Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şofer prins în flagrant: I-a dat 100 de euro unui poliţist din Alba, după ce a condus băut şi fără permis. Agentul a sesizat pentru a doua oară în acest an că i s-a oferit mită

Publicat

mita Un şofer din Hunedoara care a rămas fără permis a fost prins în flagrant, joi, după ce i-a dat unui poliţist din Vinţu de Jos 100 de euro ca să îi elibereze dovadă de înlocuitoare cu drept de circulaţie. Acum este cercetat sub controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Poliţistul în cauză a anunţat autorităţile pentru a doua oară, despre faptul că i s-a oferit mită. Şi în iunie a refuzat să primească bani ca să nu-şi respecte atribuţiile de serviciu.

Potrivit Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Alba, joi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, a fost prins în flagrant A.L., imediat după ce i-a dat unui agent de poliţie, de la un post de poliţie din cadrul IPJ Alba, suma de 100 euro pentru a îndeplini un act contrar atribuțiilor sale de serviciu.

În 6 septembrie, la S.J.A. Alba a fost înregistrat denunțul polițistului care a sesizat faptul că, în timpul audierii lui A.L. în calitate de inculpat pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, acesta i-a oferit în mod repetat sumele de 200 și 300 lei pentru a îndeplini un act contrar atribuțiilor sale de serviciu, respectiv să-i elibereze o dovadă înlocuitoare a permisului, cu drept de conducere, deși legislația prevede că pentru săvârșirea celor două infracțiuni dovada înlocuitoare a permisului se eliberează fără drept de circulație.

Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, procurorul de caz dispunând delegarea ofiţerilor din cadrul S.J.A. Alba pentru realizarea prinderii în flagrant şi efectuarea unor alte acte de urmărire penală.

Joi, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de inculpatul A.L. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile și interdicția de a părăsi țara, potrivit sursei citate.

Reprezentanţii SJA precizează că este pentru a 2-a oară în cursul anului 2017 când polițistul sesizează fapte de corupţie. Anterior, în decursul lunii iunie, acesta a refuzat și a denunțat intenția unui cetățean de a-i oferi mită pentru a trece cu vederea contravenții constatate în trafic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Apocalipsa lui Rika

    vineri, 08.09.2017 at 16:08

    trebuia sa ceara macar 500 euro si sa il lasa sa pleaca si sa il opreasca alt politai sa ceara 500 pana nu mai avea banii de mita individul ! dupa dosar penal pt alcol si fara permis

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax