|

STUDIU: Opt din zece medici de familie trimit pacienţii la specialist pentru a doua opinie

asteptare medic de familieÎn România, opt din zece medici de familie obişnuiesc să trimită pacientul la medicul specialist, arată un studiu recent. Potrivit cercetării, medicii de familie iau această decizie în momentul în care situaţia pacientului se complică, iar jumătate dintre aceștia colaborează cu medici de diferite specialități, către care trimit pacienți.

Cercetarea realizată în perioada aprilie – mai, pe un eșantion de peste 400 de respondenți din rândul cadrelor medicale, a relevat faptul că, atunci când sunt puși în fața unei situații medicale complicate, opt din zece medici de familie din România aleg să recomande pacientului consultarea unui medic specialist pentru a doua opinie medicală.

„Am realizat acest studiu prin prisma second opinion, pentru a examina mai detaliat modul în care se desfășoară relația dintre un medic de familie și un medic specialist. În România, de prea puține ori pacienții sunt abordați integrat și multidisciplinar. Noi suntem o clinică-integrator între pacientul român și medici din toate colțurile lumii și suntem conștienți că o relație eficientă cu medicii de familie ne poate oferi un ajutor în plus în misiunea noastră: aceea de a oferi o șansă acolo unde soluțiile par epuizate”, a afirmat Ana Maria Marian, CEO Intermedicas.

Studiul a mai arătat și faptul că jumătate dintre medicii de familie colaborează cu medici de diferite specialități, către care trimit pacienți. În timp ce cealaltă jumătate doar recomandă pacientului o discuție cu un medic specialist pentru a doua opinie medicală, dar fără a direcționa pacientul și fără a-l pune în legătură cu medicul.

Mai mult de 75% dintre medicii de familie care au participat la studiu apreciază că o colaboare cu o clinică de second opinion, care are acces direct la medici de top din România și din străinătate,  ar avea un impact semnificativ în diagnosticarea corectă și în găsirea celei mai bune soluții de tratament.

sursa: rador.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=505877avatar Publicat de pe 13 iulie 2016 şi actualizat pe 13 iulie 2016.
Publicat în ACTUALITATE.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Ovidiu Hategan: Domnul Curcă e medic, să nu aveți îndoială. Restul comentariului ține de personalitatea și educația...
  • Cato: Sunt lucruri care nu se fac în public .Dacă le faci poți intra sub incidența legi (nu e cazul aici ) sau poți...
  • prea nefericitul: Nu am dat doi lei pe nici un popa, dar acum nu mai dau nici un leu, nici pe instituia lor. Tampiti...
  • Cato: Înțeleg sărăcia romilor dar nu pot suporta nesimțirea de a fura de la cei mai sărăci decît ei !
  • Plătitor de taxe: Despre sosele nu spune nimeni nimic!? Spre exemplu DN 75, DN 74 , E 79 sunt jalnice, cum sa reziste...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI