Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ȘTIREA TA pe ALBA24: Locuitorii orașului Abrud beau apă dintr-o baltă. Explicațiile furnizorului: apa brută este tratată și potabilizată

Publicat

apa abrud Un cititor Alba24 reclamă modul în care este colectată apa care ajunge la robinete locuitorilor din Abrud. Pe văile aproape secate, furnizorul APA CTTA  a efectuat o serie de săpături pentru a colecta ce se poate din apa care se scurge spre oraș. Apa are o culoare maronie, un aspect murdar, iar cititorul spune că pânza freatică ar fi afectată de deversarea unor toalete din zonă. Este, spre exemplu, cazul străzii Mecea.  De cealaltă parte, directorul Apa CTTA, Ștefan Bardan, a declarat pentru Alba24 că apa colectată de furnizor de pe văile care alimentează orașul intră în stația de tratare, de unde este potabilizată. ”Este foarte puțină apă și este furnizată după un program. Legat de ce mă întrebați, vă pot spune că noi colectăm apa brută care intră în stația de tratare și de acolo iese potabilă. Apa care ajunge la robinete este potabilă” a spus Bardan.
Pe perioada de secetă scade debitul izvoarelor Vulcan 1, Vulcan 2, scade nivelul apei pe Cernița și pe Buninginea, sau chiar nu curge apă deloc pe văile respective. Din acest motiv sunt executate asemenea săpături în preajma stației de tratare, menite să acumuleze cât se poate.

În legătură cu culoarea apei de la robinete, directul Apa CTTA a explicat că este dată de oxizii de fier care se adună de pe țevile vechi. ”Apa este furnizată după program și atunci toată lumea deschide robinetele, iar viteza apei crește și antrenează oxizii de fier de pe țevile vechi” a adăugat Bardan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax