Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sorin Bumb (PNL): PSD pune pumnul în gura Opoziției ca să împiedice prezentarea situației reale din țară

Publicat

PSD a refuzat discutarea în Parlament a moțiunii simple elaborate de PNL pe tema dezastrului din domeniul energiei, a transmis, într-un comunicat, deputatul PNL de Alba Sorin Bumb. 

„Probabil deranjați de titlul moțiunii, intitulată „ROMÂNIA ÎN BEZNĂ! PSD ȘI ALDE FURĂ CURENT!”, PSD-iștii, prin intermediul Biroului Permanent al Camerei Deputaților, au refuzat discutarea acestei moțiuni în plenul Camerei, într-o încercare disperată de a pune pumnul în gura Opoziției și de a nu permite prezentarea situației reale în care țara se află, din cauza măsurilor greșite pe care Guvernul PSD le-a luat.

Textul moțiunii inițiate de PNL nu făcea nimic altceva decât să arate adevăratele probleme din industria energetică și modul în care PSD bagă mâna în buzunarul românilor, mărindu-le facturile la energie: prin necesitatea de a importa gaze din surse externe, la prețuri mari, pentru că stocurile prevăzute de ANRE nu vor ajunge pentru consumul populației din această iarnă; prin refuzul de a defini consumatorul vulnerabil și de a adopta măsuri de protecție a sa; prin prelungirea unei scheme păguboase de subvenționare a certificatelor verzi, care ne va costa aproape 1.000 de dolari pentru fiecare român, în loc ca acești bani să meargă în autostrăzi sau spitale; prin deturnarea dividendelor companiilor energetice de stat și alocarea acestor bani în plata de noi ajutoare sociale; prin falimentarea industriei românești de extracție a cărbunelui și promovarea importurilor de cărbune; prin numirea în conducerea companiilor de stat din sectorul energetic a unor incompetenți cu carnete de partid; prin falimentarea producției de apă grea necesară producerii de curent ieftin; prin subvenționarea pierderilor uriașe din rețelele de termoficare ale Bucureștiului, în loc ca banii să fie investiți în reparații și retehnologizări.

Iată deci că moțiunea PNL era cât se poate de pertinentă, acesta fiind și adevăratul motiv pentru care PSD nu a permis nici măcar discutarea ei. Faptul este confirmat și de adresa transmisă CSAT-ului de către Comisia de Industrii a Camerei Deputaților, prin care se atrage atenția exact asupra problemei importului de gaze naturale. Atunci, PSD a acceptat acest demers pentru că a fost într-un cadru restrâns, ferit de ochii presei. Când s-a pus însă problema unei discuții în plenul Camerei, transparent și de față cu presa, PSD a ales să calce în picioare orice noțiune de democrație parlamentară sau de drept la exprimare, respingând criticile la adresa Guvernului într-un mod jenant: băgând pumnul în gura Opoziției, așa cum un membru al său nu a ezitat să-l ridice, la propriu, asupra unui coleg parlamentar, într-o emisiune TV”, spune Sorin Bumb.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax