Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Statuia lui Lucian Blaga din Lancrăm, vandalizată. Nicolae Manolescu a descoperit mâzgăliturile care au bagat ”în priză” Primăria Sebeș

Publicat

IMG-20170507-WA0001 Primăria Sebeş a confirmat marţi după-amiaza că persoane necunoscute au vandalizat statuia lui poetului Lucian Blaga, din Lancrăm. A fost sesizată Poliţia Locală, pentru a îndepărta cuvinte triviale scrise pe soclul statuii.

“Cu tristețe profundă vă confirmăm faptul că statuia lui Lucian Blaga, situată la intrarea în Lancrăm, a fost ținta unor gesturi inexplicabile, care ne-au stârnit indignarea. Pe soclul din spatele statuii, în obscuritatea anonimatului, au fost înscrise cuvinte triviale. A fost sesizată Poliția Locală și am intervenit cu maximă urgență pentru îndepărtarea înscrisurilor”, au transmis reprezentanţii Primăriei Sebeş. Cu toate acestea reprezentanții Primăriei nu pot spune cu certitudine dacă mâzgăliturile de pe soclu au fost făcute în noaptea de duminică spre luni sau cu mult timp înainte și au trecut neobservate.

Primăria Sebeș spune că incidentul s-a petrecut după ce, în weekend marele poet a fost omagiat, la a 37-a ediţie a Festivalului Internaţional “Lucian Blaga”.

Cel care a atras atenția asupra profanării soclului statuii lui Blaga a fost președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, prezent marți la Lancrăm cu prilejul decernării Premiului Național pentru Poezie ‘Lucian Blaga’.

blaga vandalizat ‘L-au pictat pe jos pe acolo cu tot felul de … Au profitat de faptul că au dispărut niște plăcuțe … Au scris acolo. Poate o fi poezie adevărată și noi nu știm’, a spus Nicolae Manolescu.

Primăria Sebeș a reacționat printr-un comunicat:“După aceste zile pe care le-am dăruit, cu profund respect, omagierii personalității marelui poet și filosof, Lucian Blaga, trebuie să reacționăm și să transmitem un mesaj puternic societății românești. În cadrul unui eveniment solemn, duminică dimineața, au fost depuse flori la statuia lui Blaga.

Atitudinea noastră ca autoritate locală a fost aceea de a interveni cu maximă urgență pentru a îndepărta urmele acestui gest reprobabil. Din acest punct, instituțiile care apără ordinea și liniștea publică, patrimoniul local, vor lua toate măsurile care se impun pentru a nu mai fi în postura de a consemna acest acest gen de întâmplări. În același timp, așteptăm și reacția comunității locale, solidaritatea în a apăra valorile umane și materiale care ne aparțin tuturor. Din păcate, nu este un secret faptul că în cursul nopții de sâmbătă spre duminică au fost distruse și o parte din florile care înfrumusețează podul peste râul Sebeș”, se mai precizează în comunicatul de presă  transmis de Primăria Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax