Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SUBIECTE la MATEMATICĂ, pentru elevii de clasa a II-a, la Evaluare naţională. Ce au cuprins testele din acest an şi situaţia din Alba

Publicat

test mate cls II EN 2015 Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a a continuat miercuri, cu proba de Matematică. Un număr de 2328 de elevi de clasa a II-a au susţinut testarea, iar 228 au fost absenţi. Potrivit calendarului acestei evaluări, elevii aparținând minorităților naționale vor putea susține proba scrisă la limba maternă joi și vineri, cea la citit.

La proba de Matematică, elevii au primit un text cu o vizită a clasei într-o livadă (testul 1), respectiv într-o grădină cu flori de primăvară (testul 2), cu imagini şi au avut de răspuns la întrebări pe baza acestuia. Au avut de stabilit numărul pomilor/florilor pe baza imaginilor, de pus semnul „<” sau „>” la un enunţ dat şi alte cerinţe de calcul. În total, au fost 12 cerinţe.

Vezi SUBIECTELE de la Proba Matematică, clasa a II-a, 2015:

EN_II_2015_Matematica_Test_1_Lb_romana

EN_II_2015_Matematica_Test_2_Lb_romana

Reamintim că, la a doua probă din cadrul Evaluării naţionale la clasa a II-a au participat 2.324 de elevi din judeţul Alba, iar 233 au lipsit de la testări.

la testarea de Limba Română – scris, în şcolile din judeţul Alba au fost prezenţi 2.244 de elevi de clasa a II-a şi au absentat 248.

Evaluarea competențelor dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a va începe pe data de 26 mai cu proba la limba română. Ea va fi urmată pe 27 mai de proba la matematică, iar pe 28 mai de proba la limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Evaluarea competențelor pentru clasa a VI-a va începe în 2 iunie cu proba de limbă și comunicare. Pe 3 iunie, va avea loc proba la matematică și științe ale naturii.

În judeţul Alba, în total, peste 8000 de elevi din clasele II, IV şi VI vor susţine testări.

Potrivit datelor IŞJ Alba, comunicate de inspector şcolar general adjunct Narcisa Bucureştean, în judeţul Alba vor susţine evaluarea naţională 2.564 de elevi de clasa a II-a (64 dintre aceştia având şi probă de limba maternă), 3.216 de elevi de clasa a IV-a (din care 144 cu limbă maternă), respectiv 3.011 de clasa a VI-a (98 pentru proba de limba maternă).

Examenele se organizează în 107 şcoli din judeţul Alba.

Citeşte şi Evaluarea naţională pentru clasele II, IV şi VI. MODELE de TESTE la Română şi Matematică

Citeşte şi Evaluarea naţională pentru clasele II, IV şi VI în Alba. Peste 8000 de elevi dau testări la română, matematică şi limba maternă. CALENDAR

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ şi ADMITERE LICEU 2015: Modificări, calendar şi detalii. Tot ce trebuie să ştie elevii despre examene şi înscrieri

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, pentru clasa a VIII-a. MODELE de SUBIECTE şi CALENDARUL testărilor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax