Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şoferul din Craiova care s-a aventurat pe Transalpina şi a rămas cu maşina blocată în zăpadă a fost amendat de Poliţia Sebeş şi a rămas fără permis

Publicat

iarna transalpina Tânărul de 24 de ani din Craiova care conducea maşina rămasă înzăpezită, luni seara, pe Transalpina, a rămas fără permis pentru 60 de zile şi a fost amendat de poliţişti. Reamintim că acesta a sunat la 112 şi a cerut ajutor, după ce un a mai putut continua drumul, din cauza zăpezii acumulate pe sectorul de drum închis. În autoturism se mai afla o tânără.

Vezi UPDATE: Turişti BLOCAŢI în zăpadă, cu un autoturism, pe Transalpina. Jandarmii montani din Alba au intervenit pentru salvarea acestora

Poliţiştii reamintesc că Transalpina este închisă din 15 noiembrie, circulaţiei publice, de la kilometrul 67+400 de metri, până la kilometrul 79 +200 de metro (zona Curpăt – Rânca), iar şoferul a fost “inconştient de pericolul la care se expune”, aventurându-se pe acest drum.

Acesta a rămas împotmolit şi a avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani şi al poliţiştilor.

Poliţia reaminteşte conducătorilor auto prevederile legale aplicabile în cazul nerespectării interdicţiei de a pătrunde pe un drum închis circulaţiei pe drumurile publice şi atrage atenţia cu privire la riscurile nerespectării acestei interdicţii.

“La data de 14.12.2015, în jurul orelor 19.00, Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesiză prin 112, de către un tânăr de 24 de ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că a rămas blocat cu autoturismul în zăpadă, pe DN 67C la circa 10 kilometri de Obârșia Lotrului.

În sprijinul conducătorului auto au pornit poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş şi jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montani Șugag care au reuşit să deblocheze autoturismul în care se afla tânărul împreună cu prietena sa.

Cei doi au fost conduşi la sediul Postului de Poliţie Şugag unde, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 101, alin. 3, lit. b din OUG 195/2002 republicată, cu 6 puncte amendă, iar complementar s-a luat măsura suspendării permisului de conducere, pentru o perioadă de 60 de zile”.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte conducătorilor auto că în conformitate cu prevederile art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 „nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public”, reprezintă contravenție şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte amendă (între 630 şi 840 lei) iar ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax