|

STUDIU: Două ceşti de cafea în plus pe zi pot reduce riscul de apariție a cirozei generate de băuturile alcoolice

cafeaDouă ceşti de cafea în plus pe zi te pot ajuta să reduci riscul de a dezvolta ciroza hepatică, este concluzia unui studiu recent citat de CNN.

Dacă bem două ceşti de cafea în plus pe zi, faţă de doza obişnuită, putem reduce cu până la 44% riscul de apariţie a cirozei hepatice provocată de consumul excesiv de alcool. Cercetătorii au analizat cinci studii care surprind relaţia dintre consumul de cafea şi riscul dezvoltării acestei afecţiuni severe a ficatului.

Studiul a adunat peste 430.000 de participanţi, iar durata cercetărilor a variat de la persoană la persoană, ajungând până la 20 de ani. În opt din cele nouă studii analizate, oamenii de ştiinţă au observat că creşterea consumului de cafea cu două ceşti pe zi era asociată cu o reducere semnificativă a riscului de dezvoltare a cirozei.

„De exemplu, comparativ cu nicio ceaşcă de cafea pe zi, o ceaşcă băută este asociată cu scăderea de până la 25% a riscului de dezvoltare a cirozei, în timp ce patru ceşti de cafea pe zi pot diminua acest risc cu până la 65%. Bineinţeles, există o limită dincolo de care creşterea dozei de cafea nu mai aduce niciun beneficiu”, a explicat medicul Oliver Kennedy.

Totuşi, chiar dacă ajută la diminuarea riscului de îmbolnăvire a ficatului, cafeaua nu elimină toate efectele negative pe care consumul excesiv de alcool le are asupra organismului.

Ciroza este o afecţiune a ficatului care se traduce prin înlocuirea ţesutului sănătos cu un ţesut care nu mai permite circulaţia sângelui. Cauzele cele mai cunoscute care duc la apariţia cirozei sunt hepatita cronică, alcoolul în exces, deficienţele sistemului imunitar, obezitatea şi diabetul. De cele mai multe ori, ciroza este fatală.

Beneficiile consumului de cafea pentru sănătatea ficatului sunt susţinute şi de alţi medici, care spun, totuşi, că este nevoie de analize riguroase de laborator, pentru a afirma 100% acest lucru.

sursa: gândul.info

URL scurt: http://alba24.ro/?p=469535avatar Publicat de pe 22 februarie 2016 şi actualizat pe 22 februarie 2016.
Publicat în ACTUALITATE, Sanatate.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

 

Comentate recent

  • AS a SIN: Normal ca a primit aviz nefavorabil, dat fiind faptul ca Guvernul este format din trandafirii rosii in...
  • Rika fara frica: Nare primaria si cja banii pentru spitale ? Sa place hava si dumitrel din functie ca papa banii...
  • jean: n-ai inteles nimic din articol. examinarile CT se faceau noaptea la Alba. era linie de garda pe radiologie....
  • zisu dan: Gazul este un rau necesar ,noi romanii nu stim ce fac distribuitorii de gaz cu vietile noastre .Din pacate...
  • Vai: Și funcționarii unde sunt

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI