|

Smart Travel din Smart City: Primăria Alba Iulia, cea mai profitabilă agenție de turism din oraș. Peste 90.000 de euro plătiți pe 54 de „excursii”

primaria alba avion trucatChina, Coreea, Belgia, Olanda, Austria, Croația, Germania sunt destinații la care unii dintre cetățenii orașului Alba Iulia nici nu îndrăznesc să viseze. Soluția pentru cei care vor să profite de câteva excursii, moca, pe an nu este să apeleze la agențiile de turism, ci să se angajeze la Primăria Alba Iulia sau la Direcția de Programe din cadrul instituției.

Cel puțin  54 de deplasări au făcut, în ultimii patru ani, primarul și oamenii săi, iar una dintre cele mai recente „aventuri” ale lui Hava a fost un fel de tur al Asiei în care a vizitat Tokyo și Seul. Evident, toate aceste deplasări au fost făcute în „folosul cetățeanului” și pentru asta tot din banii lui au fost plătite, iar sumele nu sunt tocmai de neglijat. Din 2014 până în 2016 s-au cheltuit peste 304.000 de lei doar pe bilete de avion și cazare, la care se mai adaugă încă 81.000 de lei diurna celor care au călătorit în lume. 

„Profesia” de bugetar/funcționar public pare să aibă destul de multe avantaje, cel puțin pentru elita angajaților Primăriei Alba Iulia care s-au plimbat, în frunte cu primarul Mircea Hava, în toată Europa și nu numai. Toate excursiile sunt ascunse în spatele unor proiecte fără înțeles și fără finalitate pentru Alba Iulia, seminarii, întâlniri de lucru, vizită de informare, conferințe, vizite în orașe înfrățite, lucruri  care au adus beneficii doar celor care au profitat de vacanțele plătite din banii publici.

Cu ce s-o fi ales Alba Iulia din deplasarea consilierului Mihai Belală, în 2014, la ceremonia RES Champions Leaguea din Belgia (1.650 de lei)… Belală era proaspăt angajat consilier al primarului Hava.  Și oare ce comunitate de evrei are orașul de a fost nevoie de participarea Cristinei Fica la conferința Being a Jew, din Lituania etc.

Interesul pentru astfel de întâlniri de lucru în alte țări a crescut semnificativ în ultima perioadă, mai exact de 4 ori, și dacă în 2014 au fost 7 deplasări, în 2016 s-a ajuns la 26. Și banii dați pentru excursiile bugetarilor a crescut odată cu numărul lor și a ajuns de la 89.000 în 2014 la 134.000 în 2016.

Destinațiile deplasărilor par alese în funcțiile de preferințele primarului Mircea Hava care a fost prezent în 14 delegații în perioada acestor ani, prin Croația, Ungaria, Slovacia, Austria, Germania, Cehia, Italia, Belgia, China.

Anul 2017 a început în forță pentru primar cu 3 săptămâni în Asia, deplasare pentru care Primăria a plătit 4.135 de euro, respectiv 18.608 lei, potrivit documentelor publicate de pe SEAP, asta doar cazarea și transportul, la care se mai adaugă și alte cheltuieli „de întreținere”.

La aproximativ 2 săptămâni de la întoarcerea pe tărâm românesc, primarul și mâna sa dreaptă, city managerul Nicușor Moldovan, au mai făcut o escapadă în Innsbruck, Austria, de aproape o săptămână.

Pentru toate plimbările din acești ani s-au cheltuit 304.705 de lei, asta înseamnă 67.712 euro, pe transport și cazare, și alți 18.000 de euro pe diurnă.

Anul 2014: 89.358,74 de lei cheltuieli pe transport și cazare 7 deplasări

Diurnă în 2014- 11.799,58

Anul 2015: 81.151,59 de lei cheltuieli de cazare și transport- 19 deplasări

Diurnă pe anul 2015-32.528,810

Anul 2016: 134.195, 65 de lei pe transport și diurnă- 26 de de plasări

Diurnă pentru anul 2016 -37.007,92

(foto-editat)

URL scurt: http://alba24.ro/?p=550024avatar Publicat de pe 9 mai 2017 şi actualizat pe 10 mai 2017.
Publicat în ADMINISTRATIE, ANCHETE, BREAKING NEWS, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

8 comentarii pentru “Smart Travel din Smart City: Primăria Alba Iulia, cea mai profitabilă agenție de turism din oraș. Peste 90.000 de euro plătiți pe 54 de „excursii””

 1. Tara lui Papura Voda
  avatar

  Intre timp, in orasul pe care il promoveaza, iese rahatul pe strazi la fiecare ploaie torentiala…asa popor, asa administratie.

 2. Se poate tot plimba primarul si promite de toate pt ca ieri in orasul de jos pe str Viilor si pe Bl Ferdinand de la semafoare spre pasarela a fost toata partea dreapra inundata ,nici cel putin bunul simt nu este ca s a se faca troatuarul de la semafoare spre pasarela ,oameni notand prin apa si noroi,RUSINEEE ,e un haoss in acest oras!

 3. Se plimba pe banii nostri, ar trebui sa le cerem public un raport/justificare sa vedem si noi pentru ce s-au dus in delegatii atat de scumpe? Fac studiu pe teren, se inspira de la alte comunitati, dau mana cu primarii lor de acolo? NU! Doar beau bauturi fine, mananca bine, si vin in Alba sa taie panglici. Suntem un oras al inaugurarilor, dar oamenii nu se plimba zambitori pe strada. Cele mai zambitoare prezente ale orasului sunt statuile lui neica nimeni amplasate in cetate, care nu au nici o poveste. Hai , noi sa fim sanatosi. Smart-city!

 4. Sunteti noate frustrati! Cei mai frustrati… si sunt tare curios, si comentariul asta il stergeti?

 5. chitz chitz
  avatar

  daca am avea un aeroport , pista evident din dale , atunci nu m-ar mira ca avionul din poze sa existe;
  in alte conditii, ridicam toate trecerile de pietoni si construim giratorii– nu conteaza o sala polivalenta , un stadion , un teatru, un complex acvatic–nu , astea sunt pentru alte orase, ca noi am crescut la 75000 si nu avem nevoie;
  nu i asa Dle Hava, oare Horica ce zice, nu se plictiseste cu copiii prin cetate ,nici umbra nu ai acolo; cresc nepotii si pleaca la Cluj!!!!

 6. Propun ca pe viitor prin LEGE nimeni din nici o primărie din România să nu plece peste hotare ! .Poate în felul acesta vor înceta comentariile.

 7. Salut, presa locala! V-ati informat macar in ce fel au fost realizate calatoriile? Daca sunt justificate?!

  Ce usor e sa scrieti orice si sa lasati cititorul sa traga concluziile (eronate) pe baza articolelor voastre partizane.

  Ma asteptam la mai mult..

  • moderatorul de serviciu
   avatar

   Salut @Cristina, pai nu noi trebuie sa ne informam, ei trebuie sa ne informeze. Cand le-am cerut datele nu ne-au informat. Primaria putea sa ne dea si rapoartele de oportunitate ale acestor deplasari. Nu le-au dat. Probabil ca si ei, decat sa justifice motivele si beneficiile deplasarilor pentru comunitate prefera sa le lase asa, in coada de pește, sa traga cetatenii concluzii singuri, chiar si eronate.

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • maya: PSD s-aude?!
 • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
 • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
 • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
 • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI