Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: PSD a forțat schimbarea majorității din C.L. Alba Iulia. Vezi ce i-a făcut pe liberali să ceară revocarea viceprimarului Paul Voicu

Publicat

medrea

Tentativa de revocare din funcție a viceprimarului Paul Voicu este rezultatul unui „şantaj politic” în interiorul USL Alba. PSD Alba a reușit să blocheze mai multe numiri în funcții propuse și negociate de PNL Alba în ministere și instituțiile deconcentrate. Surse din PSD ne-au dezvăluit că numirea în funcția de președinte al APIA – echivalentă cu cea de secretar de stat la ministerul Agriculturii a lui Nicolae Popa (fost deputat PNL de Alba) a fost condiționată cu înlocuirea viceprimarului PDL de Alba Iulia, Paul Voicu, cu Bogdan Medrea (PSD).

Nicolae Popa ar fi trebuit să fie numit în funcție încă de acum trei săptămâni. Teodor Atanasiu declarase în data de 23 iulie la emisiunea Testul de Sinceritate de pe Alba24 (minutul 21,00) că numirea lui Nicolae Popa la conducerea APIA va fi făcută în cel mult o săptămână. Dar, între timp,  jocul politic din USL Alba s-a mutat la București, PSD condiționând toate numirile propuse de PNL Alba de schimbarea majorității din Consiliul Local Alba Iulia. Liberalii sunt astfel nevoiți să rupă protocolul cu PDL, prin care și-au împărțit cele două funcții de viceprimari la Alba Iulia. Informația a fost oarecum confirmată și de președintele PSD Alba, Ovidiu Jidveian care a lăsat să se înțeleagă, acum două săptămâni, că orice numire de la București este blocată până la clarificarea sitației din create de alianța dintre PNL și PDL pentru Consiliul local Alba Iulia și Consiliul Județean. „Având în vedere această problemă, până nu se rezolvă într-un fel s-au altul, momentan PNL Alba este înafara protocolului USL la nivel național. Este ca și cum ar fi PDL, este înafara USL. Practic este un alt partid, față de care noi suntem, în momentul de față, în opoziție. USL în Alba nu mai înseamnă decât PSD și PC, acesta a fost mesajul primit chiar sâmbătă de la premierul Victor Ponta”  a declarat Jidveian în Emisiunea Testul de Sinceritate (min 16,15- 16,55)

Revocarea viceprimarului Paul Voicu nu a fost posibilă din lipsă de cvorum. Ședința extraordinară a Consiliului Local Alba Iulia va fi reprogramată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ion

    joi, 12.07.2012 at 19:45

    la sebes sa vezi si sa nu crezi,avem 2 primari unul ales de cetateni si celalalt ales de primar adica domnisoara Maxim Ionela (*************) le pare rau ca au votat pe Dancila,sa dovedit ca e un om slab si e condus de altii,DAR E SEBESEAN, NU?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax