Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SURPRIZĂ de proporții pentru scena politică din România: Campaniile electorale făcute pe banii statului. „Sugestii” de cheltuieli pentru decontare

Publicat

scoala politica femei ACL pitesti sept 2014 În noua lege electorală, aprobată marți de Comisia de Cod Electoral se arată că finanţarea campaniilor electorale va fi realizată cu bani de la stat, introducându-se şi ”împrumuturile” pentru partide. Președintele Comisiei a motivat că finanțarea se va face de la stat, cu condiţia „să candidezi, să depui un număr de candidaturi la locale, parlamentare în două scrutine electoral”.

Pentru ca un partid să-şi deconteze cheltuielile din campania electorală, trebuie să depăşească la alegeri pragul de 3%.

”Finanţarea, pentru prima dată în ultimii 15 ani, are o schimbare fundamental de abordare. Rupem bariera dintre finanţatori şi politicile publice ale unui partid. Nu se mai dau bani pentru a se intra într-o funcţie după aceea. Există predictibilitate când împrumuţi partidul, când vei returna resursele financiare, o contabilitate mai strictă.

Campaniile electorale vor fi finanţate de la stat, cu condiţia să candidezi, să depui un număr de candidaturi la locale, parlamentare în două scrutine electorale, iar suma pe care o primim se îmjumătăţeşte cu peste 50%. Eu ca parlamentar puteam să cheltui până la 48.000 de euro, la viitoare alegeri va trebui să cheltui maxim 24.000 de euro. NU se vor da sedii tuturor partidelor, în funcţie de rezultate vor primi”, a declarat la finalul şedinţei Comisiei de Cod Electoral, Valeriu Zgonea.

PNL a identificat şase categorii de cheltuieli de campanie care să fie decontate, respectiv cheltuieli legate de media, identitate vizuală a partidului, materiale pentru informare, campania on-line, cercetări sociologice şi organizare de evenimente.

sursa: gandul, foto: arhiva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax