|

SONDAJ: Ipoteza surprinzătoare pentru următoarele alegeri. Gheorghe Damian ar putea fi contracandidatul lui Mircea Hava la Primăria Alba Iulia

colaj Hava DamianIpoteză surprinzătoare care ar putea schimba hegemonia PDL (PNL) din ultimii 20 de ani de la Alba Iulia și ar da o resetare întregii strategii de dezvoltare în Cealaltă Capitală. Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, ar putea fi contracandidatul lui Mircea Gheorghe Hava la următoarele alegeri locale.

Puţini sunt românii cu acces la informaţie care să nu fi auzit de isprăvile primarului din Ciugud, care a reuşit să facă dintr-o comună oarecare din judeţul Alba o localitate model.

Gheorghe Damian este un primar tânăr, dar cu o experienţă de 15 ani în administraţie publică şi a ieşit în evidenţă prin modul în care şi-a îndeplinit sarcina de edil. Primarul nu a stat la mila Consiliului Judeţean sau a guvernului şi a ştiut să-şi creeze surse de finanţare, prin înfiinţarea unui parc industrial care a atras numeroase companii ce au devenit contributoare la bugetul comunei.

Mai mult decât atât, primarul Damian a ştiut să atragă tineri valoroşi în echipa sa şi a înfiinţat un departament specializat în scrierea de proiecte cu finanţare europeană, reuşind să atragă peste 16 milioane de euro. Banii au fost investiţi în infrastructura comunei, iar cetăţenii ei au fost permanent consultaţi în privinţa destinaţiei fondurilor. Aşa a devenit Ciugudul o localitate în care până şi drumurile agricole sunt asfaltate, unde accesul la Internet este gratuit şi orice casă are acces la utilităţi.

Ciugudul produce electricitate regenerabilă cu centrală eoliană, iar în comună se pregăteşte inaugurarea celui mai modern teren de golf din România. Planurile comunei nu se opresc aici şi primarul vrea o zonă de agrement amenajată pe malul Mureşului şi o zonă de regenerare a resurselor piscicole. Cu alte cuvinte, o poveste de succes a unei localităţi cu un primar capabil să susţină discursuri la conferinţe de genul TED, dar care în acelaşi timp merge fără probleme noaptea să-i controleze pe cei care fac deszăpezirea drumurilor din comună.

Ciugudul e atât de ”tare” încât chiar city-managerul municipiului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan, dar și purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Coșer, locuiesc în această comună.

Damian se află în acest moment într-o încurcătură politică şi aşteaptă verdictul conducerii naţionale a PSD la decizia de excludere luată pe plan local. A ajuns în această situaţie, fiindcă a fost probabil considerat un potenţial concurent pentru Ioan Dîrzu. Însă cu sau fără PSD, Damian poate câştiga fără probleme orice alegeri în comuna pe care o conduce de 15 ani.

Se pare însă că de ceva vreme primarul Ciugudului ia în calcul un pas înainte, către Primăria Alba Iulia. Ar fi pentru prima dată în ultimii 20 de ani când Mircea Hava ar avea un concurent foarte serios pentru fotoliul de primar. Gheorghe Damian ar putea capacita acea parte a electoratului care zice la orice alegeri că nu are alternativă la Hava şi care până acum a avut dreptate. Mircea Hava este și el un primar performant, care a ”reușit” să se erodeze destul de puțin după cele 6 mandate petrecute în administrația municipiului Alba Iulia .

La 60 de ani, Hava pare să nu mai aibă energia pe care o avea odinioară în administrarea orașului, este mulţumit de ce a realizat şi de multe ori pare prea obosit de prerogativele pe care le are.

Are Alba Iulia nevoie de un suflu nou care sa-i dea viaţă? E suficientă renovarea Cetății, și atât? Este nevoie de o altă viziune, o altă abordare pentru viitor? Este musai să facem o schimbare în administrarea orașului sau e bine așa cum este acum și cum ne spun actualii edili ca va fi..?

Ar fi Damian o varianta viabilă? Ar fi el capabil să administreze mai mult decât o comună? Are Damian anvergura necesară? Sunt întrebări la care probabil vom afla răspunsurile dacă Damian se decide să-l contracandideze pe Hava la viitoarele alegeri.

Sondaj Alba24: Credeţi că Gheorghe Damian, primarul Ciugudului, ar avea şanse să-l învingă pe Mircea Hava în alegeri pentru poziţia de primar al Municipiului Alba Iulia?

Credeţi că Gheorghe Damian ar avea şanse să-l învingă pe Mircea Hava în alegeri pentru poziţia de primar al Municipiului Alba Iulia?

Loading ... Loading ...

URL scurt: http://alba24.ro/?p=553878avatar Publicat de pe 22 martie 2017 şi actualizat pe 22 martie 2017.
Publicat în ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

5 comentarii pentru “SONDAJ: Ipoteza surprinzătoare pentru următoarele alegeri. Gheorghe Damian ar putea fi contracandidatul lui Mircea Hava la Primăria Alba Iulia”

 1. Tara lui Papura Voda
  avatar

  Doamne ajuta, Doamne !
  Ne-am saturat de aceasta mafie instaurata pe orasul asta…

 2. Trei sferturi dintre angajatii primariei, plang….

 3. Angajații Primariei Alba Iulia.

 4. Mafia Havelelor
  avatar

  Niciodata.mafia miloanelor de euro nu va fi de acord.Havele.sensuri giratorii….constructii cu dedicatie…nu sunt gratis

 5. Am înțeles ca va candida și Florin Roman. Cred ca lupta va fi intre Florin Roman și Damian! Șansele ar fi 50%-50% .

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • Chris: Baaaa, cum sa aiba salariile astea?Este INCREDIBIL!!Ce fac ei ca sa primeasca banii astia?Nu pot sa cred!! De...
 • vitan sandu: Pai nu vedeti ce moaca de urangutan are!? De fapt, cred ca am jignit maimuta: scuze, madamme!
 • om: Buna treaba!
 • privat: Salarii de multinationala pentru niste angajati de multe ori incompetenti, de cele mai multe ori sfidatori cu...
 • vitan sandu: Da, si ca sa sustina aceste salarii, sa vedeti ce impozite o sa platim incepand cu 2018!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI