Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Două ceşti de cafea în plus pe zi pot reduce riscul de apariție a cirozei generate de băuturile alcoolice

Publicat

cafea Două ceşti de cafea în plus pe zi te pot ajuta să reduci riscul de a dezvolta ciroza hepatică, este concluzia unui studiu recent citat de CNN.

Dacă bem două ceşti de cafea în plus pe zi, faţă de doza obişnuită, putem reduce cu până la 44% riscul de apariţie a cirozei hepatice provocată de consumul excesiv de alcool. Cercetătorii au analizat cinci studii care surprind relaţia dintre consumul de cafea şi riscul dezvoltării acestei afecţiuni severe a ficatului.

Studiul a adunat peste 430.000 de participanţi, iar durata cercetărilor a variat de la persoană la persoană, ajungând până la 20 de ani. În opt din cele nouă studii analizate, oamenii de ştiinţă au observat că creşterea consumului de cafea cu două ceşti pe zi era asociată cu o reducere semnificativă a riscului de dezvoltare a cirozei.

„De exemplu, comparativ cu nicio ceaşcă de cafea pe zi, o ceaşcă băută este asociată cu scăderea de până la 25% a riscului de dezvoltare a cirozei, în timp ce patru ceşti de cafea pe zi pot diminua acest risc cu până la 65%. Bineinţeles, există o limită dincolo de care creşterea dozei de cafea nu mai aduce niciun beneficiu”, a explicat medicul Oliver Kennedy.

Totuşi, chiar dacă ajută la diminuarea riscului de îmbolnăvire a ficatului, cafeaua nu elimină toate efectele negative pe care consumul excesiv de alcool le are asupra organismului.

Ciroza este o afecţiune a ficatului care se traduce prin înlocuirea ţesutului sănătos cu un ţesut care nu mai permite circulaţia sângelui. Cauzele cele mai cunoscute care duc la apariţia cirozei sunt hepatita cronică, alcoolul în exces, deficienţele sistemului imunitar, obezitatea şi diabetul. De cele mai multe ori, ciroza este fatală.

Beneficiile consumului de cafea pentru sănătatea ficatului sunt susţinute şi de alţi medici, care spun, totuşi, că este nevoie de analize riguroase de laborator, pentru a afirma 100% acest lucru.

sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax