Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba va avea heliport, din luna august. Acesta va fi amplasat pe terenul de sport al Colegiului Militar „Mihai Viteazul”

Publicat

Heliportul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba va fi inaugurat până la începutul lunii august.  Potrivit reprezentanților unității spitalicești, procedura de atribuire a contractului pentru heliportul spitalului se va încheia în data de 15 iunie. Valoarea estimată a contractului va fi de 192. 918 lei, bani asigurați de la Consiliul Județean Alba.

De la încheierea procedurilor de licitaţie şi atribuire, termenul de execuţie al lucrării este de 30 de zile. Pentru realizarea acestui proiect, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba a încheiat un parteneriat cu Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, care va asigura terenul pentru acest obiectiv.

„Practic, heliportul va fi amplasat pe baza sportivă a Colegiul Militar Liceal Mihai Viteazul, care se află în imediata vecinătate a Spitalului. În acest parteneriat instituția de învățământ asigură terenul, iar instituția sanitară fondurile necesare pentru investiție”, a explicat Diana Mârza, directorul economic al Spitalului Județean de Urgență Alba.

Aeroportul pentru uzul elicopterelor medicale este o dotare de care Spitalul Județean de Urgență Alba are nevoie pentru obținerea unui punctaj cât mai mare la certificarea ISO pentru spitalul din Alba Iulia.

„De la momentul încheierii procedurii de atribuire a acestui contract, în data de 15 iunie, termenul de execuție al lucrării, care presupune și realizarea reparațiilor curente și a căilor de acces spre heliport, va fi de 30 de zile.  Deci, până la începutul lunii august dorim să putem inaugura și acest obiectiv care este deosebit de important pentru Spitalul din Alba Iulia”, a mai spus Diana Mârza.

Camelia TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Din 25 iunie: Spaţiile Unităţii de Primiri Urgenţe a spitalului din Alba Iulia intră în renovare. Activitatea se restrânge la jumătate din suprafaţă | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax