Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SUBIECTELE pentru Limba Română la Simularea Evaluării Naţionale 2016, clasa a VIII-a. Peste 2.800 de elevi din ALBA au susţinut testarea. BAREM

Publicat

elevi

examen elevi Peste 2.800 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul Alba au susţinut, luni, prima probă în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Evaluare Naţională 2016, cea de Limba Română. Testarea a avut loc în 108 centre din judeţ iar elevii au avut la dispoziţie două ore pentru rezolvarea subiectelor.

UPDATE 2: Baremele de corectare au fost publicate de Ministerul Educaţiei, în jurul orei 15.30.

Descarcă de aici subiectul probei scrise la limba și literatura română.

Descarcă de aici baremul de evaluare și de notare.

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectorului Şcolar Judeţean Alba, Marcela Dărămuș, un număr de 2.955 de elevi din județ au fost înscriși pentru proba scrisă la Limba Română, în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Evaluare Naţională 2016. Testarea a avut loc în 108 centre din judeţ iar elevii au avut la dispoziţie două ore pentru rezolvarea subiectelor.

UPDATE 1: Din datele Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, la proba de Limba Română în cadrul sesiunii de simulare pentru Evaluarea Naţională 2016, clasa a VIII-a au fost prezenţi, luni, 2.829 de elevi, 111 fiind absenţi. Pe lângă aceștia, nu s-au prezentat la testare un număr de 15 elevi cu cerinţe educative speciale, care nu sunt obligaţi să participe la examen.

IMG_2420 La primul subiect, punctul A, elevii au avut de rezolvat 5 cerințe pe baza poeziei „Vârful dealului” de Ioan Pilat.

Pentru punctul B aceștia au avut de redactat o compunere de 150-250 de cuvinte în care să demonstreze apartenența la specie a pastelului „Vârful dealului”.

 

 

 

IMG_2425 Pentru subiectul al II-lea, punctul A, elevii au avut de răspuns la 6 cerințe formulate pe baza textului „Grupa Munților Banatului-Piticii Carpaților” scris de Dănuț Călin.

La punctul B, elevii de au avut de redactat, în 150-250 de cuvinte, o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei excursii.

Marți se va desfășura proba la Matematică, iar miercuri va avea loc proba la Limba și literatura maternă, (pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale). Pentru testarea de miercuri, cea la Limba și literatura maternă, în județul Alba sunt înscriși un număr de 98 de elevi.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor pe data de 4 martie, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației Naționale.

Este al treilea an în care Ministerul Educației organizează simulări ale examenelor la nivel național, cu subiecte unice. Testările sunt concepute pentru a veni în sprijinul celor care vor da examene de final de ciclu de învăţământ.

La proba de Limba şi literatura română, în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Evaluare naţională, nu au fost incluse capitole din programă, precum trăsături specifice genului dramatic, romanul sau balada populară.

Limba şi literatura română – Simulare Evaluare Naţională clasa a VIII-a:

Testele pentru elevii de clasa a VIII-a au fost elaborate din programa prevăzută prentru examen, cu excepţia următoarelor conţinuturi:

– procedee de expresivitate artistică în textele studiate (figuri de stil: alegoria)

– trăsaturi specifice genului dramatic în opere literare studiate sau în texte la prima vedere

– trăsături ale speciilor literare: romanul, balada populară

– complemente circumstanţiale şi propoziţii subordonate circumstanţiale corespunzătoare (de loc, de timp, de mod, de cauză, de scop, condiţională, concesivă, consecutivă).

Citeşte şi FOTO: SUBIECTE la Limba şi literatura română, Evaluare Naţională 2015: Basmul şi text argumentativ despre o sărbătoare

Vezi şi SIMULARE Limba Română:Doină populară şi articol de ziar – SUBIECTELE

AICI, mai multe subiecte.

Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale NU se contestă și NU se trec în catalog, dar la solicitarea scrisă a elevului se pot trece notele în catalog, transmite IŞJ Alba.

Rezultatele obținute de elevi sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții și la nivelul consiliului profesoral. În urma acestor analize, fiecare școală urmează să adopte măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare și să întocmească un raport pe care să îl transmită Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Școlile sunt obligate să ia toate măsurile necesare pentru ca activitatea didactică a claselor care nu sunt implicate în simulări să se desfășoare corespunzător, după un program stabilit de consiliul de administrație al școlii.

Vezi şi EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016: Simulările examenului încep în 22 februarie. Calendarul probelor pe care le vor susține elevii de clasa a VIII-a

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2016

22 februarie 2016 Simulare: Limba și literatură română – proba scrisă

23 februarie 2016 Simulare: Matematică – proba scrisă

24 februarie 2016 Simulare: Limba și literatura maternă – proba scrisă

4 martie 2016: Afișarea rezultatelor.

Examenul propriu-zis de Evaluare Națională va începe în data de 27 iunie și rezultatele se vor afișa în 1 iulie.

În 2016, la Evaluarea Naţională, elevii de clasa a VIII-a vor avea de compus, printre altele, eseuri de 150 de cuvinte, mai mult decât până acum. Examenul fi supravegheat video-audio, iar înregistrările din sălile de examen vor fi verificate, prin sondaj, după fiecare probă.

Citeşte şi EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016: Elevii de clasa a VIII-a vor începe testările în 27 iunie. CALENDARUL examenului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax