Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SUBIECTELE și BAREMELE publicate de Ministerul Educației la Evaluare Națională 2015, proba la limba și literatura română

Publicat

evaluare nationala

evaluare nationala Elevii de clasa a VIII-a au susţinut luni,  prima probă la evaluarea naţională, proba scrisă la limba şi literatura română. În cadrul acestei probe au fost prezenţi peste 2.700 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul Alba, dintr-un total de aproape 2900 candidaţi înscrişi. Testarea nu a fost susţinută de 57 de elevi, care au absentat de la prima probă. Ministerul Educației și Cercetării Științifice a publicat pe site-ul edu.ro, în jurul orei 15.00, subiectele și baremul de corectare.

Descarcă de aici subiectul probei scrise la limba și literatura română.

Descarcă de aici baremul de evaluare și de notare.

Potrivit inspectorului şcolar Alexandra Popa, sunt şi trei cazuri speciale în Alba, care au cerut suplimentarea timpului alocat probei, cu o oră şi jumătate.

Este vorba despre trei elevi, cu handicap locomotor sau adeverinţă medicală, de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Şcoala Gimnazială Câmpeni şi Şcoala Gimnazială nr.2 din Sebeş.

De asemenea, este şi un subiect rezervă, pe care un elev, care este internat la spital, îl susţine sub supravegerea unei comisii.

În judeţul Alba din totalul elevilor înscrişi pentru susţinerea probei de Limba şi Literatura Română, respectiv 2844 de candidaţi, au fost prezenţi în sălile de examen 2787 de elevi, iar 57 au fost absenţi.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 în ALBA: Peste 3000 de elevi de clasa a VIII-a încep testările de LUNI cu proba la Limba Română. Modele de SUBIECTE

Inspectorul şcolar al IŞJ Alba, Alexandra Popa a pecizat pentru Alba24 că sunt înregistrate şi trei cazuri speciale. Respectiv trei elevi cu handicap locomotor sau adeverinţă medicală au cerut suplimentarea timpului de terminare a subiectului al Limba Română cu o oră şi jumătate.

În această după-amiază, un elev de la Liceul de Arte „Regina Maria” susţine şi el prima probă a Evaluării Naţionale din spital. Sanda Popa a spus că este un subiect rezervă, care va fi dat sub supravegherea unei comisii.

Citeşte şi IŞJ Alba: ÎNSCRIERI la şcolile profesionale din judeţ, până în 25 iunie. Doar jumătate dintre locurile disponibile au fost ocupate

Elevii de clasa a VIII-a au început Evaluarea Naţională, cu proba la Limba şi Literatura Română. Elevii au primit la subiectul I un text din basmul popular al lui Petre Ispirescu, „Lupul cel năzdrăvan și Făt-Frumos”, iar la subiectul II un eseu referitor la o zi de sărbătoare. Marţi, Evaluarea Naţională continuă cu proba la Limba maternă.

CALENDARUL examenului de EVALUARE NAŢIONALĂ 2015:

22 iunie 2015 – Limba şi literatura română – proba scrisă

23 iunie 2015 – Limba şi literatura maternă – proba scrisă

24 iunie 2015 – Matematică – proba scrisă

26 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)

26 iunie 2015 – Depunerea contestaţiilor (între orele 16.00 – 20.00)

27 – 29 iunie 2015 – Rezolvarea contestaţiilor

30 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Citeşte şi FOTO: SUBIECTE la Limba şi literatura română, Evaluare Naţională 2015: Basmul şi text argumentativ despre o sărbătoare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax