Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șoferi din Blaj, Șibot, Meteș, Cut și Hopârta, cu dosare penale, pentru alcool la volan

Publicat

Cinci șoferi din Blaj, Șibot, Meteș, Cut și Hopârta s-au ales cu dosare penale la sfârșitul săptămânii trecute, după ce au fost prinși de polițiști în timp ce conduceau autovehicule cu alcool „la bord”. Reprezentanții IPJ Alba reamintesc faptul că pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care încalcă legea și se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice riscă închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Potrivit IPJ Alba, la data de 29 octombrie, în jurul orei 2.53, poliţiştii Compartimentului Rutier Blaj, în timp ce acţionau pe raza municipiului, pe strada Gheorghe Doja, l-au depistat pe un bărbat de 30 de ani din Blaj, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma verificărilor, poliţiştii au constat şi că M.C. nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 28 octombrie, în jurul orei 19.49, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale şi Europene, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe strada Principală din comuna Balomir, l-au depistat pe un bărbat de 39 de ani, din comuna Șibot, județul Alba, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 28 octombrie, în jurul orei 6.50, poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliţie Rurală Galda de Jos, pe DN 74, în localitatea Șard, comuna Ighiu, l-au depistat pe un bărbat de 45 de ani, din comuna Meteş, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Alba unde i-au fost recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 29 octombrie, în jurul orei 3.46, poliţiştii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sebeș l-au depistat pe un bărbat de 23 de ani, din comuna Cut, județul Alba, care conducea, pe DN 1 pe direcția Sibiu – Sebeș, un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate probe în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 30 octombrie, în jurul orei 2.00, poliţiştii din Poliţiei municipiului Alba Iulia – Biroul Ordine Publică au oprit pentru control, pe Bulevardul Revoluției 1989, un autoturism condus de A.M., de 36 de ani din comuna Hopârta. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Alba unde i-au fost recoltate doua mostre de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

„Stimaţi conducători auto,

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, riscaţi şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax