Connect with us
Publicitate

Uncategorized

(SURSE) SONDAJ ARP pentru Consiliul Județean: Liberalii obțin peste 65% din voturi în județul Alba. PSD ar avea maximum 7 consilieri

Publicat

sondaj Înainte cu 2 zile de alegerile locale, un sondaj realizat de Agenția de Rating Politic plasează echipa PNL ca învingătoare de necontestat la Consiliul Județean. Potrivit sondajelor, PNL ar obține un procent de 65%, oferindu-i astfel majoritate în CJ cu un număr de aproximativ 20 de consilieri. Locul doi îl ocupă PSD cu un procent de 19,8%, asta înseamnă în jur de 6-7 consilieri. Restul de consilieri sunt împărțiți între ALDE, UDMR, UNPR și PMP. Marja de eroare a sondajului este de 3,45%.

Sondajul realizat de Agenția de Rating Politic (ARP) în perioada 17 mai – 2 iunie pe un eșantion 1.002 interviuri realizate la domiciliul respondenților plasează PNL ca învingător în opțiunile alegătorilor din județul Alba. Sondajul a fost realizat pentru a vedea componența Consiliul Județean pentru perioada 2016-2020.

În urma rezultatelor, PNL ar obține un procent de 65%, în timp ce principalul contracandidat, PSD, ar avea sub 20%, mai exact 19,8%.

Pe locul trei, cu 4,3%, se află echipa ALDE, urmată de PMP cu 3,9%, UDMR cu 3,5% și UNPR cu 2,9%.

69,2% dintre respondenți au oferit variantă de vot, 15,5% dintre respondenți nu ar vota, iar 2,4% dintre respondenți nu au oferit nici un răspuns.

În ceea ce privește conducerea Consiliului Județean, Ion Dumitrel a fost ales de 71,3% dintre cei intervievaţi, iar Ioan Dîrzu și echipa sa, de 16,4%.

Dacă datele obținute în urma acestui sondaj se vor adeveri și în ziua alegerilor, PNL va avea majoritatea în CJ cu aproximativ 20-21 de consilieri județeni.

Dacă marja de eroare 3,45% ar fi atribuită candidaților PSD, din rezultatele sondajelor reiese că nici în acest caz PSD nu ar putea depăși 21% din intenția de vot.

Agenția de Rating Politic, cea care a realizat acest sondaj, este o companie de consultanță politică și de cercetare de piață. Expertiza lor este 100% în politică și în campanii de comunicare publică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gigi

    sâmbătă, 04.06.2016 at 09:31

    Alba este unul dintre judetele care isi merita conducerea!! Ar fi momentul/cazul sa se trezeasca locuitorii Albei!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax