Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șoferi amendați pentru conducere sub influența alcoolului, pe şoselele din judeţul Alba. Zece din ei s-au ales cu dosare penale

Publicat

etilotest_Zece șoferi din Alba s-au ales cu dosare penale după au fost prinși în timp ce conduceau sub influența alcoolului. În săptămâna precedentă, poliţiştii din Alba au acţionat şi pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost testaţi 1.404 conducători de autovehicule şi au fost depistaţi 20 de şoferi ce erau sub influenţa alcoolului. 10 dintre ei s-au ales cu dosare penale.

În perioada 15-21 decembrie, poliţiştii din structurile de poliţie rutieră şi de ordine publică ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat o acţiune ce a avut drept scop depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule ce pun în pericol siguranţa rutieră, conducând sub influenţa alcoolului.

În cele 6 zile de acţiune, poliţiştii au testat 1.404 conducători auto şi au depistat 20 de şoferi care au urcat la volan după ce au consumat alcool.

În urma testării cu aparatul etilotest, pentru 10 dintre aceştia au rezultat valori de mai mari de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat şi le-au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto să nu urce la volan dacă au consumat buturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa alcoolului riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege, pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax