|

STAREA drumurilor judeţene din Alba. DPL SA: Aproape 1000 de tone de material antiderapant folosite pentru deszăpeziri

deszapezire2Circulaţia a fost îngreunată, duminică, pe mai multe artere din judeţul Alba, din cauza zăpezii şi viscolului. Reprezentanţii Drumuri şi Poduri Locale (DPL) Alba SA, compania care se ocupă de deszăpeziri pe drumurile judeţene, au transmis situaţia intervenţiilor în mai multe zone. Potrivit acestora, nu sunt drumuri blocate. Utilaleje DPL au răspândit, de duminică seara, aproape 1000 de tone de material antiderapant. 

Directorul DPL Alba SA, Mihaela Madaras, a declarat pentru Alba24 că utilajele au acţionat duminică seara, când a început să ningă, după ora 18.00, până luni dimineaţa, pe mai multe tronsoane de drumuri judeţene. De asemenea, o parte dintre utilaje intervin şi luni, în jurul amiezii.

“Conform planului aprobat de Consiliul Judeţean, se acţionează prin cinci baze de deszăpezire, la Alba Iulia, Sebeş, Aiud, Blaj şi Cîmpeni, fiecare având un responsabil şi utilaje alocate pentru intervenţii pe drumuri judeţene sau grupuri de drumuri judeţene. Nu sunt drumuri blocate”, a spus Madaras.

Situaţia intervenţiilor pe drumuri judeţene din Alba:

Zona Alba Iulia

Luni, se acţionează pe: DJ 106 H Întregalde – Necrileşti, DJ106 K Ohaba, DJ106 I Ghirbom, DJ 107 Straja. De duminică seara, au fost răspândite 400 tone de material antiderapant, cu cinci utilaje. Potrivit directorului general DPL SA, alte 15 utilaje sunt pregătite de intervenţii, în caz de nevoie, pe drumurile arondate bazei Alba Iulia.

Zona Cîmpeni (Munţii Apuseni)

Se intervine pe: DJ 742 Roşia Montanp, DJ 762 Avram Iancu, DJ750 B Poiana Vadului, DJ 750 A Sohodol. De duminică seara, au fost folosite 300 tone de material antiderapant pe drumurile judeţene din Munţii Apuseni

Zona Aiud

Se acţionează cu antiderapant pe: DJ 107I Aiud-Ponor-Geogel, DJ 103G Inoc – Ciugudu de Sus – limită judeţul Cluj; DJ 107D Ocna Mureş – Şilea – limită judeţul Mureş

Zona Blaj

Intervenţii cu utilaje pe DJ 107 Blaj – Cetatea de Baltă.

Utilajele de la bazele Aiud şi Blaj au răspândit 129 de tone de antiderapant, de duminică seara.

Zona Sebeş

S-a intervenit pe toate drumurile judeţene arondate, inclusiv DJ704 Oaşa – Poarta Raiului (în acest caz, cu antiderapant, fără sare). În total au fost folosite 150 tone de antiderapant.

Planuri pentru protejarea drumurilor judeţene de viscol

Directorul Ioan Bodea de la CJ Alba a precizat pentru Alba24 că se are în vedere achiziţionarea unor parazăpezi pentru tronsoane de drumuri judeţene frecvent afectate de viscol, în sezonul rece. Din păcate, acestea nu vor putea fi achiziţionate în această iarnă, ci doar de anul viitor.

Potrivit directorului DPL SA, Mihaela Madaras, unele dintre zonele cu probleme atunci când este viscol sunt drumurile judeţene din apropiere de Vinţu de Jos, Ohaba, Ghirbom şi Straja.

Pentru sezonul rece 2016-2017, Consiliul Judeţean Alba are încheiate contracte cu Drumuri şi Poduri Locale SA în valoare de 3.142.844,08 lei cu TVA pentru Lot 1 (Alba Iulia, Sebeş, Aiud, Blaj, Sebeş), respectiv 1.002.092,84 lei cu TVA pentru lot 2 (Cîmpeni, zona de munte).

Potrivit planului operativ de activitate, Consiliul Județean Alba are în administrare 1.055,111 km de drum. Pe timpul iernii sunt închise 16 sectoare de drum (171 km), din cauza traficului rutier redus și a existenței unor ale rute ocolitoare prin care este deviată circulația. Aprovizionarea cu materiale pentru combaterea lunecușului constă în aprovizionarea cu 16.198 tone de nisip și 1.003 tone de sare. Comparativ, pentru sezonul de iarnă 2015-2016, s-a cheltuit 2.350.000 de lei.

Mai mulţi cititori Alba24 au reclamat că s-a circulat greu pe drumurile din Alba, din cauza zăpezii, în acest weekend. Dacă doriţi să sesizaţi situaţii similare, puteţi transmite imagini foto-video la Ştirea Ta pe Alba24.

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 sau pe Ştirea Ta pe Alba24.ro. De asemenea ne puteți contacta pe WhatsApp la numărul de telefon: 0728/ 950. 998.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=542107avatar Publicat de pe 9 ianuarie 2017 şi actualizat pe 9 ianuarie 2017.
Publicat în BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Didi: Top cele mai tampite banale intrebari formulate de un tampit
  • Nuconteaza: Alo prpimarie ! Da un raspuns ! sau accepta niste sugestii de la populatie, eu iti dau una : intrerupeti...
  • Ciprian: E ceva normal ca atunci cand platesti un serviciu sa poti beneficia de el la orice ora.Daca primaria doreste...
  • andi: Nu cred pana nu vad nimik realizat.
  • Contribuabil: Ba mă lași ???? Pe gargara lui tăticu în fiecare luni a săptămânii ai luat postul potrivit...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI