|

Victorie spectaculoasă a lui Mihnea Costachi în Openul Internațional de la Graz! Urmează meciul vieții lui!

mihnea costachiJuniorul albaiulian Mihnea Costachi, care luna viitoare va împlini 17 ani, a debutat cu un succes remarcabil în Openul Internațional de la Graz, o competiție foarte puternică, care reunește la start în turneul principal 195 de jucatori din 33 de țări. Dintre aceștia, 15 sunt mari maeștri internaționali, iar 30 maeștri internaționali.

După o victorie fără emoții în prima runda împotriva austricului Lukas Leisch, a urmat o victorie spectaculoasă în runda a 2-a împotriva maestrului internațional Praveen Kumar (India), într-o partida care a durat doar 23 de mutări și s-a încheiat cu un veritabil K.O.

Maestrul FIDE, Marius Ceteraș, unul dintre antrenorii lui Mihnea Costachi, a detaliat pentru cititorii alba24, jocul realizat de Mihnea.

”În poziția din diagrama de mai jos, Mihnea a jucat excelent 22.d6!, pentru a deschide diagonala h1-a8, iar după răspunsul negrului 22…cxd6, a urmat lovitura devastatoare 23.Cxd6! – după care negrul a cedat, fiindca îi suerau atacate atât turnul din a8 cât și nebunul din f5 și nu mai poate impiedica pierderi materiale decisive, de exemplu 23…Nxd6 24.Nxa8 Txa8 25.Txf5” a explicat Ceteraș.

mihnea costachi vs praveen kumar

În runda a 3-a șahistul albaiulian, cotat ca favoritul nr.27 la start, va avea o misiunea aproape imposibilă, urmând a juca împotriva favoritului nr.1 al turneului, marele maestru internațional Markus Ragger (Austria), un jucator de super clasă, care are un coeficient rating FIDE 2703.

”Austriacul, aflat pe locul 41 în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști, este cel mai puternic adversar pe care Mihnea l-a avut de înfruntat până acum în cariera sa, dar acest lucru nu face decât să îl bucure pe juniorul albaiulian, al cărui principal obiectiv la turneul austriac este să întâlnească adversari cât mai puternici, care să-l ajute să acumuleze experiență și să crească în valoare, pentru a se apropia de obținerea celui mai înalt titlu șahist, acela de mare maestru internațional” a adăugat Marius Ceteraș.

Partida va putea fi urmarită live pe internet începând cu orele 11, la adresa http://chess-results.com/live.aspx?stream=NO

URL scurt: http://alba24.ro/?p=549588avatar Publicat de pe 22 februarie 2017 şi actualizat pe 22 februarie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, Foto, Jocuri, SPORT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Havaiuleanul: Domnule Bopa, da ce doriti domnule, totul pe gratis? Cum domnule sa alergi pe havaje fara sa...
  • Popa: Hotie pe fata. Cum sa ceri pt. cursa populara (Cursa populara Selgors) de 2,8km, 50lei taxa de inscriere?!...
  • Milu: Care meteorologi? Habar n-aveau de ce se intampla, probabil sistemele de avertizare meteo nici macar nu erau...
  • Tara lui Papura Voda: In „comuna” asta, de ceva vreme, se intampla un lucru total absurd cu semafoarele,...
  • dorinteodor: evident ca onoratul domn Sasu nu are dreptate. populatia trebuie instruita si avertizata astfel ca sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI