Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ŞTIREA TA pe ALBA24: Parapeţii metalici de pe marginea străzii Al. Ioan Cuza, în dreptul intersecţiei cu cartierul Bărăbanţ, pericol pentru traficul rutier

Publicat

intersectieModul în care au fost modernizate recent unele străzi din Alba Iulia şi alegerea unor dotări menite să asigure siguranţa circulaţiei generează nemulţumiri în rândul unor locuitori din oraş. Un cititor Alba24 a semnalat o situaţie din cartierul Bărăbanţ, intersecţia cu strada Alexandru Ioan Cuza, artera principală de acces în oraş dinspre Cluj.

Se referă la gardurile cu parapeţi metalici amplasaţi pe marginea trotuarelor, ce încurcă vizibilitatea şoferilor care trebuie să se asigure la intrarea pe drumul principal. Reamintim că aceleaşi dotări au fost criticate şi de locuitori din alt cartier al oraşului, Miceşti, pentru care ieşirea de pe drumurile secundare din zonă este o adevărată provocare.

Citeşte şi FOTO | ŞTIREA TA pe ALBA24: Drumul din Miceşti este „un proiect frumos, dar prost gândit”. Şoferii nu au vizibilitate la ieşirea de pe străzile secundare

„Aş vrea să semnalez o neregulă destul de gravă, soldată în trecut cu câteva evenimente rutiere, în cartierul Bărăbanţ, la intersectia str. Muresului cu str. Al. I. Cuza.

La ieşirea de pe strada Mureşului în strada Al. I Cuza, vizibilitatea este nulă, din cauza panourilor de gard instalate de constructorul tronsonului de drum de la intrarea în Alba Iulia din direcţia Teius. Astfel, în cazul în care suntem într-un autoturism, trebuie să înaintăm în banda 1 a străzii Al. I. Cuza, pentru a avea vizibilitate, indiferent de direcţia în care o luăm. Acest lucru obligă conducătorul auto să înainteze cu cel putin 1,5 m într-o bandă pe care se circula cu viteze destul de mari (deşi limita de viteză este de 50 km/h).

giratoriuÎn spiritul sensurilor giratorii din Alba Iulia (Locul 1 în România la sensuri giratorii, raportat la nr. de locuitori), la 200 m, benzinăria OMV a primit cadou un sens giratoriu, deşi acest lucru nu era necesar. Dacă e să facem o comparaţie, la benzinaria MOL, situată puţin mai încolo, nu există sens giratoriu (oare de ce?).

Numărul autovehiculelor care intră, respectiv ies din Bărăbanţ îl depăşeşte pe cel al autovehiculelor care trec prin benzinăria OMV. Oare cel care a aprobat proiectul construcţiei tronsonului de drum dintre podul peste Ampoi şi giratoriul de la intrarea în Alba Iulia dinspre Teiuş nu cunoaşte unele reguli de circulaţie elementare sau a fost „motivat” să construiască acele panouri total inutile, doar pentru a da bine în poză? Oare de ce orice market nou construit (vezi Selgros, Penny Ampoi) sau bezinărie (OMV Bărăbanţ) primeşte cadou un giratoriu, chiar dacă acesta nu fluidizează traficul în zona respectivă?

În cazul unor evenimente rutiere nedorite, cine ne despăgubeşte? Vine administratorul drumului public să îşi facă „mea culpa” şi să suporte reparaţiile? Nu îmi stă în fire să arunc cu noroi în stânga şi în dreapta, dar, după părerea mea, vinovaţii pentru aceste situaţii de toată jena sunt cei care aprobă aşa ceva, dar şi cei care construiesc (consiliul local al municipiului, anumite firme de construcţii din Alba Iulia)”.

Reamintim lucrările în cadrul proiectului „Modernizare DN1 – E81 de la km 382+400 până la km 385+160 – strada Alexandru Ioan Cuza, inclusiv Podul peste râul Ampoi şi Pasajul peste CF Alba Iulia” au fost finalizate acum trei ani şi au costat, în total, 18,4 milioane lei. A fost unul dintre cele cinci proiecte derulate de primărie, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Alba Iulia.

Vezi FOTO-VIDEO: Recepția lucrărilor pe DN1, la ieșire din Alba Iulia înspre Teiuș. Mircea Hava: „Limita de viteză rămâne 50 km/h”

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 sau pe Ştirea Ta pe Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Giurgiu Tiberiu

    vineri, 23.12.2016 at 10:06

    Un giratoriu ar fi extrem de util la intrarea in Bărăbanț! Susțin inițiativa Alba24!

  2. albanezul

    vineri, 23.12.2016 at 13:25

    Giratoriul de la omv nu a fost facut degeaba la vremea lui,pt ca atunci nu erau 100 de bezinarii si multi soferi care alimentau acolo nu aveau unde sa intoarca in siguranta spre oras.Dar se poate desfiinta giratoriul de la omv si muta la iesirea din Barabant,ar fi mult mai util acolo.
    Mare prostie au facut cei de la primarie+sau-mustaciosul sef,cu aceste hale=grajduri=dedeman,selgros,mai nou lidl cu un micut giratoriu si acolo,etc,facute in oras,acolo unde erau mult mai utile altele,cum ar fi blocur(!).Aveam suficient spatiu la intarile in oras!

  3. Micesti

    vineri, 23.12.2016 at 15:54

    Dar de drumul Alba -Micesti ce sa mai zicem ? Ce minte a putut sa aiba proiectantul (si cat de prost a fost beneficiarul sa accepte ) cand a facut ditamai zona de trotuar+pista de biciclete + zona verde cand acolo aproape nimeni nu circula pe jos si se puteau face 2 benzi pe sens. Il invit pe Hava sa incerce dimineata sa vina de la Micesti catre Alba Iulia sa-si duca un nepot la scoala. Sa incerce sa iasa cu masina in principala. Sa vedem daca reuseste sa zareasca ceva prin policarbonatul murdar pus degeaba dar pe bani multi de Florea Grup. Si sa vedem daca-i da cineva prioritate sa poata iesi. Apoi sa stea la semafor de 2-3 ori pana prinde verde la Lacrima Unirii. Proiectanti idioti si beneficiari la fel. Hai noroc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax