Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sportul în aer liber la Alba Iulia: Fotbal, volei, tenis, skateboard, paintball sau ciclism. Vezi care sunt locurile unde te poți recrea

Publicat

Să practici sport este sănătos indiferent de mediul ambiant, iar mai ales cel practicat în aer liber aduce numeroase beneficii atât la nivel fizic, cât şi psihic, intelectual şi social. Fie că este vorba de fotbal, tenis, volei, ciclism, role, skateboard, călărie, cățărări sau paintball, Alba Iulia oferă fiecărui doritor rețeta perfectă.

Plimbări cu bicicleta, role, skateboard

Cei care doresc să se plimbe cu bicicleta, rolele sau skateboardul o pot face chiar în inima Cetății Alba Carolina, unde există aproximativ 5 km de pistă pentru biciclete, care înconjoară practic Fortificaţia de tip Vauban. Pe de altă parte, odată cu modernizarea și reabilitarea unor căi de acces din oraș, au fost amenajate piste pentru bicicliști în zona Calea Moţilor – strada Zlatnei – DN74 (ieșirea spre Micești) 3,3 km, pe strada Alexandru Ioan Cuza – E81 – DN1 (ieșirea spre Cluj-Napoca) 2,7 km, în zona Mamut – Parcul Dendrologic sunt cuprinşi 5,4 km  şi pe Bulevardul Transilvaniei 0,4 km.

La Poarta I a Cetății Alba Carolina, la punctul de informare turistică, pasionaţii sportului pe două roţi pot închiria biciclete atât pentru adulţi cât şi pentru copii, dotate cu schimbător de viteze, la preţul de 4 lei/oră sau 20 lei/zi, fiind disponibile zilnic în intervalul orar 11.00 – 16.00.

Centru I’Velo, din Parcul Cetate, pune la dispoziția doritorilor 70 de biciclete pentru închiriat, de luni până vineri între orele 11.00-20.00 și sâmbătă-duminică între orele 10.00-20.00. Tarifele de închiriere sunt de 4 lei pentru o oră şi 15 lei pentru 24 de ore. Tinerii sub 16 ani şi pensionarii au posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv al talonului de pensie.

De asemenea, cei care doresc închirierea unei biciclete cu 4 locuri o pot face din zona Piața Cetății, prețul pentru o oră de plimbare fiind de 35 lei.

Pe Traseul Nordic există un alt punct de închiriat biciclete (atât pentru adulți cât și pentru copii), în incinta spațiilor RYMA. Aici tariful de închiriere a unei biciclete este de 5 lei/oră.

O gamă largă de sporturi dintre care amintim: fotbal, volei, tenis de masă, tenis de câmp, se pot practica la baza sportivă ”Winners Club Țălnar”. Aici, un teren de fotbal cu gazon sintetic de cea mai bună calitate, dimensiuni 52m x 34m, este pus la dispoziția doritorilor pentru meciuri amicale, dar și pentru multe alte competiții organizate atât în timpul zilei cât și seara, la lumina nocturnei. Prețul variză între 80 lei/oră în timpul zilei și 100 lei/oră pe nocturnă. Un teren de mini fotbal cu gazon sintetic de dimensiuni reduse 32m x 15m este ideal pentru meciuri între echipe formate din maxim 5 jucători. Prețul este de 45 lei/oră în timpul zilei și 55 lei/oră pe nocturnă. Tot aici se află și două terenuri de tenis, la dimensiunile oficiale, de asemenea cu gazon sintetic, cu o suprafată semirapidă pe care pot juca atât jucătorii profesioniști cât și cei amatori. Prețul este de 30 lei/oră în timpul zilei și 40 lei/oră pe nocturnă.

Împătimiții de mini fotbal și tenis de masă pot găsi în imediata apropiere a cetății, locul numit ”Fair Play Club”, situat în incinta Colegiului National ”Horea, Closca și Crișan”. Prețurile diferă în funcție de orarul în care sportivi doresc practicarea unuia dintre sporturi. Tenisul de masă poate fi jucat de luni – vineri între orele 14:00 – 23:00 și sâmbătă – duminică între orele 10:00 – 23:00. Prețul este de 14 lei/oră – cu paletele și mingile organizatorului, 12 lei/oră – cu paletele sau mingile organizatorului și 10 lei/oră – fără echipamentul organizatorului. Terenul de mini fotbal este accesibil doritorilor de luni – vineri în intervalul orar 13:00 – 18:00, la prețul de 80 lei/oră, în intervalul orar 18:00 – 19:00 la prețul de 100 lei/oră, iar în intervalul orar 19:00 – 24:00 la prețul de 120 lei/oră. sâmbătă – duminică în intervalul orar 08:00 – 24:00 100 lei/oră.

Cei aflați în zona Ampoi 3, în spatele benzinăriei Lukoil, pot merge la terenul de fotbal sintetic ”La Mischu”, unde o partidă de fotbal în timpul zilei costă 60 lei/oră, iar pe nocturnă 80 lei/oră.

(P)  Pe FashionSport.ro– puteți găsi haine și încălțăminte pentru sporturile în aer lliber

Tenis

Baza sportivă „Tenis Pro Lincă”, o bază exclusiv dedicată sportului alb – tenisul, așteaptă pasionații să descopere tainele unuia dintre cele mai nobile sporturi, pe unul din cele 3 terenuri de tenis, în cele mai bune condiții ambientale și cu o panoramă deosebită a zidurilor cetății. Programul de funcționare este zilnic între 8:00 și 21:00.

Tenis Club Sun este o altă bază sportivă dedicată tenisului, situată în Alba Iulia, Str. Fântânele Nr. 84. Tenis Club Sun oferă inițierea și formarea împătimiților de acest sport, indiferent de vârstă. Baza dispune de patru terenuri de zgură, dintre care două acoperite.

Iubitorii de tenis se pot delecta cu o partidă amicală între prieteni și la baza sportivă ”Constructorul”, situată în drum spre Pâclișa. În incinta bazei sunt amplasate 7 terenuri de tenis pe zgură, din care două cu instalaţie nocturnă, un teren de minifotbal şi tenis cu piciorul pe bitum, un teren de badminton pe gazon, un teren de golf cu două green-uri, un lac de pescuit sportiv, un bazin de înot, un poligon de tir sportiv pentru talere, glonţ şi aer comprimat. Programul bazei sportive este, de luni până vineri, între orele 09.00-16.00, iar sâmbăta între orele 09.00-18.00.

Călărie

Centrul de Echitaţie Alba Carolina cu acces de pe Traseul Sudic al cetății, oferă cursuri de călărie cu cai de rasa friziană aduși special din Olanda. Caii frizieni sunt recunoscuți pentru docilitate și ținuta lor aristocrată, fiind ideali atât pentru cursurile de începători, cât și pentru cele de avansați. Şedinţele de călărie sunt atent supravegheate de către instructori bine pregătiți.

Centru de echitatie este amenajat și în scop de agrement, oferind bucurii atât celor mici cât și celor mari. Copiii se pot amuza călărind poneii, iar întreaga familie poate face o plimbare cu trasura prin șanțurile Cetății Alba Carolina.

Pentru cei care urmează lecţiile de iniţiere în călărie se eliberează o diplomă de atestare a cursului. Preţul este de 35 lei/jumătate de oră, respectiv 70 lei/oră. Caii sunt disponibili între orele 9.00 – 21.00, cu excepţia perioadei când participă la schimbarea gărzii, eveniment ce are loc la ora 12.00.

(P)  Pe FashionSport.ro– puteți găsi haine și încălțăminte pentru sporturile în aer lliber

Trasee de cățărat, tiroliană

În Parcul de Aventură de pe Mamut, dependenții de arenalină și distracție pot găsi, printre atracțiile parcului, „Pânza de păianjen”, plasele de cățărat, punțile suspendate din scânduri, lanțuri, cauciucuri, sfori sau bușteni , căsuțele din copaci și nu în ultimul rând tirolienele și panourile de cățărat.

Traseele sunt marcate cu culori în funcție de vârstă: traseele mov sunt pentru copii între 4 și 8 ani, cele galbene sunt pentru copii peste 8 ani, cele verzi și albastre pentru persoane peste 16 ani. Prețul unei aventuri de o oră, cu tot echipamentul de protecție necesar, este de 10 lei.

Parcul se întinde pe o suprafață de aproximativ 2 hectare, se află în apropierea parcului dendrologic și a fost creat printr-un proiect al Asociaţiei Centrul Dynamis, care aparţine Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Paintball

Paintball-ul poate fi jucat ca o activitate cu tentă aplicativ militară, în teren deschis sau închis, unde participanții împărțiți în echipe simulează o luptă strategică.

Jocul de echipă este antrenant și necesită atât efort fizic cât și mental, coordonare, cooperare și fără discuție ceva calități acceptate de grup. Paintball-ul este un joc care reușește să scoată participanții din cotidian și să îi elibereze de stresul acumulat într-o săptămână de muncă.

În Alba Iulia, acest sport poate fi jucat împreună cu prietenii la Paintball Warzone 223, situat în incinta bazei sportive ”Constructorul” din Alba Iulia sau la Paintball Park, Micești, Alba Iulia, unde prețul e de 30 lei/persoană, incluzând echipamentul de protecție, arma și 150 bile.

(P)  Pe FashionSport.ro– puteți găsi haine și încălțăminte pentru sporturile în aer lliber

Bogdan LAZĂR, Raul BACIU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax