Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ: Uniunea Social Liberală poate obține 54% în Consiliul Local Alba Iulia şi 58% pentru funcția de Primar

Publicat

Într-un sondaj de opinie realizat, de Agenţia de Rating Politic, la cererea liberalilor din Alba, PNL este primul în preferinţele albaiulienilor – 32% intenţie de vot. Sondajul a fost realizat în perioada 7-10 februarie 2011, prin intervievarea telefonică a 950 de persoane, marja de eroare fiind de 3,2%.

Alianţa de Centru-Dreapta, reprezentând PNL şi PC, conduce chiar detaşat – cu 34%. Alianţa atrage şi alte voturi de dreapta şi de la stânga, potrivit liberalilor.

PD-L are 30-31%, PP 8%, PRM 1,6%, PNŢCD 1,5%. În cazul în care ar candida separat, PSD ia 18-20%.

Conform sondajului, Uniunea Social Liberală (USL) va avea majoritatea în următorul consiliu local, cu peste 54% din voturi. „Uniunea Social Liberală reprezintă speranţa pe care albaiulienii o au pentru viitor. USL coagulează toate voturile împotriva actualei conduceri a oraşului şi a ţării”, a spus vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman.

Sondajul arată că USL poate da următorul primar al Alba Iuliei

„Susţinerea USL este aceeaşi şi chiar mai mare pentru un candidat comun la Primărie. La întrebarea Aţi vota un candidat al Alianţei PSD-PNL-PC?, din cei care merg la vot, 58% spun că ar vota un asemenea candidat. Şi deja avem cel puţin un candidat care, potrivit sondajului, îl învinge pe actualul primar. Un candidat al USL ar lua voturi de la toată lumea. Speranţa de schimbare este mare”, a precizat Florin Roman.

PNL are mai mulţi lideri recunoscuţi la nivel de public în Alba Iulia, cu notorietate între 50-90%: Călin Potor, Angelica Mocan, Simone Albani, Florin Roman. În aceeaşi plajă se plasează şi liderii judeţeni Teodor Atanasiu şi Simion Creţu. Potrivit sondajului, USL va avea majoritatea în următorul consiliu local, cu peste 54% din voturi.

PNL are o recunoaştere pozitivă şi pentru câţiva dintre liderii locali. Diana Ciobotea, Gabi Pleşa, Rareş Buglea, Monica Dumitrescu, Emil Popescu sau Cornel Berindei sunt doar câteva din aceste nume, cu o recunoaştere importantă la nivelul locuitorilor oraşului, potrivit intervievărilor.

Sondajul mai spune că 66% din albaiulieni nu susţin o taxă pe spaţiile turistice pentru locuitorii oraşului; 85% spun că în Alba Iulia nu sunt locuri de muncă bine plătite; 75% se opun desfiinţării şi comasării de spitale; 50% susţin că Hava nu mai e în contact cu oamenii din oraş, că nu ştiu cât de prost trăiesc aceştia; potrivit 50% dintre repondenţi, conducerea judeţului nu se ocupă să aducă investiţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. un albaiulian

    sâmbătă, 12.02.2011 at 00:53

    Votez orice candidat din partea USL dar nu il votez pe Calin Potor, si nu uit niciodata k el a facut discriminare cu noi!!!

  2. jiji

    luni, 14.02.2011 at 08:32

    oameni buni ! nu vedeţi că sunt tot aceiaşi?nu e nicio schimbare numai că trec de la un partid la altul sau de la o uniune-alianţă la alta ! Hava întradevăr nu mai trebuie să rămînă la primărie ! dar pe cine punem în loc? ? Potor ar trebui să se ocupe de spitale nu de primărie…nu-i de primar,iar de la el în jos….hmmm…nu văd pe nimeni competent să conducă oraşul ! dacă ar face cei de la PDL un sondaj şi ar scrie că ei au 58%…hmmm …ar crede cineva? ?

  3. MariusC

    marți, 15.02.2011 at 09:13

    Albaiulienii cauta o alternativa si se pare ca ea devine posibila prin alianta PNL-PSD.
    @jiji – nominalizeaza o persoana care sa aibe o imagine favorabila si care are sanse reale de a ocupa postul de primar. In momentul de fata, sincer, cred ca Potor e singurul care e pe scena politico-administrativa de suficient timp, incat sa-si fi construit o imagine personala buna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax