Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Aspectul fizic îți poate „controla” salariul. Cum sunt discriminați unii angajați, la locul de muncă

Publicat

angajati Aspectul fizic este unul din principalele criterii de discriminare la angajare, concluzionează un studiu efectuat de instituția „Apărătorul Drepturilor” (Le Défenseur des droits), din Franța.

Potrivit studiului, chiar și după angajare, kilogramele în plus sau un fizic dizgrațios continuă să joace un anumit rol în evoluția carierei și salariului.

Pentru a observa felul în care aspectul fizic poate influența salariul, un sociolog francez a arătat că se pot lua în considerare studii realizate pe criterii obiective (fără legătură directă cu frumusețea).

Cercetătorul francez Nicolas Herpin a publicat, în anul 2002, un studiu referitor la „influența înălțimii bărbaților asupra vieții de cuplu și a carierei profesionale”. Acesta a costatat atunci că cei mai scunzi de 1,70 metri pornesc cu un handicap serios în domeniul muncii: „Înălțimea semnificativă este un atu economic pentru bărbați. La aceeași diplomă obținută, bărbații mai înalți au o carieră profesională mai bună fiindcă li se încredințează mai multă responsabilitate și poziții mai ridicate în ierarhie”, notează Herpin.

În Franța s-au făcut și studii asupra legăturii dintre kilogramele în plus și salariu. Ultimul studiu ObEpi-Roche arăta astfel că aproape 23% dintre obezi câștigă între 900 și 1.200 de euro pe lună, procentul scăzând la sub 9% în cazul salariilor cuprinse între 3.800 și 5.300 de euro. „Cele care sunt judecate mai mult în funcție de aspectul fizic sunt femeile”, arată studiul.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax