Contacteaza-ne si pe

ADMINISTRATIE

Sute de bugetari din Alba, cu familiile, în sejururi plătite din bani publici. Concedii all inclusive mascate în cursuri pe litoral, în Deltă sau la băi termale

Publicat

sejururi la mare pe bani publiciConcedii pe bani publici cu familia, mascate în cursuri și formări profesionale. Sute de bugetari din Alba, participă în această vară la cursuri de formare care costă în medie 3800 de lei de persoană. Concidență, toate cursurile se țin pe litoral, în Deltă sau în stațiuni turistice. Amploarea fenomenului depășește orice închipuire, fiind, se pare, o practică acceptată de toată lumea, inclusiv de Curtea de Conturi. Dincolo de granițele județului Alba, acesta este un fenomen național, cu mii de bugetari care își întind în această vară rogojinile pe plaja de la Mamaia, Neptun Saturn, Costinești sau Eforie, în timp ce formal se află la cursuri de perfecționare. Alții care nu au ”pile” sau nu suportă marea merg la Băile Felix sau la Tușnad. Iubitorii de națură virgină și pescarii preferă cursurile all inclusive în Deltă. De altfel, până și reprezentanți ai DNA și ai Parchetelor din țară profită și ei de ”ofertă”.

hotel cursuri formare bugetariAdministrațiile publice au găsit, de câțiva ani, o metodă de a-și recompensa mascat angajații: cursurile estivale care se țin în 90 la sută din cazuri la mare, în hoteluri scumpe. Achiziția acestor servicii se face prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice, unde câteva firme de ”formatori” adună mult mai mulți bani decât orice altă agenție de turism. Putem aminti, ca exemplu, ”Lectoform Travel” SRL, ”Perform Center” SRL, ”Faxmedia Consulting” SRL și multe altele, așa cum vom vedea.

Procedura prin care se cumpără aceste pachete este achiziția directă; din acest punct de vedere, prețul poate fi mai mare decât în general, pentru ca în el să încapă și un bonus: însoțitorul cursantului, de obicei un membru al familiei.

Sute de angajați ai primăriilor, ai serviciilor publice, ai poliției locale, ai centrelor culturale, ai spitalelor orășenești și ai oricărei alte entități care dispune de ceva bani publici, participă la cursuri despre administrația publică eficientă, despre comunicarea eficientă cu publicul și chiar despre combaterea corupției la locul de muncă. Asta în mod formal, pentru că altfel, tot ce fac odată ajunși la mare este să își caute un loc bun de plajă, să semneze documentele de prezență și eventual să facă o fotografie cu ceilalți ”cursanți” pentru raportul pe care îl vor atașa la decont.

În plus, majoritatea primesc și banii de transport. Marele avantaj însă, este faptul că își pot lua cu ei și membri ai familiei, bineînțeles neoficial. De altfel, una dintre firmele care oferă astfel de servicii nici măcar nu se sfiește să anunțe în oferta proprie că toți cursanții pot să își aducă gratuit un însoțitor care va beneficia și de mic dejun gratuit. Pentru copii bugetarilor veniți la cursuri firma oferă gratuitate dacă aceștia au vârsta până la 7 ani și sume mici 20-30 lei pentru cei până la 12 ani.

oferta 1+1 la bugetariDe exemplu, ”Perform Center are facilităţi oferite de Agenţia de turism Perform Travel, la programele ofertate, cum nu se găsesc pe piață, după cum urmează: prețul cazării este pentru camera în regim single, iar ca bonus, dacă există un însoţitor, acesta are cazarea și micul dejun gratuite”. Aceasta este oferta de pe siteul lor, irezistibilă, probabil, pentru oricine merge la mare pe bani publici și are ocazia să își ia cu el și familia, ”în aceiași bani”.

Că aceste ”cursuri” nu sunt de fapt ceea ce par, o mai arată și faptul că la ele participă uneori și angajați în pragul pensionării, care sunt ”școliți” cu câteva luni înainte de pensie. Sau faptul că la sosirea de la cursuri, angajații nu sunt evaluați în nici un fel cu privire la ce au învățat.

În acest an campioana concediilor pe bani publici din județul Alba este Primăria Alba Iulia. Nivelul la care a dus administrația locală din Alba Iulia acest fenomen este incredibil. Primăria Sebeș, cea din Cugir, spitale orășenești, centre culturale dar și primării mai mici, de comună, și-au ”specializat” (sau urmează) angajații în cursuri cu denumiri pompoase în limbaj de lemn. În medie au plătit aproximativ între 2900 lei și 4200 lei  lei pentru sejurul fiecărui angajat, dar există și situații în care s-au achiziționat separat serviciile de cazare și serviciile de curs.Prețul unui curs este în jur de 800-900 lei.  Suma totală plătită de instituțiile publice din Alba pentru perfecționarea personalului, în iunie -iulie 2017, în stațiunile turistice de pe litoral, Deltă, Băile Felix, Tușnad etc depășește cu mult 1.000.000 de lei. Consiliul Județean Alba ne-a transmis că nici un angajat nu a participat la aceste cursuri în acest an, însă instituția nu este străină de această practică, în anii trecuți.

Alba24 va prezenta în zilele următoare pe larg stațiunile de pe litoral, hotelurile și cursurile la care participă sute de bugetari din Alba. De asemenea, vom prezenta cheltuielile făcute și perioada în care sunt organizate cursurile.

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

11 Comentarii

11 Comments

 1. Tara lui Papura Voda

  sâmbătă, 05.08.2017 la 09:36

  Asa se intampla cand administratia locala e una de tip mafiot!
  Tara asta e mai putreda decat a fost vreodata si la cum arata viitorul, se poate si mai rau !

 2. Cucu

  sâmbătă, 05.08.2017 la 14:31

  La Abrud și consilierii locali merg la cursuri !!!!!!!!!!!?

 3. Bogdan

  sâmbătă, 05.08.2017 la 19:55

  Si in Bucuresti la fel.Am un amic a carei sotie lucreaza la Primaria sector 6 si care an de an pleaca la „cursuri” pe litoral,hoteluri de 4-5 stele(Phoenicia,Vox Maris) trei adulti.Si cu transport decontat
  Pe banii cui?

 4. cetatean

  duminică, 06.08.2017 la 13:41

  Ferice de bugetari! Restul lucreaza ca prostii la privat pe salariul minim.

 5. Tara lui Papura Voda

  duminică, 06.08.2017 la 14:24

  Stirea in acest articol ar trebui sa fie faptul ca nu exista DNA, autoritati, care sa se autosesizeze legat de aceste aspecte. Ce sa mai vorbim de legi…
  La astia care ne conduc, pana nu le da cineva in cap, nu se va schimba nimic in bine.

 6. Bugetar

  duminică, 06.08.2017 la 17:53

  Mai, oameni , va legati numai de ce nu trebuie. Au si angajatii un mic beneficiu si vai de mine, de ce nu va legati ca nu se dau vochere promise de cativa ani. Si apropo, eu chiar am facut cursul pe bune, de ce mintiti ca sunt vezi doamne ascunse. Rusine.

  • Nebugetar

   luni, 07.08.2017 la 17:10

   Serios, ai facut cursuri pe bune? Au si ei un mic beneficiu? Oare nu este cumva deturnare de fonduri ce este cumva penal?

 7. bugetar

  marți, 08.08.2017 la 15:28

  Domnule nebugetar, da am facut cursul pe bune, sunt capabil sa ti-l prezint. Da, iar, e un mic beneficiu in marea mizerie, nu am furat, nu am dat in cap. Oare esti sigur nebugetar? Bine ca nu e o problema faptul ca se dau fonduri de 400.000 de euro la instalarea tanarului fermier, isi tin activitatea 5 ani si apoi pa. Cand salariul meu in toamna era de 600 de lei , nu cred ca era o chestie penala, era doar de rusine. De ce patronul dumitale nu iti da posibilitatea sa te perfectionezi? pt ca isi baga banii in buzunar. Nu mai vorbiti niste tampenii, iar faza cu 4-5 stele e o minciuna, noi nu avem dreptul decat la 3 stele. Si DNA-ul merge si nu am auzit sa isi faca probleme careva. Asta era cea mai mare problema din tara noastra. Rusine.

 8. marcel

  marți, 08.08.2017 la 16:00

  Mai, bugetare. Daca nu va convin salariile dece stati angajati la stat. Dca nu sunt beneficii dece stati angajati la stat. Va spun eu pt ca inafara sa plimbati o hartie de la etajul 1 la etajul 2 si invers nu stiti sa faceti nimic. Ce mare curs ai facut o saptamana si te lauzi de parca ai fi facut 2 facultati.

 9. gogu

  miercuri, 09.08.2017 la 17:51

  dvs ca interviu dar am o intrebare….daca ati fi in locul lor nu ati merge si voi.chiar nu va inteleg rautatile din voi

 10. Bugetar

  joi, 10.08.2017 la 00:51

  Pai, mai MARCELE, iti raspund ca cineva trebuie sa stie sa scrie , nu ca tine. Pentru ca mi-am tocit coatele facand doua facultati, chiar daca nu sunt incadrat pe studii superioare. Si da suntem capabili sa pricem ce se preda in cinci zile , nu o saptamana.
  Dar poate le sugerezi sa ne lase o luna? Rautacios mic. Doare rau neputinta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Finanţelor: Titlurile de stat, în programul Tezaur, vor putea fi cumpărate din nou, anul viitor

Publicat

Ministerul Finanțelor Publice anunță că a fost aprobată emiterea titlurilor de stat destinate populației prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului, în cadrul Programului Tezaur.

Măsura oferă investitorilor informații privind caracteristicile de bază ale titlurilor de stat, etapele și procedura ce trebuie parcurse în vederea subscrierii în cadrul programului Tezaur, precum și modalitatea de calcul și plată a dobânzii și de rambursare a valorii nominale aferente titlurilor de stat subscrise.

Noul program oferă posibilitatea și persoanelor fizice, care dețin certificate de trezorerie transformate în depozite la Trezoreria Statului, să utilizeze sumele aferente răscumpărării acestora în vederea subscrierii în Programul Tezaur.

În același timp, veniturile obținute din deținerea titlurilor emise de statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, vor fi neimpozabile, conform actualelor prevederi din Codul Fiscal.

Alte caracteristici ale titlurilor de stat lansate în cadrul programului Tezaur:

– vor putea fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit 18 ani;

– valoarea unui titlu de stat este de 1 leu;

– titlurile au formă dematerializată și remunerează investitorii cu o dobândă anuală;

– titlurile pot fi cumpărate doar de la sediile unităților operative ale Trezoreriei Statului, din raza domiciliului fiscal al investitorilor, prin deschiderea unui cont de subscriere si alimentarea acestuia fie prin virament bancar, fie prin depunerea de numerar și semnarea unui formular de subscriere. Acesta va conține datele de identificare ale investitorului precum și numărul și valoarea titlurilor de stat care se intenționează a fi subscrise;

– titlurile de stat nu pot fi răscumpărate înainte de scadență, sunt netransferabile și nu se tranzacționează;

– pentru fiecare emisiune Tezaur va fi anunțată o perioada în limita căreia investitorii vor putea efectua subscrieri.

În cadrul planului de finanțare a deficitului bugetar și de refinanțare a datoriei publice pentru anul 2018, care urmează a fi publicat până la sfârșitul anului, va fi anunțat volumul indicativ aferent emisiunilor de titluri de stat pentru populație. Acestea vor avea o frecvență lunară, termenii și condițiile financiare aferente fiecărei emisiuni urmând a fi specificate în cadrul prospectelor de emisiune care vor fi aprobate prin Ordin al Ministrului Finanțelor Publice si care vor fi disponibile la sediile unităților operative ale Trezoreriei Statului.

Ministerul Finanțelor Publice oferă, prin Programul TEZAUR, un nou instrument de economisire dedicat populației, având ca obiectiv principal diversificarea bazei investiționale aferente pieței titlurilor de stat.

 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ai circulat fără rovinietă? Fapta se prescrie în patru luni, nu în şase. Proiect

Publicat

Pentru şoferii care circulă fără rovinietă, fapta se va prescrie în patru luni, nu în şase, cum este acum, iar amenda nu va mai fi însoţită de o dovadă. Sunt prevederi dintr-un proiect de lege ce ar putea primi, marţi, vot final, la Camera Deputaţilor.

Este vorba despre proiectul de lege pentru modificarea și completarea art. 9 din Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, aprobat de Senat anul trecut şi aflat acum la vot în Camera Deputaţilor.

Potrivit actului normativ, „aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 4 luni de la data săvârșirii faptei (data încheierii procesului-verbal de contravenție)”.

Astfel, dacă procesul-verbal nu va fi încheiat în cel mult patru luni de la data la care șoferul a fost prins conducând o mașină fără rovinietă, amenda nu va mai putea fi aplicată.

În prezent, comunicarea procesului-verbal de amendare se poate face în maximum două luni de la întocmirea acestuia. Potrivit noilor propuneri, cel mult şase luni va putea fi perioada pentru aplicarea amenzii (patru luni termenul amintit, plus două luni perioada de comunicare).

Deputaţii au eliminat din actul normativ prevederea prin care procesul-verbal trebuia însoțit de dovezi.

sursă: avocatnet.ro

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Românii îşi vor putea cumpăra vechime de muncă şi în 2018. Termenul a fost prelungit

Publicat

Românii vor putea să-şi cumpere vechime de muncă şi anul viitor. Un act normativ intrat în vigoare de duminică prevede prelungirea cu încă un an a termenului, până la 31 decembrie 2018. Reamintim că a mai fost o extindere a perioadei, de la 27 aprilie 2017, la sfârşitul acestui an.

Potrivit Legii 238/2017, de aprobare a OUG 32/2017 (modificarea Legii 186/2016), persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata CAS pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, până la data de 31 decembrie 2018.

Plata contribuției se efectuează integral, într-o singură tranșă sau în tranșe lunare, până la data de 31 decembrie 2018.

Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuției de asigurări sociale sunt cele care se încadrează în intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială potrivit Legii nr. 186/2016 și ultimii 5 ani anteriori acestei date.

Perioadele pentru care se achită CAS se consideră stagiu de cotizare în sistemul public de pensii.

Persoanele interesate să îşi cumpere vechime în muncă trebuie să încheie un contract de asigurare socială, până la data de 31 decembrie 2018, cu casa teritorială de pensii din raza teritorială de domiciliu ori reședință.

sursa: legestart.ro

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Pentru Autostrada Sebeş-Turda, Guvernul a bugetat doar 35% din necesar – Asociaţia „Pro Infrastructură”

Publicat

Pentru Autostrada Sebeş-Turda, trecută pe lista de priorităţi în bugetul Ministerului Transporturilor pe 2018, Guvernul a alocat doar 35% din sumele necesare pentru anul viitor, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei „Pro Infrastructură”. Asta în condiţiile în care promisiunile autorităţilor sunt de inaugurare a cel puţin 12 km, la începutul anului viitor.

„A10 Sebeș-Turda. Pe loturile 1 și 2, stadiul fizic și financiar se ridică la aproximativ 40%. Pentru un avans rezonabil de 30%, considerând că proiectele sunt deblocate și vor avansa rapid în anul 2018, ar fi nevoie de 200 de milioane de lei pentru fiecare lot, 400 de milioane în total. Pentru loturile 3 și 4, chiar dacă fizic sunt aproape finalizate, există restanțe financiare de aproximativ 200 de milioane de lei care vor fi plătite în anul 2018. Totalul necesar: 600 de milioane. Bugetat de guvern: 212 milioane de lei, adică aproximativ 35% din necesar”, au scris reprezentanţii Asociaţiei, pe Facebook.

Aceştia cer Parlamentului, la discutarea legii bugetului „să dea dovadă de înțelepciune și de dorință nedisimulată și să ofere un buget suficient acestor investiții majore, astfel încât derularea lor să nu fie încetinită sau oprită în anul 2018”.

“Decidenții politici declară fălos că va curge lapte și miere în 2018, dar în realitate blochează cu bună știință aceste proiecte”, mai precizează sursele citate, referitor la contractele prioritare: autostrăzile București-Brașov, Sebeș-Turda, Lugoj-Deva.

În ceea ce priveşte recepţia lucrărilor pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda a fost amânată pentru data de 9 ianuarie 2018. Oficiali ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere afirmă că mai sunt de asfaltat 300 de metri și că trebuie înlocuite corpurile de iluminat care funcționează cu sodiu, cu altele cu LED-uri. Recepția din perioada 8-10 ianuarie 2018 este condiționată de existența condițiilor meteo favorabile, spun ei, citați de digi24.ro.

Vezi Autostrada Sebeș-Turda: Cei 12,4 kilometri dintre Aiud și Decea nu se vor deschide circulației decât în 2018

În 2018, Ministerul Transporturilor alocă 1,71 miliarde de lei pentru construirea de autostrăzi şi centuri, cu aproape 20% mai mult decât suma cheltuită în acest an, estimată la 1,44 miliarde de lei, potrivit proiectului de buget al instituţiei pentru anul viitor. De asemenea, de anul viitor ar putea începe lucrările la Autostrada Sibiu – Piteşti, una dintre cele mai aşteptate din ultimii ani.

Printre prioritățile de anul viitor se numără finalizarea autostrăzilor Sebeș – Turda și Lugoj – Deva, dar și începerea lucrărilor la Autostrada Sibiu – Pitești.

Vezi Ministerul Transporturilor alocă cu 20% mai mulți bani pentru autostrăzi, în 2018. Priorităţile anului viitor

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Raport UNICEF: Unu din trei utilizatori de internet este copil. Ghid cu recomandări pentru părinţi

Publicat

Unul din trei utilizatori de Internet este copil, iar 71% dintre copii și tineri sunt online comparativ cu doar 48% din populația totală, potrivit unui raport UNICEF. Cu toate acestea, 3 din 5 copii și tineri africani sunt offline, comparativ cu doar 1 tânăr din 25 din Europa.

Astfel, aproximativ o treime din tineretul lumii – 346 de milioane de persoane – nu dispune de conexiune online, ceea ce accentuează inechitățile existente în rândul copiilor și le reduce posibilitatea de a participa la o economie care capătă tot mai mult un caracter digital.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) şi UNICEF în România au lansat luni “Raportului Starea Copiilor Lumii 2017: Copiii în lumea digitală”. Raportul este prima analiză amplă efectuata de UNICEF a modalităţilor în care tehnologia digitală afectează viaţa şi perspectivele de viaţă ale copiilor.

Raportul analizează, de asemenea, modul în care Internetul sporește vulnerabilitatea copiilor la riscuri și pericole, inclusiv în ce privește utilizarea necorespunzătoare a informațiilor lor private, accesul la conținutul periculos, și agresiunea în mediul online (cyberbullying).

Potrivit raportului, din cauza omniprezenței dispozitivelor mobile, accesul multor copii în mediul online a devenit mai puțin supervizat – și mai expus pericolelor.

Printre recomandările oferite de raport în sprijinul formulării unor politici mai eficace și a unor practici de lucru mai responsabile în beneficiul copiilor la nivel global se numără:

– plasarea copiilor în centrul politicii digitale

– dezvoltarea competențelor digitale astfel încât copiii să se poată informa, implica și acționa în siguranță în mediul online

– protejarea copiilor împotriva pericolelor din mediul online – precum abuzul, exploatarea, traficul, agresiunea online și expunerea la materiale neadecvate

– valorificarea puterii sectorului privat în demersul de promovare a standardelor și practicilor etice care protejează și susțin copiii în mediul online

– garantarea protecției intimității și identității copiilor în mediul online

– asigurarea accesului necostisitor al tuturor copiilor la resurse online de calitate foarte bună.

Statistici şi concluzii ale raportului:

Tinerii (15–24 ani) reprezintă grupul de vârstă cel mai conectat. La nivel mondial, 71 % se află în mediul online comparativ cu 48 % din populația totală.

La nivel mondial, aproximativ unu din trei utilizatori de internet este copil sau adolescent sub 18 ani.

Există tot mai multe dovezi potrivit cărora copiii accesează internetul la vârste din ce în ce mai mici. În unele țări, copiii sub 15 ani au aceleași șanse de a utiliza internetul ca și adulții peste 25 de ani.

Telefoanele inteligente alimentează o ‘cultură a dormitorului’ (“bedroom culture’), pentru mulți copii accesul online devenind mult mai personal, mai privat și mai puțin supravegheat.

Prin intermediul profilurilor anonime create pe rețelele de socializare și a forumurilor nesecurizate asociate jocurilor online, agresorii îi pot contacta mai ușor pe copiii care nu sunt conștienți de pericolele care îi pândesc.

Noile tehnologii – precum criptovaluta și rețelele de tipul „Dark Web” – reprezintă o sursă care alimentează live streaming-ul actelor de abuz sexual al copiilor și alte tipuri de conținut online dăunător și care ridică probleme serioase pentru organele de aplicare a legii nevoite să țină pasul cu acestea.

92% din numărul total de URL-uri identificate global de către Internet Watch Foundation ca facilitând abuzul sexual în rândul copiilor sunt găzduite în doar cinci țări: Olanda, Statele Unite, Canada, Franța și Federația Rusă.

Eforturile de protecție a copiilor trebuie să aibă în prim plan copiii vulnerabili și dezavantajați care pot să nu înțeleagă așa bine riscurile online, inclusiv pierderea intimității, și care sunt mai expuși pericolelor.

Deși atitudinile diferă de la o cultură la alta, copiii adesea se îndreaptă mai întâi către cei de vârsta lor atunci când se confruntă cu riscuri și probleme în mediul online, astfel încât părinților le este mai greu să-și protejeze copiii.

Deși majoritatea copiilor prezenți online consideră experiența respectivă ca fiind una pozitivă, mulți părinți și profesori sunt îngrijorați de faptul că timpul petrecut de copii absorbiți în fața ecranelor dispozitivelor digitale îi face pe aceștia să sufere de depresie, creând dependența de internet și constituind chiar și un factor ce contribuie la obezitate.

Sfaturile contradictorii pot crea confuzie în rândul celor care au grijă de copii sau care se ocupă de educația acestora, evidențiind nevoia unor cercetări superioare calitativ cu privire la impactul TIC asupra bunăstării.

Cercetătorii recunosc faptul că utilizarea exagerată a tehnologiei digitale poate contribui la depresia și anxietatea în rândul copiilor. Pe de altă parte, copiii care întâmpină dificultăți în mediul offline au posibilitatea uneori de a lega prietenii și a primi sprijin social online de care altfel nu ar putea beneficia.

Pentru majoritatea copiilor, aspectele fundamentale – precum depresia sau problemele de-acasă – au un impact mai mare asupra sănătății și fericirii lor decât timpul petrecut în fața ecranului.

Abordând timpul petrecut de copii în mediul virtual dintr-o perspectivă de tip „nici prea prea, nici foarte foarte” – și acordând atenție mai mult activităților în care sunt implicați copiii online și nu atât duratei petrecute online, le putem asigura copiilor o mai bună protecție și îi putem ajuta să-și valorifice la maximum timpul petrecut online.

CERT-RO a prezentat un ghid pentru părinţi, cu informaţii necesare educării copiilor care navighează online. Acesta cuprinde şi un set de reguli şi măsuri de precauţie pentru evitarea pericolelor din lumea digitală:

Citește mai departe
Publicitate
ACTUALITATEacum 24 de minute

Ministerul Finanţelor: Titlurile de stat, în programul Tezaur, vor putea fi cumpărate din nou, anul viitor

EVENIMENTacum 44 de minute

Ai circulat fără rovinietă? Fapta se prescrie în patru luni, nu în şase. Proiect

Publicitate
EVENIMENTacum 1 oră

Românii îşi vor putea cumpăra vechime de muncă şi în 2018. Termenul a fost prelungit

ECONOMIEacum 10 ore

Pentru Autostrada Sebeş-Turda, Guvernul a bugetat doar 35% din necesar – Asociaţia „Pro Infrastructură”

Publicitate
ACTUALITATEacum 11 ore

Raport UNICEF: Unu din trei utilizatori de internet este copil. Ghid cu recomandări pentru părinţi

ECONOMIEacum 11 ore

Investiţie de 18,7 milioane lei finalizată, la Alba Iulia, de belgienii de la VCST Automotive Production

Publicitate
ACTUALITATEacum 12 ore

STUDIU: Peste jumătate dintre români preferă un loc de muncă mai prost plătit, dar cu mai mult timp liber

EVENIMENTacum 13 ore

Bradul de CRĂCIUN: Preţuri, locaţii de comercializare în judeţul Alba şi decoraţiuni „în trend”

Publicitate
ACTUALITATEacum 13 ore

VIDEO: PROTEST în Bucureşti, după votul din Parlament pe modificările la Legile justiţiei

ACTUALITATEacum 13 ore

UNBR renunţă la onorariile minimale ale avocaţilor. Tarifele nu au fost puse în aplicare

Publicitate
ACTUALITATEacum 14 ore

INS: Salariul mediu net s-a majorat, în octombrie, cu 16 lei până la valoarea de 2.392 de lei

ACTUALITATEacum 14 ore

Premiile GLOBURILE de AUR 2018: Nominalizările pentru cele mai bune filme, seriale, actori şi regizori. LISTA

ACTUALITATEacum 15 ore

Atenţionări de la Poliţia Română pentru instigatorii la proteste violente şi participanţi

EVENIMENTacum 15 ore

VREMEA în Transilvania şi la munte până în Ajunul Crăciunului. Temperaturi maxime de primăvară şi ploi

ACTUALITATEacum 15 ore

FOTO: Clubul Copiilor Sebeș a avut peste 150 de invitați, în cadrul unui eveniment, la Târgul de Crăciun