Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ŞTIREA TA pe ALBA24: Parcare modernă, cu plată şi… goală, în centrul Alba Iuliei, la o lună de la inaugurare. Aglomeraţie de maşini în spatele blocurilor

Publicat

parcare vladimirescu goala La aproape o lună de la punerea în funcţiune a sistemului de acces cu plată în parcarea modernizată din zona străzii Tudor Vladimirescu, spaţiile sunt tot goale. Cu alte cuvinte, localnicii, angajaţii instituţiilor din zonă  şi vizitatorii ocolesc varianta „pe bani” şi caută alte locaţii pentru a-şi lăsa maşinile. Spre disperarea locuitorilor din blocuri, care nu mai au spaţiu pentru maşini şi nici prea mult loc de trecere.

Situaţia a fost sesizată de un cititor Alba24 care consideră că administraţia locală trebuie să găsească o soluţie.

“12.10.2015. Un proiect de zeci de milioane de lei stă nefolosit şi gol din cauza unei ambiţii administrative, în timp ce locatarii din zona Unirea-BCR sunt sufocaţi de maşinile instituţiilor din zonă, care au nesimţirea să nu folosească parcarea plătită, ale angajaţilor acestor instituţii cărora 18 lei pe zi nu le convine să plătească şi ale vizitatorilor acestor instituţii şi spaţii comerciale care sufocă efectiv zona”, a transmis cititorul Alba24.

parcarea-blocurilor Acesta solicită remedierea situaţiei şi atenţionează administraţia locală.

“Domnule primar şi dragă administraţie locală, când aveţi de gând să luaţi o măsură imediată de-a rezolva această situaţie??? Vă bateţi joc de locatarii acestei zone prin incompetenţa de care daţi dovadă de-a gestiona situaţia şi de-a o remedia de urgenţă.

Se pare că parte din proiectele primarului Mircea Hava sunt doar de frumuseţe, să aibă cu ce se lăuda domnia sa, nu şi utile pentru cetăţeanul plătitor de impozite şi taxe din care, surpriză, îşi ia salarul şi domnul primar & comp”, mai precizează cititorul.

Vă reamintim că în 14 septembrie autoritățile au pus în funcțiune sistemul cu plată în parcarea situată pe strada Tudor Vladimirescu. Încă din prima zi, şoferii nu se prea înghesuiau să folosească noul spaţiu modernizat, iar majoritatea locurilor erau goale. Situaţia a continuat de atunci, în aceeaşi manieră.

În loc să dea bani pe parcarea „din faţă”, şoferii îşi lasă maşinile în spaţiul din spatele blocurilor, şi aşa aglomerat.

Citeşte şi FOTO: ACCES cu PLATĂ în parcarea din centrul orașului Alba Iulia. Semafoarele din sensul giratoriu, funcţionale

Citeşte şi REGULAMENTUL de parcare cu plată în centrul oraşului Alba Iulia, APROBAT. Locatarii din zonă plătesc abonament 100 de lei pe lună. TARIFE

Dacă surprindeţi situaţii sau evenimente pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini pe Ştirea Ta pe Alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. Gheorghita

    luni, 12.10.2015 at 17:56

    Azi la ora 14 erau 62 de locuri libere in parcarea respectiva. Cred ca erau maxim 10 masini parcate. Intr-adevar trebuie „eliberata ” de bariere si aparate de taxat parcarea respectiva si redata cetatenilor.

  2. contribuabilu`

    luni, 12.10.2015 at 18:47

    Pai…abia au bani pt benzina ! De unde sa plateasca si….parcarea cu 18 lei x 22 zile, fac peste 400 lei / luna ! Ati inebunit bai….administratie locala ? Haaa…???

    • narcis

      marți, 13.10.2015 at 04:10

      adevar graiesti!

  3. HH

    luni, 12.10.2015 at 22:10

    IN CENTRUL SIBIULUI TARIFUL DE PARCARE ESTE DE 1 LEU IN INTERVALUL ORAR 8-14 / 14-20 !
    IN INTERVALUL 20- 08 SI DUMINICA ESTE GRATUIT ! SI VORBIM DESPRE SIBIU !!!

  4. Buby

    marți, 13.10.2015 at 01:38

    @contrbuabilu’. Au crescut numarul masinilor noi si al masinilor de lux vindute in Romania cu 10% in 2015 asa spune alt articol. Oare chiar nu au soferii 1 leu de Parcare? sau………….?

  5. El Barto

    marți, 13.10.2015 at 10:21

    E prea scump pt Alba-Iulia,oare nu s-ar putea încerca o perioadă reducerea tarifului pentru a atrage lumea spre această parcare? Să nu uităm însă că mulți cetățeni au concepția „De ce să dau când dincolo e gratis?”, de asta şi aglomerația dintre blocuri. Printre altele pun pariu că mulți dintre cei ce refuză plata, rămân doar o oră-două în zonă. Până la urmă cred că timpul o să rezolve totul, deoarece atunci când o să crească şi mai mult numărul maşinilor, genul ăsta de parcare o să apară ca o oază în deşert.

  6. AT

    marți, 13.10.2015 at 12:37

    Locuitorii (nu doar soferii) acestui oras trebuie sa inteleaga ca Alba Iulia trebuie sa devina un oras al pietonilor si al biciclistilor, nu sa faca administratia locala locuri de parcare gratis pentru toate fundurile lenese si puturoase ale cetatenilor. Eu zic ca singura greseala a administratiei locale este ca nu face TOATE parcarile cu taxa, asa…. ca sa nu mai fie discutii. Poate asa se mai gandesc stimabilii locuitori de 2 ori pana isi urca fizicurile in masina ca sa parcurga 800m pana la vreo institutie.

    Sa va fie rusine locuitori, ca va plimbati toata ziua cu masinile intr-un oras in care TOATE institutiile si bancile se afla pe o suprafata mai mica de 2km patrati !!! Si mai aveti si nesimtirea sa criticati ce?… O parcare publica cu taxa? O parcare cu taxa asa cum sunt deja toate celelalte din orasele mari din Romania sau din Europa? Pai da, ca noi vrem sa fim europeni doar cand ne convine, in rest, ce are daca ragaim si mancam seminte pe strada, ca doar pastram indentitatea locala, nu?…

    Si rusine Redactie Alba 24, rusine! Pentru ca scrieti articole de 2 lei si militati pentru aceleasi idealuri de minte ingusta

    • Locatar

      marți, 13.10.2015 at 23:28

      Va invit sa incercati dumneavoastra sa va strecurati zilnic printre zecile de masini care blocheaza accesul de la locul de parcare, pentru care platesc deja impozit la primarie, spre strada principala pentru a nu intarzia la locul de munca, pentru ca din salariul castigat sa platitesc miile de taxe si impozite catre bugetul de stat… Iar acel loc de munca este la 40 de km deoarece in Alba Iulia nu gasesti un loc de munca decent de unde sa castigi un salariu care sa iti permita un trai decent, asa ca bicicleta sau mersul pe jos ies din calcul.
      Va astept pe strada Henri Coanda sa va exersati abilitatile de sofer!

    • Timeea

      joi, 15.10.2015 at 14:33

      ”Sa va fie rusine” ca sunteti bolnavi si salvarea nu poate ajunge la bloc, ”sa va fie rusine” ca circulati cu masinile cand acest oras este impanzit de piste pentru biciclete, ”sa va fie rusine” ca nu locuiti in cartierele rezidentiale ”pavate” si aerisite, ”sa va fie rusine” ca va aparati drepturile. Cam asa trebuia sa sune!!! Sa va fie rusine!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax