Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR la Şureanu, Arieşeni şi Arena Platoş din Păltiniş. Sezonul de schi continuă cu succes în cele trei stațiuni montane

Publicat

Sureanu, februarie 2017 În timp ce unii așteaptă primăvara, alții se bucură la maxim de zilele de iarnă și zăpadă pentru a profita cât mai mult de mișcare pe pârtie. Cu toate că nu a mai nins în ultimul timp, zăpada este ideală pe pârtii și numai bună pentru schi. Încă un prilej să vă pregătiţi echipamentele pentru sporturile de iarnă şi hainele groase, pentru un sejur reuşit la munte.

La Şureanu, pârtiile sunt, în continuare, perfecte pentru schi, cu toate că nu a mai nins în ultimul timp, iar vremea s-a încălzit treptat. Zăpada, deși nu la fel de proaspătă ca acum o săptămână, este ideală pe pârtii și în off-piste, drumul se prezintă acceptabil (dar sunt necesare lanțurile), urmează câteva ninsori, așadar aveți în continuare motive reale să credeți în iarna de la Șureanu și să vă bucurați de ea.

La Arieşeni, deși nu a mai nins de o bună bucată de vreme, iar vremea se încălzește treptat, pârtiile se prezintă remarcabil de bine pentru această perioadă a sezonului.

La Păltiniş, pe Arena Platoş, condiţiile sunt foarte bune pentru distracţie pe pârtii, în extrasezon.

schi iarna zapada sureanu 2 Domeniul Schiabil Şureanu

– Pârtii existente: 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4; S_1; S_2)

– Pârtii funcționale: 6 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4)

– Lungime totală a pârtiilor existente: 11 km

– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: https://schisureanu.ro/index.php/camere-live

– Nocturnă: nu

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: Vodafone integral; Telekom parțial; Orange minimal

Evaluare generală: pârtiile de la Șureanu sunt, în continuare, perfecte pentru schi, cu toate că nu a mai nins în ultimul timp, iar vremea s-a încălzit treptat. Zăpada, deși nu la fel de proaspătă ca acum o săptămână, este ideală pe pârtii și în off-piste, drumul se prezintă acceptabil (dar sunt necesare lanțurile), urmează câteva ninsori, așadar aveți în continuare motive reale să credeți în iarna de la Șureanu și să vă bucurați de ea! Pentru informații adiționale și webcam-uri live, intrați pe www.schisureanu.ro

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat în întregime, fiind accesibil pentru orice tip de mașină.

Starea drumului lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): din cauza încălzirii vremii, drumul este acoperit de gheață și are porțiuni tot mai numeroase cu gropi, șanțuri și noroi. Este ideal să vă montați lanțurile începând cu mănăstirea Oașa, pentru a evita crearea oricărui ambuteiaj. Vă recomandăm răbdare și prudență.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: sunt deschise 6 pârtii din 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4), iar stratul de zăpadă care le acoperă este incredibil de bun pentru acest mijloc de februarie. Zăpada nu mai este atât de proaspătă ca acum câteva zile, există unele porțiuni cu iarbă (pe vârfuri de pantă), dar nicidecum nu poate fi vorba de scăderea în calitate a sezonului. Zăpadă există, încă, din belșug pe toate pârtiile, iar suprafața schiabilă pe pârtii este aproape perfectă. În afara pârtiilor, însă, stratul de zăpadă nu mai este atât de adecvat pentru freeride; zăpada este măcinată de schiori și boarderi, ceea ce poate îngreuna coborârea. Vor funcționa teleschiul „Curmătura” și telescaunul.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania anunță, pentru perioada 17-23 februarie 2017, vreme instabilă, cu ninsori sâmbătă, Duminică, luni și marți. Temperaturile se vor menține între -12 și -2 grade Celsius și este foarte posibil ca vizibilitatea pe pârtii să fie puternic afectatată. De asemenea, vântul va sufla cu intensitate pe vârfuri, așadar echipați-vă pentru condiții grele!

Servicii turistice: școală de schi & snowboard pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei (0762 501 913).

Sfaturi de buzunar:

– nu vă încredeți excesiv în propria mașină; mai important decât motorul este șoferul.

partie schi arieseni Arieşeni (Vârtop)

– Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

– Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

– Lungime totală: 2 km

– Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

– Altitudine maximă: 1.400 m

– Tunuri de zăpadă: da

– Webcam: https://jurnalul.ro/webcam/arieseni-partia-vartop-1-466.html

– Nocturnă: da

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: toate rețelele

Evaluare generală: deși nu a mai nins de o bună bucată de vreme, iar vremea se încălzește treptat, pârtiile de la Arieșeni se prezintă remarcabil de bine pentru această perioadă a sezonului.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: stratul de zăpadă a scăzut vizibil, datorită încălzirii vremii. Acest fapt, însă, nu ar trebui să-i descurajeze pe iubitorii sporturilor de iarnă, întrucât zăpadă schiabilă a rămas, încă, suficientă pe ambele pârtii. Pentru actualizări zilnice, urmăriți camera web de la baza pârtiilor.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/arieseni/7-zile/meteograma/?gid=686167&language=romanian&country=romania anunță zile cu precipitații, în perioada 17-23 februarie 2017, care se pot transforma în lapoviță sau chiar ploaie. Temperaturile se vor încadra între -10 și 0 grade Celsius. E posibil ca vizibilitatea pe pârtii să fie afectată.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Sfaturi de buzunar:

– evitați teribilismul și vitezele mari pe pârtie.

– nu consumați alcool înainte de a schia.

arena platos Arena Platoș Păltiniș

Aflată la aproximativ 90 de kilometri de Alba Iulia, stațiunea Păltiniș este cea mai veche stațiune montană din țară, fiind întemeiată în anul 1894. Totodată este și statiunea montană situată la cea mai mare altitudine, 1442 metri.

Complexul de schi și snowboard Arena Platoș Păltiniș și-a deschis pentru prima dată porțile în urmă cu cinci ani de zile. Pârtiile sunt dotate cu tunuri de zăpadă care garantează zăpada. Are calitate austriacă la prețuri românești. În acest moment pârtiile cu nocturnă sunt deservite de 4 teleschi și 1 telescaun, destinat atât relaxării fluxului de schiori și snowboarderi cât și celor care doresc să folosească pârtia de sănii dotată cu nocturnă sau să facă o urcare și coborâre fără echipament. Are și cel mai modern fun-park din România cu nocturnă, unul construit pe trei platforme, fiecare numărând câte trei elemente de dificultate mică, medie și avansată.

Pârtii:

A: Pârtia Platoş – lungime 520 m, diferenţa de nivel 75 m, capacitatea de transport 1 200 pers./oră

B1: Pârtia Panorama Sibiului – lungime 600m, diferenţa de nivel 100 m, capacitatea de transport 1 200 pers./oră

B2: Pârtia Poiana Poplăcii – lungime 600 m, diferenţa de nivel 100 m, capacitatea de transport 1 200 pers./oră

D: Pârtia Arena – lungimea 240 m, diferenţa de nivel 35 m, capacitatea de transport 500 pers./oră

E: Pârtia Soarelui – lungime 640 m, diferenţa de nivel 75 m

Sunt condiţii excelente de schi, în această perioadă, la Arena Platoş.

Cum ajungi la Păltiniș: Traseul de la Alba Iulia este spre Sibiu (pe autostradă sau DN 1). În localitatea Săcel se virează pe DJ 106D, iar din localitatea Orlat se merge pe DJ 106J. Distanță față de Alba Iulia este de aproximativ 80 km, care pot fi parcurși în aproximativ 1 h 20 min. Drumul este asfaltat și practicabil.

sursa: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu, arenaplatos.ro

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax