Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Suspect de furturi din mașini, reținut de polițiștii din Alba Iulia. A furat ceasuri și un telefon mobil

Publicat

Poliţiştii din Alba Iulia au reţinut un tânăr din judeţul Mureş, suspect de comiterea a două furturi din autoturisme parcate pe raza municipiului. Reprezentanții IPJ Alba au anunțat că acesta va fi prezentat în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsurilor legale.

Polițiștii spun că la data de 14 noiembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au identificat pe un tânăr de 23 de ani, din comuna Adămuş, judeţul Mureş, ca persoană bănuită de comiterea a două furturi reclamate poliţiei la data de 3 noiembrie. Se pare că, în noaptea de 02/03.11.201, tânărul ar fi sustras un telefon mobil, ceasuri de mână şi alte bunuri, în valoare de 500 de lei, din două autoturisme lăsate neasigurare în faţa unui imobil din municipiul Alba Iulia.

Tânărul a fost reţinut, pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de azi, 15 noiembrie, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din autoturisme, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

  • Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, GPS-uri,staţii emisie-recepţie, aparatură electronică, acte, genţi diplomat, borsete, poşete sau telefoanele mobile! Atenţie la banii pe care-i aveţi la dvs., hoţii urmăresc uneori persoanele care scot bani din bancă sau de la bancomate, le urmăresc şi aşteaptă doar un gest de neglijenţă pentru a acţiona. Aşadar, nici doar pentru câteva minute nu lăsaţi banii în maşină!

  • Asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute;

  • Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare;

  • Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat uşor întredeschis vă poate da peste cap toate precauţiile folosite.

  • Nu împrumutaţi maşina decât persoanelor în care aveţi deplină încredere!

  • Nu vă adresaţi, pentru repararea maşinii, unor meseriaşi ocazionali necunoscuţi sau atelierelor neautorizate (se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine).

LĂSAREA LA VEDERE A BUNURILOR ÎN AUTOTURISM (telefoane, genţi sau portofele chiar şi goale, sisteme audio , GPS –uri ş.a.) ne expune riscului de a deveni victime!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax