Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șoferi băuți la volan, amendați de polițiști într-o acţiune de combatere a consumului de alcool şi prevenirea accidentelor rutiere

Publicat

În zilele de 26 şi 27 aprilie 2014, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate consumului de alcool precum şi pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. În cele două zile de acţiune, poliţiştii au constatat 174 de abateri contravenționale de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, pe care le-au sancţionat cu amenzi în valoare de 26.675 lei.

Cinci conducători auto au fost depistaţi conducând sub influenţa alcoolului, acestora fiindu-le suspendate permisele de conducere, în urma testărilor cu aparatul etilotest, pentru 3 dintre ei fiind constatate valori de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care le-au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Poliţiştii au constatat alte 3 infracțiuni la regimul rutier şi au reţinut 4 certificate de înmatriculare, toate pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Exemple:

În data de 26.04.2014, ora 01.50, pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Alba Iulia, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, l-au depistat pe F.A.F., de 44 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Alba, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot în data de 26.04.2014, ora 21.58, poliţiştii Serviciului Rutier, l-au depistat, pe strada Nicolae Copernic din Cugir, pe M.I.D., de 30 de ani, din Cugir, care, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule şi fiind sub influenţa alcoolului, circula cu un moped neînmatriculat.

În urma testării mopedistului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Cugir, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de M.I.D. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducere fără permis.

În seara aceleiaşi zile, la orele 21,10, poliţiştii din Cîmpeni, l-au depistat pe strada Turzii din Cîmpeni, pe S.N.I., de 48 de ani, din acelaşi oraş, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,63 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orăşenesc Cîmpeni, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice, a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,80 g/l.

La data de 27.04.2014, ora 08,00, poliţiştii rutieri l-au depistat pe O.L., de 63 de ani, din municipiul Hunedoara, care conducea un autoturism pe DN 14 B, fără a poseda permis pentru nici o categorie de autovehicule. În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest s-a dovedit că acesta era sub influenţa alcoolului, valoarea indicată de aparat fiind de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O.L. este cercetat penal pentru conducere fără permis iar fapta de conducere sub influenţa alcoolului a fost sancţionată contravenţional,în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax