|

Start-up Nation România: Guvernul oferă 10.000 de finanţări pe an în valoare de până la 200.000 de lei fiecare. Condiții

afaceriRomânii care vor să primească ajutor de la stat pentru începerea unei afaceri trebuie să se grăbească. Programul „Start-up Nation România”, cel mai generos program de finanţare pentru IMM-uri, aprobat în ianuarie prin ordonanţă de urgenţă (OUG 10/2017), ar trebui să înceapă să funcţioneze în această lună. Noile reguli adoptate de parlamentari spun că pot cere finanţare de până la 200.000 de lei doar cei care nu au mai avut până acum o afacere.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a anunţat că urmează să publice în această săptămână normele de aplicare a ordonanţei, care sunt deja în dezbatere publică, scrie ZF.ro.

Programul nu pretinde coparticipare la cheltuielile eligibile, aplicantul fiind IMM creat după apariţia ordonanţei (30 ianuarie 2017), cu capital integral privat, CAEN eligibil, fără datorii la buget, nu se află în stare de dizolvare, re­orga­nizare judiciară, lichidare, executare silită, insolvenţă, faliment, nu i s-a cerut să returneze un alt ajutor de stat şi nu a depăşit plafonul de minimis de 200.000 de euro pe durata a trei execuţii financiare consecutive pentru o întreprindere unică.

Faţă de condiţiile stabilite în ordonanţa de urgenţă, normele de aplicare aflate în dezbatere reduc domeniile de activitate cărora li se aplică ordonanţa. Au fost excluse inter­me­dierile financiare, activităţile de asigurare/ rea­si­gurare, cum­părări/vânzări de imo­bile, pro­duc­ţia/comercializarea de băuturi sau tutun, activităţile de pescuit, unele activităţi în agricultură şi multe altele.

Cei care îndeplinesc condiţiile pot beneficia de o finanţare de 200.000 de lei, reprezentând 100% din valoarea chel­tuielilor eligibile. Beneficiarul va avea obligația de a suporta integral valoarea cheltuielilor neeligibile, dacă intervin în implementarea programului de finanțare, dar și orice cheltuială care depășește valoarea ajutorul maxim acordat.

Programul va fi finanţat în perioada 2017-2020 din buget, fiind prevăzută acordarea de ajutoare de minimis, pentru un număr maxim anual de 10.000 de beneficiari – aşadar finanţarea este de 2 miliarde lei anual.

Activităţi eligibile sunt de la achiziţia de echipamente tehnologice, maşini, utilaje, investiţii în active necorporale, echipamente IT până la crearea paginii web de promovare.

Înscrierea în program se face on-line şi finanţarea se acordă potrivit unui punctaj (maxim 100, minim 50). Admiterea în program se face potrivit principiului „primul venit, primul servit”.

sursa: zf.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=564507avatar Publicat de pe 2 mai 2017 şi actualizat pe 2 mai 2017.
Publicat în ACTUALITATE, ECONOMIE.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Lia: Nici vorba. Este supus lui Hava, inca il pastreaza.
  • Ionel: Prea mult s-a furat in Romania, indiferent de partidul care a guvernat tara. Marile privatizari sunt un esec...
  • Maria: În PSD.
  • popeala: Sa mai spui ,,sarut mana parinte,, ? Prost trebuie sa fi, sa mai crezi in ceva, in ziua de azi !
  • Bomba Atomica: se fura cum naiba sa nu se fura din banul public ? hava e capul mafiei !

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI