Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Standarde obligatorii pentru obţinerea titlurilor de conducător de doctorat, conferențiar sau profesor universitar. În dezbatere, la Ministerul Educaţiei

Publicat

elevi

lucrare licenta teza doctorat Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a lansat în dezbatere publică propunerile de standarde minimale necesare și obligatorii pentru conferirea calității de conducător de doctorat și a atestatului de abilitare.

De asemenea, sunt prezentate și standardele minimale necesare și obligatorii pentru participarea la concursurile pentru ocuparea funcțiilor didactice universitare de conferențiar universitar, profesor universitar și pentru acordarea gradelor profesionale de cercetător științific I și II (CS I și CS II).

Consiliul General al CNATDCU şi-a asumat, odată cu noul mandat din iunie 2016, responsabilitatea revizuirii echilibrate a standardelor minimale, astfel încât acestea să stimuleze performanţa academică şi să contribuie la corelarea învăţământului superior şi a cercetării ştiinţifice din România cu cele mai bune practici la nivel mondial. Necesitatea revizuirii pe criterii valorice clar definite este impusă de efectele produse de modificările operate succesiv în anii 2012 şi 2013, perioadă în care standardele minimale au devenit excesiv de permisive, ceea ce a generat dezechilibre între domenii şi confuzii de valori în sistemul de învăţământ superior şi cercetare ştiinţifică din România, potrivit hotnews.ro.

Propunerile au fost elaborate de Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) și răspund solicitărilor exprimate atât de membrii comunității academice, cât și de reprezentanții instituțiilor de învățământ superior și ai organizațiilor reprezentative ale societății civile, transmite Ministerul Educaţiei.

Documentaţiile sunt în consultare publică în perioada 9 – 20 noiembrie. AICI, standardele, pe domenii.

surse: edu.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax