Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Speranțe liberale penale pentru șefia OIR POSDRU din Alba Iulia. Condamnare ținută ”la secret” pentru un vicepreședinte al TNL

Publicat

Vicepreședintele organizației de tineret a PNL, Nicolae Sântimbrean, vrea să ajungă director regional la POSDRU, deși a fost condamnat la un an de închisoare pentru cercetare abuzivă, apoi grațiat. El este susținut pentru ocuparea acestui post de către președintele TNL, deputatul Florin Alexandru Alexe și de doi deputați liberali de Alba, potrivit unui aricol apărut în  ZiuaNews. Sântimbrean a fost, după ce a fost condamnat și grațiat, expert parlamentar la biroul deputatului PNL Alba Călin Potor și șeful de cabinet la Instituția Prefectului Alba, pe vremea cand era prefect actualul deputat Dan Simedru.

În cursul anul 2003, Nicolae Sântimbrean a fost condamnat de Tribunalul Alba la un an de închisoare pentru cercetare abuzivă, dar ulterior a fost grațiat. Din probele administrate de procurori pe durata procesului a rezultat că Nicolae Sântimbrean, pe atunci polițist în localitatea Cenade din județul Alba, împreună cu un coleg, aflați în exercițiul atribuțiilor de serviciu, a exercitat acte de violență asupra unui bărbat, pentru a-l determina pe acesta să dea o declarație prin care să recunoască o faptă pe care nu a săvârșit-o.
La vremea respectivă, atât Nicolae Sântimbrean, cât și colegul său polițist au negat faptele de care au fost acuzați. Sentința dată de Tribunalul Alba a fost menținută ulterior și de Curtea de Apel Alba Iulia, care a decis ca pedeapsa în cazul celor doi să fie un an de închisoare și plata a 20 de milioane de lei, cu titlu de daune morale către partea vătămată. facsimil_santimbrean.jpg Pedepsele celor doi au fost grațiate ulterior.

Susținători cu greutate

Nicolae Sântimbrean a fost șef de cabinet al prefectului de Alba, Dan Simedru, ajuns între timp deputat PNL și, ulterior, angajat ca expert în cadrul biroului parlamentar al deputatului Călin Potor. De fapt, Simedru și Potor, plus nașul său de cununie, liderul tineretului liberal, deputatul Florin Alexandru Alexe, fac lobby la Ministerul Muncii, condus de Mariana Câmpeanu, pentru ca Sântimbrean să fie pus director general la Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POSDRU) cu sediul la Alba Iulia. Practic, prin această instituție se derulează programe finanțate din fonduri europene la nivelul Regiunii Centru care include județele Sibiu, Brașov, Mureș, Harghita, Covasna și Alba. Trebuie subliniat că fostul polițist are o relație specială cu un cunoscut țepar imobiliar din Alba Iulia, Marius Alexa, condamnat de Tribunalul Alba la 10 ani închisoare pentru înșelăciune, care acum își „ispășește” pedeapsa undeva în Dubai, fiind dat în urmărire generală.

„Nu se cere cazier la angajarea în Parlament”

Faptul că Nicolae Sântimbrean a fost condamnat la închisoare nu pare să-i deranjeze pe liberali, cu atât mai puțin pe susținătorii săi – Călin Potor și Dan Simedru. «Nicolae Sântimbrean a lucrat ca expert la cabinetul parlamentar timp de 2-3 luni, dar nu am fost eu cel care l-a angajat, ci Parlamentul României. Probabil acolo, la angajare, nu se cere cazier și oricum toate aceste aspecte privind condamnarea sunt discutabile. Eu nu aveam cunoștință de ele, dar Nicolae Sântimbrean are foarte multe calități care îl recomandă. El are idei bune. A făcut cursuri în Anglia, a lucrat cu liberalii de acolo și a participat la campania electorală de acolo», a declarat deputatul Călin Potor.

sursa: ZiuaNews

UPDATE: PNL Alba, prin intermediul purtătorului de cuvânt, vicepreşedintele organizaţiei, Florin Roman, a transmis următoarele precizări:

„Nicoale Sântimbrean nu este susţinut de PNL Alba pentru şefia OIR POSDRU Centru, care se ocupă în baza unui concurs, potrivit reglementărilor legale în vigoare; în acelaşi timp, precizăm că PNL Alba nu are la îndemână nicio bază juridică pentru a interzice oricărei persoane să se prezinte la un concurs, dacă legea nu îi restrânge acest drept. Prin urmare, ne delimităm de orice asociere cu PNL Alba.

Florin Roman, purtător de cuvânt, PNL Alba”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: USL Alba a împlinit un an de când este la putere: Mai multe proiecte lansate, promisiuni ratate, lupte interne și multe funcții ocupate | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax