Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

SONDAJ: Câţi români ar vota PSD, PNL, USR sau ALDE, dacă ar fi alegeri anticipate. Ce cred despre referendum

Publicat

oameniPotrivit unui sondaj independent, PSD ar fi votat de 31% din populatie, dacă alegerile ar avea loc mâine, urmat de PNL, cu 17%, USR cu 7% şi ALDE cu 2%. Dintre persoanele intervievate, 52% consideră că principalul vinovat pentru situaţia actuală care a declanşat protestele de stradă este coaliţia guvernamentală, 28% preşedintele şi 6% clasa politică.

Sondajul a fost realizat prin crowdsourcing şi realizat de ISS Pol la comanda Centras şi a grupului de iniţiativă Geeks for Democracy.

La întrebarea „Dacă s-ar organiza alegeri anticipate în perioada următoare, cu ce partid aţi vota?”, răspunsurile au fost:

31% PSD

17% PNL

7% USR

2% ALDE

1% PMP

1% alt partid

Prin răspunsul la întrebarea „Cu cine aţi votat la alegerile parlamentare din 11 decembrie„, s-au distins trei categorii de respondenţi:

Grupul pro-Guvern, cei care declară ca au votat cu PSD sau ALDE – 35%

Grupul non-partizanilor, cei care declară că nu au votat sau nu au vrut să spună cu cine au votat – 43%

Grupul anti-guvern, cei care declara că au votat cu PNL, USR – 22%

Din totalul respondenţilor, 52% consideră că principalul vinovat pentru situaţia actuală care a declanşat protestele este coaliţia guvernamentală, 28% preşedintele, 6% clasa politică, 2% protestatarii, 1% ţările occidentale, 1% cetăţenii, iar 10% nu ştiu / nu răspund.

La înrebarea “Care credeţi că este soluţia cea mai bună pentru rezolvarea crizei politice actuale?”, răspunsurile au fost:

20% guvernare responsabilă din partea PSD

17% demisia guvernului

13% suspendarea sau demiterea preşedintelui

12% demisia lui Dragnea de la PSD

6% dialogul

6% schimbarea codului penal în parlament

5% referendum

5% demisia ministrului Justiţiei

2% guvern tehnocrat

2% alegeri anticipate

3% altceva

9% nu stiu / nu răspund

“Susţineţi iniţiativa preşedintelui de a organiza referendum?”:

51% da (majoritatea celor din grupurile antiguvern şi nonpartizani)

42% nu (majoritatea pro-guvern)

7% nu ştiu / nu răspund

Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 965 de persoane cu vârste peste 18 ani din România, în perioada 7-11 februarie, prin metoda CATI (interviuri telefonice asistate de calculator) si are o marjă de eroare de +/- 3,2%.

sursa: hotnews.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Angajări MApN: Peste 100 de posturi scoase la concurs. Care sunt pozițiile vizate

Publicat

armata militari

Ministerul Apărării Naționale anunță demararea procedurilor de ocupare prin concurs a peste 100 de posturi de cercetători, medici, biologi, biochimiști, farmaciști și ingineri în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Aceste posturi au fost prevăzute în baza strategiei de dezvoltare și relansare a Institutului, aprobată de la începutul acestui an de ministrul apărării naționale, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare meteo: Ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină până la ora 23.00. Zonele vizate

Publicat

furtuna alba

Administrația Națională de Meteorologie informează că sâmbătă vor fi condiții de vreme rea în mai multe zone din țară. De la ora 13.00 până la ora 23.00, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Astfel de fenomene se vor semnala […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Piaţa Artiştilor la Alba Iulia. Alte patru trăsuri de epocă vor fi amplasate în Cetatea Alba Carolina

Publicat

trasuri amplasament cetate

În Cetatea Alba Carolina, în apropierea noului „pod de sticlă” ar urma să fie amenajată o nouă zonă de interes turistic. Vor fi amplasate noi tonete-trăsuri la care albaiulienii şi turiştii vor găsi suveniruri, obiecte de artizanat şi de artă, locaţia devenind o „piaţă a artiştilor”. Proiectul de aprobare a documentaţiei de urbanism intră la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Star Assembly Sebeș: Peste două milioane de cutii de viteză 9G-Tronic, fabricate în România (P)

Publicat

hala daimler

Star Assembly, subsidiara de la Sebeș a concernului german Daimler, a atins un prag remarcabil în istoria transmisiei 9G-Tronic în România: peste 2.000.000 de unități de la startul producției. Fiind prima cutie automată în nouă trepte din lume, 9G-Tronic a fost lansată în anul 2013 în Germania și este produsă oficial în România din 2016, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate