Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Spaţii din clădirea spitalului din Ocna Mureş vor fi predate Consiliului Judeţean, pentru amenajarea centrului multifuncțional de sănătate

Publicat

spital ocna mures Spaţiile de la etajul I al clădirii spitalului din Ocna Mureş vor fi predate Consiliului Judeţean Alba şi administrate de Spitalul Judeţean Alba, în vederea amenajării centrului multifuncţional de sănătate, la doi ani de la aprobarea înfiinţării acestuia. Un proiect în acest sens este pe ordinea de zi a şedinţei CJ Alba din 27 august.

Prin H.G.610/2013 s-a aprobat desființarea Spitalului Orășenesc Ocna Mureș, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, pentru care managementul asistenței medicale a fost preluat de către Consiliul Local Ocna Mureș, se arată în documentaţie.

La ora actuală, la parterul clădirii este amenajat un centru de permanență, iar la etajele III și IV funcționează o unitate medico-socială. La etajul I, a funcționat, până la închiderea spitalului, secția ATI și de chirurgie.

Reamintim că Primăria orașului Ocna Mureș a intenționat înființarea unui centru multifuncțional de sănătate, la etajul I al clădirii, organizat în regim de spitalizare de zi, cu 20 de paturi și trei cabinete de specialitate respectiv medicină internă, pediatrie și obstetrică-ginecologie (conform temei de proiectare). Decizia de înființare a centrului multifuncțional a fost aprobată prin Hotărârile Consiliului Local nr. 56/2013 și 215/2013.

Centrul multifuncțional de sănătate este inclus în structura funcțională a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, prin urmare Consiliul Județean Alba a încuviințat, prin HCJ Alba nr. 12/29 ianuarie 2015, cererea adresată Consiliului Local al orașului Ocna Mureș, pentru transmiterea spațiilor aferente etajului I al clădirii situate în orașul Ocna Mureș, str. Axente Sever, nr. 43A, din domeniul public al orașului Ocna Mureș și administrarea Consiliului Local al orașului Ocna Mureș, în domeniul public al județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba, în vederea amenajării centrului multifuncțional de sănătate.

Odată cu desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Ocna Mureş, în anul 2011, oamenii puteau apela la spitale aflate la distanţe foarte mari. Municipiul Aiud se află la o distanţă de aproximativ 22 de km, iar municipiul Alba Iulia este aflat la o distanţă de aproximativ 50 de km. Astfel, s-a propus înfiinţarea Centrului Multifuncţional de Sănătate Ocna Mureş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax