Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Stadiul lucrărilor pe mai multe străzi din Alba Iulia şi planuri pentru anul viitor. Asfaltări şi noi treceri de pietoni supraînălţate

Publicat

asfaltare strazi lalelelorPentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie rutieră – atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni – în această perioadă se desfăşoară lucrări de modernizare pe mai multe străzi din municipiul Alba Iulia. De asemenea, noi treceri de pietoni sunt supraînălţate, astfel încât să fie asigurate măsuri de siguranţă rutieră. Astfel de lucrări vor continua şi anul viitor, fiind derulate de Primăria Alba Iulia.

Lucrări de modernizare şi la reţeaua de utilităţi

Una dintre veştile bune pentru şoferi este că în curând vor fi terminate lucrările pe strada Lalelelor (tronsonul dinspre Bulevardul Încoronării – Lidl – Schit). Vineri se asfalta, iar planurile erau de finalizare a şantierului cel târziu în prima parte a săptămânii viitoare.

Carosabilul a fost pregătit pentru asfaltare încă de la sfârşitul lunii trecute (operaţiuni de frezare).

Vezi şi FOTO: Lucrări de modernizare pe strada Lalelelor din Alba Iulia. Investiția este de aproximativ 200.000 lei

Alte lucrări în derulare, la reţeaua de utilităţi – apă sau gaz – se desfăşoară în continuare pe străzile Detunata, Gladiolelor şi Horea, iar lucrări ample de modernizare se fac pe Aurel Vlaicu şi Cetăţii. Doar pe strada Horea sunt şanse de finalizare a lucrărilor curând. Concret, de săptămâna viitoare ar putea fi refăcut carosabilul la care s-a intervenit pentru reţeaua de gaz.

Pe strada Detunata, vizavi de Kaufland, se execută lucrări la reţeaua de apă, iar o parte din această stradă este închisă temporar. Şoferii pot alege variante ocolitoare. Lucrările vor continua în perioada următoare şi pe strada Nazareth Illit.

Noi treceri de pietoni supraînălţate

treceri pietoni 4 În aceste zile, se amenajează două noi treceri de pietoni supraînălţate (cu aproximativ 10 cm faţă de carosabil) pe strada Mărăşeşti. Investiţia este de aproximativ 6000 de lei, iar lucrările sunt executate de Elis Pavaje, la fel ca în cazul celorlaltor două treceri amenajate la fel, în dreptul sediului IPJ Alba, zona Piaţa Ion I. C. Brătianu şi lângă sediul Casei de Pensii, pe strada Tudor Vladimirescu, deja finalizate. Acestea completează seria trecerilor de pietoni supraînălţate din oraş, numărul acestora ajungând  la şase (cu cele de pe strada Octavian Goga – în dreptul sediului Colegiului Economic şi pe strada Nicolae Bălcescu, la sediul Electrica).

Lucrările de pe strada Mărăşeşti, o arteră aglomerată, având în vedere că asigură accesul spre şoseaua de centură, se derulează în această perioadă şi luând în considerare că traficul rutier este oprit la capătul acesteia, în dreptul trecerii la nivel cu calea ferată.

Planurile administraţiei locale sunt să amenajeze alte astfel de treceri de pietoni în oraş, însă cel mai probabil anul viitor. Două dintre acestea au deja aviz de la IPJ Alba: pe strada Cloşca (trecerea de pietoni de la mijlocul arterei, aproape de intersecţia cu strada Arnsberg) şi pe Bulevardul Republicii, în Ampoi 3 (în dreptul intersecţiei cu strada Arieşului, aproape de staţia de autobuz). Alte zone vizate sunt Bulevardul Încoronării (în dreptul intersecţiei cu Dealul Furcilor), unde este luată în calcul şi amenajarea unui refugiu pentru pietoni.

Sensuri giratorii – planuri pentru 2017

giratoriuÎn funcţie de bugetul disponibil şi alte priorităţi, anul viitor ar putea fi construite încă două sensuri giratorii în oraş. Este vorba despre intersecţia Bulevardul Ferdinand – Încoronării – Take Ionescu (zona Gării CFR) şi Calea Moţilor – Republicii – Revoluţiei (zona Stadion).

Reamintim că până acum au fost puse în funcţiune sensuri giratorii în zonele intersecţiilor Bulevardul Încoronării – Take Ionescu – O. Goga, Vasile Goldiş cu Bulevardul Revoluţiei, Cloşca cu Bulevardul Revoluţiei, Calea Moţilor – Tudor Vladimirescu – Avram Iancu (magazinul Unirea), Tudor Vladimirescu – Henri Coandă (BCR). Alte giratorii sunt pe Calea Moţilor (intersecţia cu strada Horea şi intersecţia cu străzile Nicolae Bălcescu – Doinei – Marcus Aurelius, aproape de primărie), cel din Ampoi (Republicii cu Gheorghe Şincai) şi pe Bulevardul Revoluţiei (zona Piaţa Cetate), ca să dăm alte exemple.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Grigore

    sâmbătă, 12.11.2016 at 11:46

    Tronsonul Lidl-schit ? Ce lucrari s au finalizat aici ?
    S a spart pentru schimbarea conductelor de gaz acum un an s au terminat lucrarile, si asa a ramas, s a asftaltat dupa doar ici colo insa gropile facute de constructor au ramas majoritatea.
    In zona respectiva nu s a finalizat nimic, nici macar acoperirea gropilor, ce sa mai vorbim de trotuare si asfalt nou, nu s a mai lucrat de 1 an de zile.
    Circulam pe strada pentru ca pe trotuar e noroi si ne rupem masinile in gropile ramase.
    Sesizarile la primarie nu au nici un rezultat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax