Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

STAREA PÂRTIILOR la Şureanu, Arieşeni şi Păltiniş. Distracţie de primăvară, la altitudine. Bikini Race, pe Arena Platoş

Publicat

sureanu partii Se anunţă un weekend cald, cu temperaturi generoase pentru început de primăvară şi zile senine. Dar asta nu înseamnă că s-a terminat distracţia pe zăpadă la munte. Cei care preferă aerul curat la altitudini mari şi sporturile de iarnă îşi mai pot încerca norocul în acest weekend, pentru un sejur reuşit la Şureanu, Arieşeni sau Păltiniş, în judeţul Sibiu.

Este încă zăpadă suficientă, în cele trei locaţii şi vremea se anunţă bună pentru schi. Încă un prilej să vă pregătiţi echipamentele pentru sporturile de iarnă şi hainele groase, pentru o mini-vacanţă la munte.

Starea pârtiilor pentru perioada 4-9 martie (actualizare):

Domeniul Schiabil Şureanu

Pârtii existente: 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4; S_1; S_2)

Pârtii funcționale: 6 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4)

Lungime totală a pârtiilor existente: 11 km

Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

Altitudine maximă: 2.010 m

Tunuri de zăpadă: nu

Webcam

Nocturnă: nu

Pârtii pentru sănii: da

Semnal mobil: Vodafone integral; Telekom parțial; Orange minimal

Evaluare generală: în pofida primăverii covingător instalate la oraș, iarna se menține la fel de ferm pe pârtiile de la Șureanu. Zăpadă există, încă, din plin atât în golurile alpine, cât mai ales în zonele de pădure, așadar sub nici o formă nu poate fi vorba de sosirea primăverii, la munte. Drept este, însă, că s-a încălzit în ultimul timp, iar drumul s-a stricat pe ultimii 3-4 km, până la pârtii. Trebuie montate lanțuri și trebuie multă răbdare, până la capătul drumului. Dar este un sacrificiu care merită făcut, având în vedere calitatea remarcabilă a pârtiilor, pentru acest început însorit de martie. În plus, va ninge săptămâna viitoare. Și cu atât mai mult recomandăm să veniți la schi, la Șureanu, în special în timpul săptămânii (luni-vineri), întrucât veți evita aglomerația atât din parcare, cât și de pe pârtii. Ca să nu mai vorbim de urmele de ratrack, pe care, în timpul săptămânii, le veți găsi și la orele 13-14. Pentru informații adiționale și webcam-uri live, intraţi pe site-ul www.schisureanu.ro

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat în întregime, fiind accesibil pentru orice tip de mașină.

Starea drumului lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): între lacul Oașa și Luncile Prigoanei, drumul este integral accesibil, pe acest tronson nefiind necesare lanțurile. Începând cu Luncile Prigoanei, însă, drumul devine din ce în ce mai accidentat, cu gropi și gheață. Însă cu adevărat dificil este tronsonul Poarta Raiului – pârtii: gropi, șanțuri adânci, gheață, noroi. Recomandăm insistent montarea de lanțuri începând cu Poarta Raiului.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: vor funcționa 6 pârtii din 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4). Veți avea o surpriză foarte plăcută, pe pârtii, pentru că le veți găsi acoperite de zăpadă proaspătă, făinoasă, perfect aderentă pentru schi. Inclusiv în zonele de off-piste veți găsi zăpadă powder, perfectă pentru freeride, așadar pârtiile de la Șureanu se prezintă remarcabil de bine, pentru acest început primăvăratic de martie. Vor funcționa teleschiul „Curmătura” și telescaunul.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo, la Șureanu se anunţă, pentru perioada 4-9 martie 2017, cer înnorat, intensificări de vânt și ninsori. Va ninge marți, miercuri și joi, iar temperaturile se vor încadra între -4 și 4 grade Celsius. E posibil ca vizibilitatea pe pârtii să fie afectată de ninsori. În linii mari, așadar, vremea este total favorabilă continuării sezonului, la Șureanu

Servicii turistice: școală de schi & snowboard pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei (0762 501 913).

Sfaturi de buzunar:

– nu vă încredeți excesiv în propria mașină; mai important decât motorul este șoferul.

Arieşeni (Vârtop)

zapada arieseni Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

Lungime totală: 2 km

Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

Altitudine maximă: 1.400 m

Tunuri de zăpadă: da

Webcam

Nocturnă: da

Pârtii pentru sănii: da

Semnal mobil: toate rețelele

Evaluare generală: zăpadă există, în continuare, suficientă pe pârtiile de la Arieșeni, în ciuda încălzirii îngrijorătoare din ultimul timp. A plouat și va mai ploua, însă aceasta nu va „pune cruce” sezonului de schi, la Arieșeni. Dacă încă nu sunteți convinși de acest lucru, priviți camerele web, de pe pârtii.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 minAcces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: din păcate, stratul de zăpadă de pe pârtii a scăzut considerabil și va scădea în continuare, în cazul în care se vor adeveri prognozele meteo pentru perioada 4-9 martie 2017. Zăpada este grea, apoasă, dar încă aderentă pentru schi și snowboarding. Pentru actualizări zilnice, urmăriți camera web de la baza pârtiilor

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo, în perioada 4-9 martie 2017, va fi vreme instabilă, în general nefavorabilă sezonului de schi. Există șanse mari ca precipitațiile care vor cădea săptămâna viitoare (marți, miercuri și joi) să fie sub formă de ploaie. De asemenea, temperaturile vor crește semnificativ și se vor încadra între 0 și 6 grade Celsius. E posibil ca vizibilitatea pe pârtii să fie afectată.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Sfaturi de buzunar:

– evitați teribilismul și vitezele mari pe pârtie;

– nu consumați alcool în exces înainte de a schia.

Sezon de schi aproape de final, la Arena Platoş din Păltiniş. Bikini Race, în weekend

bikini race 2016 Sezonul de ski la Arena Platoș Păltiniș se apropie de final. Și cum ceea ce e mai bun se păstrează pentru sfârșit, sezonul se închide cu două evenimente extrem de haioase și interesante. Duminică, 5 martie, concurente din toată țara se vor întrece pentru titlul concursului Bikini Race și o excursie all-inclusive, la surf, în Tenerife, oferită de Sup Academy. Concursul începe la ora 12.00, iar concurentele vor trebui să treacă prin mai multe probe îmbrăcate doar în costume de baie.

Înscrierea la concurs este gratuită, iar doritoarele se pot înscrie în avans folosind acest formular (AICI). În ziua concursului, înscrierile vor avea loc între orele 9.30 și 11.30, concursul fiind programat să înceapă la ora 12.00 şi fiind prezentat de Cosmin Tudoran.

Ultimul concurs al sezonului este Slide and Freeze, un concurs al temerarilor care vor avea în față un lac artificial de 10 x 6 metri, umplut cu apă nu tocmai caldă. Concursul va avea trei categorii: jump & freeze, unde se va puncta cea mai dificilă acrobație, slide & freeze, categorie eliminatorie unde concurenții vor trebui să traverseze lacul pe schiuri sau pe placă urmând să piardă din viteză pe măsură ce startul se va apropia de marginea lacului și categoria ambarcațiuni, unde se vor primi puncte și pentru creativitate, și pentru impresia artistică dar și pentru alunecarea pe zăpadă și pentru acvaplanare. Cea mai ingenioasă construcție va fi premiată cu 1000 de lei. Restul câștigătorilor vor fi premiați cu invitații la Electric Castle și Airfield Festival, vouchere la magazinul Benjamin, o pereche de schiuri și o placă de snowboard de la Decathlon și multe alte surprize. Concursul are loc în data de 12 martie.

Arena Platoș Păltiniș

Aflată la aproximativ 90 de kilometri de Alba Iulia, stațiunea Păltiniș este cea mai veche stațiune montană din țară, fiind întemeiată în anul 1894. Totodată este și statiunea montană situată la cea mai mare altitudine, 1442 metri.

Complexul de schi și snowboard Arena Platoș Păltiniș și-a deschis pentru prima dată porțile în urmă cu cinci ani de zile. Pârtiile sunt dotate cu tunuri de zăpadă care garantează zăpada. Are calitate austriacă la prețuri românești. În acest moment pârtiile cu nocturnă sunt deservite de 4 teleschi și 1 telescaun, destinat atât relaxării fluxului de schiori și snowboarderi cât și celor care doresc să folosească pârtia de sănii dotată cu nocturnă sau să facă o urcare și coborâre fără echipament. Are și cel mai modern fun-park din România cu nocturnă, unul construit pe trei platforme, fiecare numărând câte trei elemente de dificultate mică, medie și avansată.

Pârtii:

A: Pârtia Platoş – lungime 520 m, diferenţa de nivel 75 m, capacitatea de transport 1 200 pers./oră

B1: Pârtia Panorama Sibiului – lungime 600m, diferenţa de nivel 100 m, capacitatea de transport 1 200 pers./oră

B2: Pârtia Poiana Poplăcii – lungime 600 m, diferenţa de nivel 100 m, capacitatea de transport 1 200 pers./oră

D: Pârtia Arena – lungimea 240 m, diferenţa de nivel 35 m, capacitatea de transport 500 pers./oră

E: Pârtia Soarelui – lungime 640 m, diferenţa de nivel 75 m

Sunt condiţii bune de schi, în această perioadă, la Arena Platoş.

Cum ajungi la Păltiniș: Traseul de la Alba Iulia este spre Sibiu (pe autostradă sau DN 1). În localitatea Săcel se virează pe DJ 106D, iar din localitatea Orlat se merge pe DJ 106J. Distanță față de Alba Iulia este de aproximativ 80 km, care pot fi parcurși în aproximativ 1 h 20 min. Drumul este asfaltat și practicabil.

surse: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, schisureanu.ro, arenaplatos.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax