Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Introducerea arahidelor în alimentație, încă din primele luni de viață, reduce riscul de alergie

Publicat

alergie copil Arahidele ar trebui introduse devreme în hrana bebelușilor – conform unui nou studiu chiar de la vârsta de patru luni – pentru a reduce riscul de alergie, notează BBC.

Studiile au arătat că riscul de alergie la arahide poate fi redus cu mai mult de 80%, prin consumul acestora încă din primele luni de viață.

Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase a declarat că această descoperire reprezintă „un pas semnificativ înainte”.

Nivelul de alergie este în continuă creștere în SUA, în prezent fiind de patru ori mai mare decât în anul 2008.

Studiul spune că cei care prezintă alergii sau eczeme severe ar trebui să înceapă să consume arahide între patru și șase luni, cu supraveghere medicală. Bebelușilor cu eczeme ușoare ar trebui să le fie introduse arahide în alimentație la vârsta de șase luni, pe când celor care nu prezintă eczeme sau alergii, la vârsta de trei ani.

„Ne așteptăm ca punerea în aplicare, pe scară largă, a acestor linii directoare de către furnizorii de servicii medicale vor preveni dezvoltarea alergiilor la arahide și vor reduce numărul de cazuri de alergii”, a declarat dr. Anthony Fauci, director al Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax