Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Trei din zece români au fost victime ale atacurilor informatice. Care este cea mai frecventă greșeală

Publicat

frauda internet

frauda internetTrei din zece români au fost victime ale atacurilor informatice, iar șapte din zece români se simt vulnerabili în fața unui atac cibernetic, potrivit sondajului „Siguranța pe Internet”, realizat de StarTech Team. Respondenții susțin că stiu despre amploarea fenomenului, cu toate acestea fac cea mai simplă greșeală și pe care o repetă frecvent.

Comportamentul utilizatorilor este adesea vulnerabilitatea cel mai mult exploatată de către infractorii cibernetici. Astfel, peste 70% dintre respondenți admit că au divulgat informații personale prin e-mail, iar 30% dintre aceștia susțin că au vost victime ale atacurilor informatice.

Cu toate acestea, respondenții admit că știu despre amploarea fenomenului, peste 92% dintre aceștia fiind familiarizați cu termenul de „criminalitate informatică”, iar aproape 56% dintre ei se consideră bine informați cu privire la riscurile la care se expun atunci când folosesc Internetul.

Cât despre situațiile la care se simt cel mai expuși, 82% dintre respondenți au menționat riscul de infectare cu viruși și programe malware, iar 56% au menționat furtul de date personale, mai arată studiul citat.

Sondajul „Siguranța pe Internet” a fost realizat în intervalul 9 -13 martie, pe un eșantion de 830 de respondenți, cu vârste peste 18 ani, cu preponderență din mediul urban (80%), cu venituri medii și peste medii.

Odată cu lansarea rezultatelor studiului compania IT românească,  StarTech Team, prin StarTech Academy – program de formare a specialiștilor IT,  a lansat platforma sigurantapenet.ro, o platformă de educare a utilizatorilor de Internet din România, care pune accent pe protejarea împotriva fraudelor informatice.

sursa: startupcafe.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax