|

SURSE: Arma secretă a PSD Alba. Rectorul Universității „1 Decembrie 1918”, Daniel Breaz, primul pe listă, în lupta pentru SENAT. La deputaţi rămâne Ioan Dîrzu

daniel breazPartidele politice își fac strategii și își aleg oamenii pe care îi vor avea pe listele pentru alegerile parlamentare din decembrie. Dacă PNL Alba a anunțat deja lista completă, la PSD lucrurile nu au fost încă definite. Totuși, potrivit unor surse, primele locuri sunt ocupate de Ioan Dîrzu, actual deputat și președinte PSD Alba, pentru Camera Deputaților și un nume nou, Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, pentru Senat, care, potrivit calculelor, are toate șansele să obțină acest mandat. 

VEZI: Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, confirmă candidatura la SENAT. „Voi candida dacă voi avea un loc eligibil”

În 11 decembrie, românii sunt chemați din nou la vot pentru a alege componența Camerei Deputaților și a Senatului. O parte dintre partidele din Alba, cum ar fi PNL și PMP, și-au anunțat deja candidații, în timp ce la PSD sau ALDE nu s-a făcut un anunț oficial.

Totuși se pare că social-democrații vin cu prima schimbare majoră, primul semn de reformă în partid, și propun și membri de partid care nu au deținut funcții importante în politică. Potrivit unor surse din conducerea partidului, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz este prima propunere pentru Senatul României și are toate șansele să obțină o funcție de senator, potrivit calculelor.

PSD nu a avut în acest mandat un senator, locul fiind atribuit, la alegerile din 2012, lui Teodor Atanasiu, pe listele USL. La alegerile din acest an, Atanasiu a simțit că nu ar mai avea loc pe listele PNL din Alba şi și-a mutat candidatura în alt județ.

Breaz a fost reales rector la UAB anul acesta în luna februarie, fiind singurul candidat pentru acest post, la fel ca şi în urmă cu patru ani.

Acesta va fi ultimul său mandat, dat fiind faptul că o persoană nu poate avea această funcţie mai mult de 8 ani.  Daniel Breaz a primit, în 2009, titlul de cel mai bun cercetător din lume în Teoria Geometrică a Funcţiilor, acordat de Universitatea din Kyoto (Japonia). Doctor în matematică din anul 2002, Breaz este autorul a 13 cărţi de specialitate şi a sute de articole de gen, colaborează cu universităţi din Egipt, Japonia, Canada, Turcia şi India şi coordonează o conferinţă internaţională de matematică, organizată anual la Alba Iulia.

În ceea ce privește incompatibilitatea dintre funcția de rector și cea de senator, reamintim că Guvernul a adoptat în 18 decembrie 2012 ordonanța de urgență care prevede ca profesorii universitari pot fi rectori și după pensionare, iar rectorii pot fi și parlamentari sau pot avea funcții de conducere în partide politice, în vreme ce profesorii universitari pot să conducă la doctorat câți studenți-doctoranzi aprobă Senatul universitar.

PSD a decis ca pentru Camera Deputaților să îl aibă în fruntea listei pe Ioan Dîzru, actual deputat și președinte PSD Alba.

Și Călin Potor, deputat, și-a anunțat intenția de a candida și declara că este locul doi pe listă, lucru care nu îi aduce o siguranță pentru un nou mandat.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=520592avatar Publicat de pe 27 septembrie 2016 şi actualizat pe 24 octombrie 2016.
Publicat în Alegeri 2016, EVENIMENT, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • ab2000: Curios cum multe din aceste doamne fac parte dintr-un anumit partid (ghici ciuperca care-i). Si mai curios...
  • Papura V.: ICCJ a admis sesizarea si a decis ca nu constituie infractiune conducerea pe drumurile publice a unui...
  • vara: Multumim din inima
  • roco: Se fura motorina din utilaje pe toate tronsoanele noii autostrazi in draci si nimeni nu ia nici o masura ! Cum...
  • Petru: Te-ai trezit si tu vorbind. Cand a fost Cosmeanu acolo, al cui era ANRE-UL asta. PNL cumva? Sau uitasi ca tu...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI