Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | ŞTIREA TA pe ALBA24: Inundaţie în plin centrul oraşului Alba Iulia şi blocuri FĂRĂ APĂ, după ce „Dorel” a spart o conductă

Publicat

conducta sparta centru alba iulia Locuitorii şi firmele cu sedii în centrul oraşului Alba Iulia au rămas, marţi, după ora 13.00, fără apă, după ce un muncitor de pe şantierul de modernizare a zonei Tudor Vladimirescu a lovit cu cupa excavatorului o conductă şi aceasta s-a spart.

“Alba Iulia, 16.09.2014, ora 13.30. Zona BCR-Unirea. Deşi Dorel are făcute marcaje unde sunt toate reţelele de utilităţi publice, acesta înfige cu sete excavatorul în conducta de apă şi, pe lângă  faptul că formeaza o piscina ad-hoc, lasă fără apă toată zona centrală a municipiului. Competenţă maximă”, este mesajul unui cititor Alba24, care a surprins situaţia în imagini.

Reprezentaţii Apă CTTA au declarat pentru Alba24.ro că echipe de intervenţie s-au deplasat în zonă pentru e remedia situaţia în cel  mai scurt timp  posibil.

UPDATE: Reporterii Alba24 s-au deplasat în zonă, după situaţia sesizată. Cei care interveneau pentru remedierea avariei au precizat că alimentarea cu apă urma să fie reluată cel târziu la ora 16.00. Vedeţi mai jos galerie foto.

Reamintim că la Alba Iulia au început lucrările în cadrul proiectul de reconfigurare a zonei centrale a oraşului, zona Tudor Vladimirescu. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia, în prima fază se va trasa geometria spaţiului şi se vor delimita tronsoanele pe care se vor realiza lucrări. În această perioadă se decopertează platforma pietonală pentru trasarea şi executarea unui nou sistem de alimentare cu apă, dar şi a unui sistem de colectare a apelor pluviale.

Zona cuprinsă între sediul BCR si magazinul Unirea urmează să fie complet reconfigurată şi corelată cu prevederile PUZ-ului zonei centrale.

Viziunea asupra acestor noi obiective impune, printre altele, mutarea axului străzii Tudor Vladimirescu şi mărirea numărului parcărilor publice între BCR şi centrul comercial Unirea.

În plus, proiectul va iniţia şi alte modificări privind zonele verzi şi propuneri de modificare a structurii rutiere prin amplasarea unor noi sensuri giratorii la intersectia străzilor Oborului cu Tudor Vladimirescu şi a străzilor Calea Moţilor cu Tudor Vladimirescu.

Dată fiind noua geometrie a dalei urbane ce va cuprinde 94 de locuri de parcare în perimetrul delimitat de sediul BCR şi magazinul Unirea, este de înţeles că transformările vor modifica şi structura peisagistică.

Citeşte şi FOTO: Au început lucrările de MODERNIZARE în centrul oraşului Alba Iulia. Proprietarii spaţiilor comerciale se plâng că rămân fără clienți

Dacă surprindeţi situaţii sau evenimente pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini pe Ştirea Ta pe Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax