Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studenții care vor să înceapă o afacere ar putea să-și facă gratuit PFA sau întreprindere individuală. Condiții dintr-un proiect legislativ

Publicat

afaceriStudenții care doresc să înceapă o afacere proprie ar putea să fie scutiți de plata taxelor pentru înființarea persoanei fizice autorizate (PFA) sau a intreprinderii individuale (II), potrivit unui proiect de act normativ aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. Totusi, pentru a beneficia de gratuitate, aceștia vor trebui să îndeplinească anumite condiții.

Prevederile prin care studenții care vor să înființeze o afacere proprie ar urmă să fie scutiți de la plata taxelor pentru operațiunile de înregistrare și autorizare a unei PFA sau a unei II sunt cuprinse într-un Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale.

Propunerea de act normativ aflată pe lista de vot final a deputaților a fost adoptată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, acum mai bine de șapte ani, dar abia zilele trecute a ajuns pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. Prin urmare, dacă deputații vor adopta documentul, pentru a se aplica, acesta va mai trebui doar să fie promulgat de președintele României și publicat în Monitorul Oficial.

Propunerea legislativă include mai multe dispoziții importante pentru PFA, II și intreprinderile familiale.

Potrivit Raportului Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputatilor, prin care se propune adoptarea proiectului cu amendamente, sunt incluse câteva prevederi referitoate la facilitarea înființării de PFA și II de către studenți.

Astfel, în anumite condiții, toti studenții care își vor înființa un PFA sau o II vor fi scutiți de la plata taxelor pentru operațiunile de înregistrare și autorizare la Oficiile Registrului Comerțului de pe lângă tribunale. Mai mult, aceștia vor beneficia de consiliere gratuită, urmând a fi exceptați de la plata tarifelor pentru serviciile de asistență prestate de Oficiile Registrului Comerțului.

„Studenții care vor să înființeze o afacere proprie sunt scutiți de la plata taxelor pentru operațiunile de înregistrare și autorizare a unui PFA sau a unei intreprinderi individuale prin oficiile registrului comerțului de pe lângă tribunale, precum și de la plata tarifelor pentru serviciile de asistență prestate de aceste oficii”, se precizează în propunerea legislativă.

Deputații Comisiei pentru industrii și servicii care au introdus amendamentul au explicat că, în cazul în care studenții doresc să înființeze o afacere proprie, este necesar ca statul să acorde unele facilități și să simplifice astfel procedurile. În acest fel, tinerii antreprenori vor fi încurajați să desfășoare activități economice.

Condiții pentru studenții care dorescă să își deschidă gratuit PFA sau II: 

Pentru a obține calitatea de PFA sau titular al unei II și pentru a beneficia de prevederile menționate anterior, studentul va trebui să îndeplinească, în mod cumulativ, următoarele condiții:

– să urmeze cursurile unei instituții de învățământ superior acreditată în România;

– să fie cel puțin în anul II de studiu și să fi promovat integral, la data solicitării, toate cerințele programei de învățământ prevăzute de senatul instituției;

– să nu fi împlinit vârsta de 30 de ani.

Potrivit documentului, cererea de înregistrare și autorizare a funcționării PFA sau a II va fi însoțită de un act doveditor emis de instituția de învățământ superior, din care să rezulte ca sunt îndeplinite condițiile prezentate la primele două puncte de mai sus.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax