|

”Sunday Sundown”: filme documentare și picnic, la caponiera din spatele Palatului Apor. Ofertă de duminică de la Asociația ”Forum Apulum”

forum apulumAsociația ”Forum Apulum” Alba Iulia organizează duminică, 3 septembrie 2017, o nouă ediție a evenimentului ”Sunday Sundown”, un concept ce combină ideea de picnic cu cea de vizionare de filme. În incinta caponierei din spatele Palatului Apor vor fi proiectate două producții documentare eveniment.

Mai întâi, de la ora 20.30, va putea fi vizionat filmul „Mărturii scrijelite în piatră”, care marchează Ziua Europeană a Culturii Evreiești, eveniment derulat la nivel european în peste 300 de orașe. Producție a Municipiului Alba Iulia, documentarul prezintă viața evreiască de la Alba Iulia, de la începuturile ei și până astăzi. Realizat în 2015, filmul descrie patrimoniul cultural și arhitectural evreiesc existent în oraș, reprezentat prin sinagoga și cimitirului evreiesc din centrul orașului. Totodată, documentarul prezintă o scurtă istoriografie a comunității de evrei, relevând oportunitățile și provocările prezentate de patrimoniul evreiesc, precum și importanța prezervării și conservării acestuia pentru viitorul orașului. Cu ocazia “Zilei Europene a Culturii Iudaice”, duminică 03.09.2017, la Alba Iulia vor fi deschise spre vizitare sinagoga (între orele 10-14) și cimitirul evreiesc (între orele 10-17). Evenimentul se desfășoară sub egida ”European Association for the Preservation and Promotion Preservation and Promotion of Jewish Culture and Heritage”.

Partea a doua e evenimentului de la caponieră va consta în proiecția documentarului „Raving Iran”, o nouă producție oferită de ”One World Romania”. Filmul prezintă povestea a doi DJ din Iran – o ţară condusă de un sistem care interzice aproape orice formă de expresie muzicală – în special dacă e asociată cu Occidentul. Între eforturile de a convinge o angajată a Ministerului Culturii şi Identităţii Islamice că nu e nicio problemă că solista are piercing-uri, petreceri ilegale în deşert și evitarea poliției moralității, cei doi își urmăresc cu îndârjire pasiunea. Accesul spre caponiera se face dinspre cafeneaua Framm’s, prin spatele clădirii Bibliotecii Batthyaneum.

În cazul în care condițiile meteo vor fi favorabile, deja tradiționalul picnic va începe la ora 19:00 și se va desfășura pe spațiul verde de deasupra caponierei din spatele Palatului Apor.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=592157avatar Publicat de pe 2 septembrie 2017 şi actualizat pe 2 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, Timp liber.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Andreea Mezei: Buna seara. Preturile chiriilor nu le-am pus de la mine. Sunt luate de pe site-urile agentiilor...
  • eu: Buna. De ce Doamne va place sa exagerati? Daca tot va dati pareri despre imobiliare, inchiriati-mi si mie...
  • Havaiuleanul: Domnule Bopa, da ce doriti domnule, totul pe gratis? Cum domnule sa alergi pe havaje fara sa...
  • Popa: Hotie pe fata. Cum sa ceri pt. cursa populara (Cursa populara Selgors) de 2,8km, 50lei taxa de inscriere?!...
  • Milu: Care meteorologi? Habar n-aveau de ce se intampla, probabil sistemele de avertizare meteo nici macar nu erau...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI