Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Peste 50 la sută dintre români se așteaptă să le crească salariul în 2017. Câți vor să își schimbe locul de muncă

Publicat

angajati-600x400 Românii sunt optimiști cu privire la situația lor profesională în 2017, așteptându-se la o schimbare în carieră sau la creșteri salariale, arată un studiu realizat de eJobs și citat de profit.ro. 52% dintre români cred că vor primi o mărire de salariu în următoarele 12 luni, în timp ce 39% spun că au în plan să-și schimbe locul de muncă anul acesta, aspirând la o situație profesională mai bună și la venituri mai mari.

Optimismul vine pe fondul evoluției pozitive a pieței muncii în 2016, atât din punctul de vedere al numărului de locuri de muncă, cât și al salariilor, trend care se va menține și în acest an.

Despre optimism este vorba și atunci când vine vorba despre locurile noi de muncă. Astfel, aproape jumătate (47%) dintre români cred că numărul locurilor de muncă va crește în următoarele 12 luni.

În ceea ce privește ușurința cu care ar putea să-și găsească un job, bărbații sunt mai încrezători decât femeile – 52% dintre bărbați cred că le va fi ușor să-și găsească un job în 2017, versus 46% dintre femeile care au răspuns la acest studiu. Studenții și tinerii sunt cei mai optimiști că-și vor găsi un loc de muncă în acest an, 64% mizând că vor face acest lucru cu ușurință.

Studiul a atins și gradul de satisfacție al angajaților la locul actual de muncă. Prin urmare, 2 din 3 români sunt stresați la birou, însă cei mai mulți spun că job-ul îi inspiră și îi motivează.

Pe de altă parte, cele mai multe dezamăgiri pentru români le reprezintă oportunitățile de promovare – 54% s-au declarat nemulțumiți și foarte nemulțumiți de oportunitățile de promovare din cadrul companiei în care lucrează.

În ceea ce privește atitudinea șefilor, 46% dintre români sunt mulțumiți și foarte mulțumiți de relația cu superiorul direct, în timp ce 26% spun că nu au o relație prea bună.

În același timp, peste jumătate (63%) dintre salariații români spun că nivelul de stres la actualul loc de muncă este mare, femeile fiind mai stresate la job decât bărbații (64% dintre femei vs 62% dintre bărbați).

Cei mai mulți dintre angajații participanți la sondaj (61%) afirmă că sunt atenți la ofertele de joburi care apar în piață, 31% dintre aceștia consultă săptămânal site-urile de recrutare, în timp ce 30% caută zilnic oferte noi de angajare. Mai mult decât atât, 39% dintre respondenții studiului spun că se gândesc să-și schimbe locul de muncă în 2017. Pe lângă motivele de ordin financiar (24% indică salariul ca motiv pentru schimbarea jobului), cei mai mulți români (27%) vor să-și schimbe jobul întrucât consideră că abilitățille lor profesionale nu sunt exploatate la maxim de către angajator.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 ianuarie – 17 februarie 2017, pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 1.350 angajați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax