Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Spitale din judeţul Alba, propuse pentru comasare şi reorganizare, de Ministerul Sănătăţii

Publicat

Ministrul Sănătăţii - Cseke Attila

Ministerul Sănătăţii a postat pe adresa de web www.ms.ro lista cu unităţile sanitare propuse pentru comasare şi proiectul de hotărâre de Guvern privind dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice, dar şi lista unităţilor sanitare ce vor fi reprofilate în acest sens.

La nivelul judeţului Alba, Ministerul Sănătăţii a propus comasarea Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud şi a Spitalului orăşenesc Abrud cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, iar Spitalul de Boli Cronice Câmpeni a fost propus pentru comasarea cu Spitalul orăşenesc Câmpeni.

Pentru reprofilare în cămine de bătrâni au fost propuse spitalele din Ocna Mureş, Zlatna şi Baia de Arieş.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a declarat că: “Reorganizarea spitalelor este unul dintre cele mai importante obiective de anul acesta, determinat de funcţionalitatea  sistemului şi de tratamentul corespunzător aplicat pacientului şi mai puţin de problemele financiare, cu toate că şi acestea sunt importante”.

Acesta a subliniat că, în urma comasărilor şi a reprofilărilor de spitale, nu va exista personal medical disponibilizat. „În cazul comasărilor, unităţile sanitare devin secţii exterioare ale unităţilor nou-înfiinţate, ca urmare nu va exista motivaţie pentru disponibilizare de personal. În cazul celor 71 de unităţi sanitare care vor fi reprofilate, cei  794 de medici şi 2532 asistenţi medicali vor fi repartizaţi, după caz,  în unităţile sanitare nou-înfiinţate sau în cele din judeţul în care au domiciliul. Avem, în acest sens, un acord de principiu cu sindicatele din domeniu”, a adăugat ministrul Cseke.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax