Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: SUBIECTE la BAC 2016, proba la alegere a profilului: Cerinţele de la Geografie, Biologie şi alte materii. Ultima probă din examen

Publicat

bac examen 1 Vineri, absolvenţii de liceu au dat ultima probă la Bacalaureat, sesiunea de vară. La proba la alegere a profilului au fost aşteptaţi să participe peste 2.400 de candidaţi. Rezultatele vor fi afişate în 12 iulie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Notele şi mediile finale vor fi cunoscute în 16 iulie.

SUBIECTELE de la proba la alegere în funcție de profil și specializare – Bacalaureat 2016

GEOGRAFIE

La primul subiect, pe baza hărţii Europei, candidaţii au avut de identificat state şi oraşe-capitală, fluvii, relief.

La subiectul doi, au avut de indentificat râuri şi particularităţi de climă, relief şi factori ce limitează extinderea pădurii la altitudini mari, precum şi premise naturale ale cultuvării cerealelor într-o zonă marcată pe hartă.

REZULTATE BAC 2016 în ALBA: Două MEDII de 10 şi 72,7% promovabilitate pe judeţ. TOP cei mai buni absolvenţi de liceu

Al treilea subiect de la această disciplină conţine un grafic pe baza căruia au trebuit să specifice suprafaţa agricolă din trei ţări (Italia, Germania, România). De asemenea, au avut de calculat cu cât a scăzut sau a crescut numărul de locuitori într-o anumită perioadă în două state din Europa.

ANATOMIE

Candidaţii au avut de răspuns la întrebări referitoare la sistemul respirator, osos, reproducător feminin, celule, segmente ale analizatorului cutanat, funcţii de nutriţie ale organismului uman.

BIOLOGIE

La testul cu mai multe variante de răspuns date, întrebările au fost despre regnul Fungi, cleroza în plăci şi paralizie, celulele cu conuri, respiraţia aerobă, rinichi la mamifere.

La subiectul doi, au avut de caracterizat boli ale sistemului circulator şi de calculat masa apei din plasma sângelui unui copil. Altă întrebare a fost despre plante hibride.

La subiectul trei, cerinţele au fost despre diviziunea celulelor.

FIZICĂ

 

CHIMIE ORGANICĂ

 

CHIMIE ANORGANICĂ

 

INFORMATICĂ (Pascal)

 

bac, examen, bacalaureat Potrivit IŞJ Alba, la proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d, proba scrisă) – sesiunea dea vară a examenului de Bacalaureat 2016 au fost înscrişi 2.418 candidaţi, din care 923 la Geografie, 541 la Biologie, 274 la Anatomie, 257 la Logică, 33 la Sociologie, 10 la Psihologie.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Dacă nu reușesc să ia examenul în această sesiune, mai au o șansă în toamnă.

CALENDAR BACALAUREAT 2016 – sesiunea august-septembrie:

18 – 22 iulie: înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

16-17 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

16-17 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

17-19 august: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

18-19 august: evaluarea competenţelor digitale – proba D

22 august: Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

23 august: Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

24 august: Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

26 august: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

29 august: Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16,00 – 20,00)

30-31august: rezolvarea contestaţiilor

1 septembrie: afişarea rezultatelor finale

bacalaureat, bac, examen, elevi Reamintim că miercuri, 6 iulie, tinerii au susţinut proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie. 2323 candidaţi din Alba au dat aceste testări, o absolventă de liceu fiind eliminată din examen pentru că avea telefonul mobil în sală.

Vezi şi BACALAUREAT 2016: SUBIECTE şi BAREM la Matematică și Istorie proba scrisă, publicate de Ministerul Educaţiei

Citeşte şi O nouă tentativă de fraudă la BACALAUREAT 2016, în Alba. O absolventă din Baia de Arieș, eliminată din examen pentru că a intrat în sală cu telefonul mobil

Vezi şi SUBIECTE la BACALAUREAT 2016, proba obligatorie a profilului: Ce au avut de rezolvat candidaţii la Matematică şi cerinţele de la Istorie

Luni, 4 iulie, a fost proba scrisă la Limba şi literatura română. Din judeţul Alba au fost prezenţi 2.299 de candidaţi, unul dintre ei fiind eliminat din examen, pentru că i-a sunat telefonul în sală.

Vezi şi Tentativă de FRAUDĂ la BAC 2016 în Alba, proba scrisă de Limba Română: Absolvent din Abrud, eliminat din sală, pentru că i-a sunat telefonul mobil în examen

VEZI  FOTO: SUBIECTELE de la BAC 2016, Română, proba scrisă: Romanul psihologic la profilul UMAN, romanul interbelic la REAL. Cerinţele

Citeşte şi BACALAUREAT 2016: SUBIECTE şi BAREM la Limba şi literatura română, proba scrisă, publicate de Ministerul Educaţiei. Cum se calculează nota

În perioada 13 iunie – 1 iulie, absolvenţii de liceu din Alba şi din ţară au dat probele orale: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), cea de competenţe digitale (proba D) şi de comunicare orală în limba română.

Citeşte şi REZULTATE BAC 2016 Proba de competenţe digitale: Peste 34% dintre absolvenții de liceu din Alba sunt de nivel „mediu” şi 11% „începători”

Citeşte şi REZULTATE BACALAUREAT 2016: Peste 1700 de absolvenţi de liceu din Alba au obţinut calificativ „experimentat” la Română. 122 sunt însă de nivel mediu

Vezi şi BACALAUREAT 2016 în Alba: Elevi eliminați în prima zi de examen. Au intrat cu telefoanele în sală

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax