Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ŞTIREA TA pe ALBA24: Peripeţiile unui cetăţean din Alba Iulia care şi-a plătit taxa online pentru schimbarea cărţii de identitate

Publicat

taxe-impozite

taxe-impoziteUn albaiulian a descris pentru Alba24.ro ce a păţit atunci când a ales să facă plata unei taxe online, pentru eliberarea buletinului şi atenţionează că, în ciuda faptului că metoda este utilă, pentru reducerea timpilor de aşteptare la ghişee, unii funcţionari nu ştiu să „recunoască” aceste plăţi.

“În cursul zilei de 17 august, am fost să îmi schimb buletinul în Alba Iulia. Se întâmplă să ajung secția pentru colectare taxe și impozite (incinta clădirii BRD, vis-a-vis de Casa de cultură a tineretului) puțin după ora 15.00 și ușile să fie închise, deși la Direcția pentru evidenta populației programul a fost până la ora 18.00.

Ce era de făcut? Am plătit taxa online folosind platforma ghișeul.ro; în maxim 5 minute am și avut chitanța în căsuța de e-mail. Apoi merg să depun dosarul la ghiseul eliberare buletine, bineînțeles după ora 15.00 nu mai era coadă, însă persoanele responsabile cu înregistrarea cererilor nu au știut cum să procedeze cu chitanța obținută prin e-mail (se pare că am fost prima persoana care a procedat astfel) și m-au rugat sa merg astăzi, 18 august, să le aduc o chitanța „normală”.

De dimineață am sunat la serviciul relații cu clienții din cadrul platformei ghișeul.ro să văd dacă se poate totuși înregistra plata efectuată online la dosarul pentru eliberarea noului buletin. Persoana cu care am discutat problema nu a fost deloc surprinsă de faptul că funcţionarii publici nu era informați de acest lucru și mi-au sugerat să trimit un e-mail conținând chitanța care dovedește plata la adresa informatica@apulum.ro. În situația în care nu se rezolvă astfel, va trebui să trimit un al doilea e-mail la adresa contact@ghișeul.ro, urmând ca cineva de acolo să rezolve cererea mea.

Cetățenii ar trebui informați despre posibilitatea plății online a taxei respective cât și despre cum sa procedeze în situația în care au efectuat plata taxei în platforma online. Lucrul acesta ar reduce din cozile de la ghişeurile unde se plătesc aceste taxe”, transmite cititorul Alba24.ro.

Reamintim că taxele locale pot fi plătite prin mai multe modalităţi:

Plata electronică cu cardul prin intermediul ghişeului virtual de plăţi www.ghiseul.ro (fără autentificare)

Plata electronică folosind servicii de internet banking

Ordin de plată la bancă (C.U.I. 4562923)

Plata prin mandat poştal

Plata cu cardul (POS) la sediul Direcţiei Venituri

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Micu

    luni, 21.08.2017 at 08:16

    Normal ca la Directia de Impozite si Taxe erau usile inchise, oare nu asa trebuiau sa recupereze ziua de 14 august, zi care au avut-o libera bugetarii? Numai la bugetari e posibil ca daca erau la patron,aveau usile deschise…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax