Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Femeile care lucrează în ture de noapte sau cele care ridică obiecte grele îşi pun în pericol fertilitatea

Publicat

gravida Femeile care doresc să devină mame ar trebui să evite să se angajeze în locuri de muncă în care trebuie să lucreze noaptea. Acest lucru le-a putea diminua fertilitatea. Acelaşi efect îl poate avea şi ridicarea de greutăţi.

Sunt concluziile unui studiu realizat recent în SUA, de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Harvard. Cercetarea a cuprins 500 de femei aflate în căutarea unui tratament de creştere a fertilităţii. Oamenii de ştiinţă au descoperit că cele care desfăşurau activităţi profesionale în ture de noapte sau cele care aveau îndatoriri ce presupuneau ridicarea de greutăţi erau mai puţin fertile, potrivit Agerpres.

Concluziile se bazează pe numărul de ovule produse de femei în timpul tratamentelor de fertilizare in vitro (FIV). Femeile care lucrau în ture de noapte produceau, în medie, cu 28% mai puţine ovule pe sesiune în comparaţie cu cele care aveau un program normal, de zi. De asemenea, cele care ridicau greutăţi aveau un număr total de ovule cu 8,8% mai mic, dar şi cu 14,1% mai puţine ovule mature în comparaţie cu cele care desfăşurau activităţi mai puţin istovitoare fizic.

Potrivit cercetătorilor. munca în ture de noapte perturbă ritmul circadian şi împiedică dezvoltarea şi maturizarea ovulelor. Efectele negative au fost mai pronunţate în cazul persoanelor supraponderale, obeze şi al celor trecute de 37 de ani.

sursă: antena3.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax