Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Stema județului Alba îi trimite pe social-democrați în instanță: „Nu este reprezentativă pentru județ și ne vom apăra drepturile”

Publicat

Modificarea stemei județului Alba, un demers cerut de noua legislație dar contestat de social-democrați, îi trimite pe aceștia din urmă în fața instanței de judecată pentru a apăra drepturile cetățenilor. PSD-iștii  nu se lasă învinși de decizia CJ Alba de respingere a plângerii prealabile formulate de ei și speră ca justiția să îi ajute să ofere stemei județului o nouă față.

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu a anunțat în conferință de presă că sunt dispuși să meargă în instanță deoarece forma aprobată a acestei steme nu este reprezentativă pentru județ și cu atât mai puțin pentru zona Munților Apuseni.

Reamintim că plângerea a fost depusă de Ioan Dîrzu, Dorin Sandea, Ioan Florea, Marcela Dărămuş, Romi Dragosin, Nicolae Puşcă, Virgil Nariţa, Alexandru Dăncilă, Nicolae Simina, Mirel Hălălai, Cornel Napău, Vasile Mutu, Gheorghe Damian, Radu Tuhuţ, Dănuţ Bârzan, Ioan Rusu, Ştefan Traian Popa, în nume propriu şi în calitate de reprezentanţi ai PSD Alba.

Noua stemă are forma unui scut tăiat prin trasarea unei linii orizontale la mijlocul său care împarte scutul în două câmpuri: în primul câmp de sus, pe fond de aur, cu hermina neagră, se află o coroană de oţel; în câmpul doi, pe fond roşu, se află un legionar roman (argint), stând în picioare, privit din faţă, având capul spre dreapta şi ţinând în mâna dreaptă o suliţă, iar în cea stângă un scut negru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax