Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

”Sunday Sundown”: filme documentare și picnic, la caponiera din spatele Palatului Apor. Ofertă de duminică de la Asociația ”Forum Apulum”

Publicat

forum apulum Asociația ”Forum Apulum” Alba Iulia organizează duminică, 3 septembrie 2017, o nouă ediție a evenimentului ”Sunday Sundown”, un concept ce combină ideea de picnic cu cea de vizionare de filme. În incinta caponierei din spatele Palatului Apor vor fi proiectate două producții documentare eveniment.

Mai întâi, de la ora 20.30, va putea fi vizionat filmul „Mărturii scrijelite în piatră”, care marchează Ziua Europeană a Culturii Evreiești, eveniment derulat la nivel european în peste 300 de orașe. Producție a Municipiului Alba Iulia, documentarul prezintă viața evreiască de la Alba Iulia, de la începuturile ei și până astăzi. Realizat în 2015, filmul descrie patrimoniul cultural și arhitectural evreiesc existent în oraș, reprezentat prin sinagoga și cimitirului evreiesc din centrul orașului. Totodată, documentarul prezintă o scurtă istoriografie a comunității de evrei, relevând oportunitățile și provocările prezentate de patrimoniul evreiesc, precum și importanța prezervării și conservării acestuia pentru viitorul orașului. Cu ocazia “Zilei Europene a Culturii Iudaice”, duminică 03.09.2017, la Alba Iulia vor fi deschise spre vizitare sinagoga (între orele 10-14) și cimitirul evreiesc (între orele 10-17). Evenimentul se desfășoară sub egida ”European Association for the Preservation and Promotion Preservation and Promotion of Jewish Culture and Heritage”.

Partea a doua e evenimentului de la caponieră va consta în proiecția documentarului „Raving Iran”, o nouă producție oferită de ”One World Romania”. Filmul prezintă povestea a doi DJ din Iran – o ţară condusă de un sistem care interzice aproape orice formă de expresie muzicală – în special dacă e asociată cu Occidentul. Între eforturile de a convinge o angajată a Ministerului Culturii şi Identităţii Islamice că nu e nicio problemă că solista are piercing-uri, petreceri ilegale în deşert și evitarea poliției moralității, cei doi își urmăresc cu îndârjire pasiunea. Accesul spre caponiera se face dinspre cafeneaua Framm’s, prin spatele clădirii Bibliotecii Batthyaneum.

În cazul în care condițiile meteo vor fi favorabile, deja tradiționalul picnic va începe la ora 19:00 și se va desfășura pe spațiul verde de deasupra caponierei din spatele Palatului Apor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax