Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Opt din zece medici de familie trimit pacienţii la specialist pentru a doua opinie

Publicat

asteptare medic de familie

În România, opt din zece medici de familie obişnuiesc să trimită pacientul la medicul specialist, arată un studiu recent. Potrivit cercetării, medicii de familie iau această decizie în momentul în care situaţia pacientului se complică, iar jumătate dintre aceștia colaborează cu medici de diferite specialități, către care trimit pacienți.

Cercetarea realizată în perioada aprilie – mai, pe un eșantion de peste 400 de respondenți din rândul cadrelor medicale, a relevat faptul că, atunci când sunt puși în fața unei situații medicale complicate, opt din zece medici de familie din România aleg să recomande pacientului consultarea unui medic specialist pentru a doua opinie medicală.

SNMF: Medicii de familie, prinși între lipsa de finanțare și birocrația excesivă. Problemele semnalate

„Am realizat acest studiu prin prisma second opinion, pentru a examina mai detaliat modul în care se desfășoară relația dintre un medic de familie și un medic specialist. În România, de prea puține ori pacienții sunt abordați integrat și multidisciplinar. Noi suntem o clinică-integrator între pacientul român și medici din toate colțurile lumii și suntem conștienți că o relație eficientă cu medicii de familie ne poate oferi un ajutor în plus în misiunea noastră: aceea de a oferi o șansă acolo unde soluțiile par epuizate”, a afirmat Ana Maria Marian, CEO Intermedicas.

Studiul a mai arătat și faptul că jumătate dintre medicii de familie colaborează cu medici de diferite specialități, către care trimit pacienți. În timp ce cealaltă jumătate doar recomandă pacientului o discuție cu un medic specialist pentru a doua opinie medicală, dar fără a direcționa pacientul și fără a-l pune în legătură cu medicul.

Mai mult de 75% dintre medicii de familie care au participat la studiu apreciază că o colaboare cu o clinică de second opinion, care are acces direct la medici de top din România și din străinătate,  ar avea un impact semnificativ în diagnosticarea corectă și în găsirea celei mai bune soluții de tratament.

sursa: rador.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax