Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șoferul TIR-ului polonez răsturnat joi pe DN1, lângă Mirăslău, era sub influența alcoolului: 0,76 mg/l în aer expirat. S-a ales cu dosar penal

Publicat

Șoferul TIR-ului răsturnat joi după-amiaza pe DN1, între Aiud şi Turda, zona Mirăslău-Inoc, se afla sub influenţa alcoolului în momentul accidentului. Reamintim că traficul rutier pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri naţionale din judeţul Alba şi din Transilvania a fost blocat complet timp de aproximativ o oră, iar circulaţia a fost reluată în condiţii normale abia după două ore, din cauza TIR-ului care s-a prăbuşit de-a curmezişul şoselei.

Citeşte şi UPDATE: TIR răsturnat pe DN1, în judeţul ALBA, zona Inoc – Mirăslău. TRAFIC RUTIER îngreunat două ore. Şoferul a suferit leziuni

Potrivit IPJ Alba, la ora 17.32, poliţia municipiului Aiud a fost sesizată cu privire la producerea, pe DN 1, pe raza localităţii Mirăslău, a unui accident rutier.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că J.Z., de 36 ani, din Polonia, în timp ce conducea un autotractor cu remorcă, din cauza neatenţiei în conducere şi pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat pe partea carosabilă.

Întrucât conducătorul auto emana aburi de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,76 mg/litru alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Aiud, pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” faptă  prevăzută şi pedepsită de articolul 336, aliniatul 1 din Codul Penal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax