Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Strategia de Dezvoltare Urbană deschide finanţări de 27 milioane de euro pentru Alba Iulia. Hava: Vrem să ajungem la faza “Mută autocarul!”

Publicat

SIDU PMUD Alba Iulia Primăria Alba Iulia mai are nevoie de doi paşi în aplicarea Strategiei de Dezvoltare Urbană şi implicit pentru definitivarea unor proiecte ce ar putea aduce alte 27 de milioane de euro, finanţări europene, pentru oraş. Primarul Mircea Hava a precizat că strategia a fost depusă la ADR Centru, pentru „un verdict edificator”.

“27 e cifra zilei. 27 de ani de creștere constantă pentru Alba Iulia și, nu în ultimul rând, încă 27 de milioane de euro ce vor fi atrași pentru oraș în perioada următoare, pe baza S.I.D.U., documentul depus recent la ADR Centru. Dincolo de acronime administrative, S.I.D.U. e Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, o matriță complexă care va integra toate eforturile noastre de dezvoltare în perioada imediat următoare. O magna carta absolută care există pentru a fi împlinită prin muncă și efort. Așteptăm un verdict edificator din partea ADR-ului, apoi documentul va fi “preluat” de Autoritatea Urbană, pe undeva așa, doar ca să fie.

Ce vom face cu banii ăștia, mi-e ușor să afirm, mai greu îmi este să confirm când exact se va întâmpla cu toată birocrația. În principal vom moderniza drumuri, vom drapa orașul de la un capăt la altul, peste tot pe unde circulă autobusul, cu cele mai moderne străzi și facilități. Pe relația podul peste Mureș până în Bărăbanț pe Turnătoriei și, apoi, din Ampoi – B-dul Revoluției – Lidl. Dar și zona descrisă de străzile Cloșca, Vasile Goldiș, Lalelelor, spre Schit.

Mai e loc și de confruntare prin modernizare a mai multor licee și școli. O nouă grădiniță în curtea Colegiului “Domșa” și exemplele pot continua. Pentru că e musai, nu am fi putut evita strategia și depunerea acesteia. De aici încolo, ne dorim să ajungem cât mai repede la faza de “Mută autocarul!:). Le mulțumesc celor care au contribuit”, a scris primarul Mircea Hava, pe Facebook.

Reamintim că Primăria Alba Iulia are “planuri mari” pentru dezvoltarea oraşului, în următorii şase ani, cel puţin asta reiese din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, ce a fost finalizată şi intră la aprobare în Consiliul Local. Unele proiecte par “ambiţioase” şi posibil de aplicat în funcţie de sursele de finanţare identificate, altele care deja sunt conturate şi parţial aplicate. Toate însă sunt de interes pentru albaiulieni şi nu numai.

Au fost luate în considerare atât necesitatea de funcţionalitate la nivelul oraşului, cât şi nevoia de modernizare şi actualizare comparativ cu aşteptările locuitorilor şi firmelor, cât şi atragerea turiştilor.

Pentru dezvoltarea turismului, se au în vedere, printre altele, înființarea și susținererea unei structuri de management turistic integrat și promovare la nivelul municipiului Alba Iulia și al zonei învecinate, dezvoltarea unui centru cultural care să administreze activitatea culturală a municipiului Alba Iulia, circuite turistice cu oraşe din Europa, dezvoltarea unor parteneriate cu orașe – cetăți din România sau înființarea unui centru pentru sprijinirea și promovarea meșteșugurilor tradiționale, prin corelare cu activitățile HUB-ului de industrii creative.

De asemenea, se prevede crearea unei platforme de dezvoltare a activității turistice între Municipiul Alba Iulia și rețeaua de informare pentru turismul montan/ rural din județul Alba şi organizarea și promovarea traseelor și evenimentelor culturale.

Vezi integral: Planurile Primăriei Alba Iulia pentru modernizarea oraşului, în următorii şase ani. PROIECTELE din Strategia de dezvoltare urbană

Citeşte şi Străzi cu sens unic, sistem integrat de piste de biciclete, sensuri giratorii şi parcări subterane la Alba Iulia. Detalii din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă

Vezi şi Mai multe magazine, localuri, parcări şi locuri de joacă. Propuneri pentru dezvotare urbană pe cartiere, la Alba Iulia, până în 2023

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. toma

    luni, 25.09.2017 at 18:50

    N-ati fost in stare sa terminati prapadita aia de piata de atatia ani asa ca…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax